Postura urcuşului broaştei ţestoase

 
Devi

„Femeia se întinde pe spate, îndoaie picioarele și aduce genunchii spre sâni; tija de jad pătrunde mai întâi la o profunzime medie, apoi mai adânc, când femeia se mişcă voluptos şi prețiosul elixir amoros curge din abundență. Actul amoros se opreşte când femeia a atins de mai multe ori orgasmul. Această postură permite bărbatului să fie în formă şi să-şi redobândească forţele.” – Sou Nu Jing (Cartea fetei fără complexe)

Postura urcuşului broaştei ţestoase este una dintre posturile erotice cu virtuți vindecătoare și regenerante recomandate în tratatul taoist Sou Nu Jing. Se spune că aceste poziţii, practicate în timpul fuziunilor amoroase bazate pe iubire, continenţă sexuală perfectă, transfigurare și consacrare, „alungă toate bolile” şi au puterea de a reface forţa vitală. În plus, prin practica posturii urcuşului broaştei ţestoase, puterea amoroasă a bărbatului creşte de o sută de ori, iar femeia experimentează satisfacţia deplină.

Pentru occidentali, denumirea acestei posturi este cel puțin exotică, însă pentru cei înzestrați cu intuiție spirituală ea indică virtuțile cu totul deosebite ale posturii.
În China antică, broasca țestoasă era un simbol al stabilității, atribuindu-i-se totodată funcția de suport al lumii. Datorită longevității sale binecunoscute, ea era asociată și cu ideea de nemurire.
Recurgând la acest simbol, înțelepții taoiști au dezvăluit că această postură trezește forța de susținere a vieții. Vitalitatea cu totul extraordinară, regenerarea întregii ființe pe care practica ei ne-o conferă, face ca trupul să rămână tânăr, plin de vigoare și suplețe până la vârste înaintate.

De asemenea, pentru alchimiștii chinezi, broasca țestoasă constituie punctul de plecare al evoluției, începutul operei de spiritualizare a materiei. În alchimia sexuală, aceasta semnifică declanșarea proceselor de transmutare a potențialului creator, în urma cărora rezultă o energie imensă, ce va fi apoi ascensionată în etajele superioare ale ființei și în final transformată în energie spirituală.
Totodată, broasca țestoasă simbolizează atât femininul, cât și masculinul, aici fiind o indicație clară a fuziunii profunde care apare între cei doi iubiți atunci când abordează acestă postură, care îi conduce în cele din urmă la trezirea stării androginale glorioase.

Descrierea posturii

Femeia se întinde pe spate, apoi îşi ridică genunchii. Cu ajutorul iubitului, ea îi aduce până aproape în dreptul sânilor. În timp ce îi mângâie plin de tandrețe coapsele, iubitul pătrunde în yoniul îmbătat de plăcere, alternând penetrările profunde cu cele superficiale.

Această postură încurajează iubita plină de senzualitate să-şi mişte trupul în armonie cu cel al iubitului, care în anumite momente trebuie să o penetreze cât mai adânc. Astfel, iubita va simţi o foarte mare plăcere şi yoniul ei va secreta din abundenţă preţiosul lichid tainic, înzestrat cu numeroase virtuți alchimice. Iubitul va urmări să absoarbă acest elixir al reîntineririi până la ultima picătură, atât prin lingam, cât şi savurându-l plin de adoraţie şi frenezie din yoni-ul iubitei.

După ce iubita experimentează multiple orgasme fără descărcare, iar iubitul a trăit şi el prin transfigurare şi empatie extazul amoros, cei doi vor conştientiza atent, timp de 30 de minute, starea profundă de împlinire și fericire care apare.

Citiţi şi:
Postura Arcului destins
Orgasmul prelungit vă face mai frumoşi, mai fericiţi, mai sănătoşi
Sexualitatea – o artă alchimică

yogaesoteric
30 octombrie 2014

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More