Pr. Savatie Baștovoi, către părinții care simt disperare în fața normelor din școli: Te revolți sau îți păstrezi puterile pentru un drum lung și istovitor. Dumnezeu poate rezolva orice situație

Părinții care simt disperare atunci când își văd copiii ajunși într-o școală ce a căzut pradă unor experimente absurde au două opţiuni, fie revolta, care nu ajută la nimic, fie să îşi pună nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu, scrie părintele Savatie Baștovoi.

Redăm integral cuvântul părintelui:

„Odată cu începerea școlii, disperarea părinților care își văd copiii înregimentaţi într-un sistem experimental absurd atinge cote maxime. Imposibilitatea de a interveni în vreun fel instalează în inimi neputința. Neputința este ceea ce distruge pe om. Conștiința propriei neputințe slăbește duhul. Puținătatea duhului, cum o numesc Sfinții Părinți, face orice lucrare imposibilă.

Atunci când ne pomenim într-o situație imposibilă, iar astfel de situații apar în viața fiecăruia, cel mai important este să ne punem inima într-o poziție de minimă suferință. Măcinarea și revolta lăuntrică nu rezolvă problema. Punerea inimii în poziția de minimă suferință este un exercițiu ascetic pe care îl realizăm prin răbdare și credință. Credința că ceea ce la oameni nu este cu putință, la Dumnezeu este cu putință. Dacă Dumnezeu a scos pe israelieni din robia egipteană, poate să scoată pe oricine din orice situație. Pe unii i-a scos din groapa cu lei, pe alții din flăcările cuptorului.

În situația creată există doar două posibilități: 1. dai foc la școală, parlament, guvern și SMURD sau 2. te pui în poziție de supraviețuitor și faci minimul de greșeli, păstrând puterile pentru un drum lung și istovitor din care să ieși întreg. În astfel de situații, cel mai important este ca toți să gândim la fel – gândirea este ultima redută pe care nu o poate escalada diavolul. Dacă ne păzim conștiința, restul le face Dumnezeu pentru noi. Un duh puternic poate să răstoarne lumea.

Atrageți-L pe Dumnezeu în lume. Împrieteniți-vă cu sfinții care, în situații mult mai grele, au răsturnat și transformat imperii. Nu suntem deloc singuri. Cerul este mai mare decât pământul. Și dacă cerul nu ar lumina, pământul nici nu s-ar vedea.

Pace tuturor.”

 

Citiți și:
Ieromonah Savatie Baștovoi: ‘Mâine o să mă operați pe inima sănătoasă numai pentru că în lume există cardiaci’
Savatie Baştovoi: ‘Dumnezeu nu are nevoie de cip pentru a şti unde ne aflăm’

  

 

yogaesoteric
9 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More