Poveştile unor oameni ce au supravieţuit în mod miraculos în sălbăticie

 

Anual, sute de persoane fac drumeţii în păduri. Însă unii oameni se pierd şi nu mai sunt găsiţi de autorităţi, iar unii dintre aceştia nu îşi mai aduc aminte cum au ajuns în pădure.

Atunci când o persoană dispare, salvatorii şi voluntarii urmăresc să o localizeze, iar colaborarea dintre ei ajută la salvarea multor vieţi.

List Verse prezintă cinci cazuri ciudate de dispariţie în pădure a unor persoane, care au fost găsite în cele din urmă.

5. Keith Parkins

În 1952, Keith Parkins, în vârstă de doar doi ani, a dispărut de lângă ferma bunicului său din Oregon. Familia sa l-a căutat timp de mai multe ore, însă nu l-au putut găsi. A fost găsit abia a doua zi. Trăia, dar era inconştient. Era întins cu faţa în zăpadă, iar părinţii băiatului au fost şocaţi că a supravieţuit întreaga noapte. Keith se afla la 13 kilometri depărtare de ferma familiei. Hainele sale erau rupte şi îşi dăduse jos geaca.

În documentarul „Missing 411”, Les Stroud, cunoscut şi ca „Supravieţuitorul”’, a refăcut drumul lui Keith din 1952. Băiatul a mers 19 ore neîntrerupt pentru a ajunge în locul în care a fost găsit. Specialiştii susţin că ar fi fost relativ imposibil să ajungă acolo pe cont propriu, aşadar mulţi au invocat ipoteza unei răpiri. În cadrul documentarului Keith este intervievat, dar băiatul nu îşi aminteşte detaliile din acea noapte.

4. Robert Bogucki

Un american de 23 de ani din Alaska, Robert Bogucki, a călătorit în Australia la începutul lunii iulie, în anul 1999. El a ales să meargă în Marele Deşert Nisipos din vestul Australiei. Nimeni nu a ştiut că lipseşte până la sfârşitul lunii iulie, când a fost descoperită bicicleta sa abandonată. Autorităţile au început căutările, dar acestea au fost sistate pe 9 august.

Un grup de prieteni americani ai lui Bogucki au decis să nu se dea bătuţi. Veteranul de război Garrison St. Clair a condus grupul de căutări, iar eforturile acestora au atras atenţia presei locale. Bogucki a fost descoperit de elicopterul unei publicaţii. Se afla pe malul unui râu şi a supravieţuit doar hrănindu-se cu plante.

Cel mai şocant aspect este că bărbatul a făcut totul intenţionat, ca parte a unei provocări numită de el „spirituală”. Însă, având în vedere că după 40 de zile trupul său începuse să se deshidrateze, dacă nu ar fi fost găsit, în cele din urmă ar fi murit.

3. Edward Rosenthal

Parcul Naţional Joshua-Tree, din sudul Californiei, este o destinaţie populară pentru drumeţii. La 64 de ani, Edward Rosenthal dorea să facă o mică drumeţie, însă s-a pierdut în drum spre maşina sa. A rămas izolat pentru şase zile şi a mers 39 de kilometri încercând să-şi găsească maşina. În cele din urmă, fiind extenuat, s-a adăpostit într-un loc cu umbră. Avea o pălărie pe cap şi un pix în buzunar cu care a scris pe palmă mesaje pentru familie şi instrucţiuni pentru înmormântare. A specificat ca la înmormântarea sa oamenii să nu fie trişti, ci să bea şi să se distreze.

Însă, în cele din urmă, un elicopter a zburat pe deasupra lui şi a fost salvat.

2. Andrew Gaskell

În octombrie 2016, inginerul australian de 25 de ani îşi petrecea vacanţa în Malaezia. Făcea drumeţii în Parcul Naţional Gunnung Mulu, unde a decis să omită drumurile turistice şi să se aventureze pe cele mai „autentice”. Astfel, s-a pierdut în munţi pentru două săptămâni. Era malnutrit şi deshidratat, iar picioarele lui erau acoperite de lipitori. După căutări îndelungate, a fost găsit de un elicopter.

1. Jaime Neale

În 2009, londonezul Jaime Neale, în vârstă de 19 ani, a decis să-şi ia un an liber înainte de facultate. Acesta a zburat în Australia pentru a face drumeţii. Locul făcea parte dintr-o vacanţă epică în care dorea să viziteze Vietnamul, Laosul şi Nepalul. Băiatul făcea drumeţii prin Munţii Albaştri din Noul Wales de Sud şi se aştepta să petreacă doar câteva ore în pădure. Însă excursia sa a fost un coşmar de 12 zile. Se pierduse, iar piloţii din elicopterele care treceau pe deasupra sa nu îl vedeau. În cele din urmă a fost găsit de doi drumeţi, care l-au ajutat să ajungă la un spital.


Citiţi şi:

Unele istorii uluitoare, stranii şi insolite… (I)

Povestea uluitoare a femeii care a scăpat cu viață din trei dezastre maritime. A supraviețuit inclusiv scufundării Titanicului!

 

yogaesoteric
2 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More