Poziţia indicată pentru realizarea Binecuvântării

Poziţia indicată pentru execuţie este în picioare, cu spatele drept, cu mâna dreaptă cât mai relaxată, îndoită în sus. Palma mîinii drepte este la aproximativ 20 cm de umăr; degetele sunt desfăcute, uşor curbate ca pentru a prinde o minge. Această poziţie trebuie luată încă de la început. Această poziţie este indicată pentru binecuvântarea unei fiinţe umane care se află lângă noi (fără a o atinge!) sau pentru binecuvântarea unui grup mic de fiinţe umane, aflat în faţa noastră, la o distanţa mică de noi.

Precizări foarte importante:

  • Dacă persoana binecuvântată nu este în faţa noastră, vom orienta palma mâinii drepte către în sus, venind cu ea mai aproape de umăr sau chiar deasupra umărului drept în această situaţie.
  • Pentru grupuri mari de persoane (mai mult de 50 de persoane) sau care se află la mare distanţă de noi, întindem mâna în faţă.
  • În cazul autobinecuvântării mâinile rămân pe lângă corp.
  • Dacă starea noastră de vitalitate şi forţa interioară sunt suficient de mari, putem atinge cu mâna dreaptă fiinţa pe care o binecuvântăm pe frunte, cu degetele desfăcute orientate spre sahasrara, fără să îi acoperim creştetul capului.
  • Este foarte important ca braţul şi degetele mâinii drepte să fie relaxate!

În principiu, este bine ca atât cel binecuvântat cât şi cel prin care se realizează binecuvântarea să fie atunci în picioare. În ceea ce-l priveşte pe cel care realizează binecuvântarea (sau autobinecuvântarea) acestă poziţie, care reflectă o anumită stare de respect faţă de Dumnezeu, este imperios necesară. Desigur că noi putem binecuvânta o fiinţă care nu ştie că noi atunci realizăm o binecuvântare pentru ea, sau o fiinţă foarte bolnavă, sau pe cineva despre care nu ştim unde este şi ce face. În aceste situaţii este evident că nu îi putem impune acelei persoane să se ridice în picioare.

În cazul în care vrem să binecuvântăm o fiinţă dragă aflată la distanţă, trebuie să ne gândim la ea, să ne-o imaginăm mental, să îi vizualizăm chipul. În cazul unui grup urmărim să vizualizăm chipul fiecărui membru al grupului. Nu contează distanţa la care se află persoana sau grupul pe care dorim să le binecuvântăm.

În viaţa de zi cu zi nu trebuie să ezităm niciodată să realizăm Arta Binecuvântării în diferite situaţii de viaţă, în care dorim să ajutăm o altă fiinţă umană, sau atunci când suntem cuprinşi de compasiune la vederea unei persoane în suferinţă, sau dacă vrem să detensionăm o situaţie conflictuală etc. În aceste situaţii speciale, în care dorim să realizăm Arta Binecuvântării, dar nu ne putem retrage în intimitate pentru a face acesta, vom schiţa discret poziţia mâinii, orientând palma către fiinţa pe care o binecuvântăm. Vom urma toate etapele, inclusiv rostind mental formulele de binecuvântare, dar pentru a nu-i şoca pe cei din jur vom putea face aceasta numai atunci cu ochii deschişi. Vom închide ochii doar în etapa iniţială în care trebuie să ne orientăm privirea interioară spre creştetul capului.

Citiţi aici care sunt formulele utilizate în Arta Binecuvântării…

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More