Premierul Indiei combate pandemia covid-19 cu practica yoga: S-a constatat că practica yoga a devenit un izvor nesecat de forță interioară

Practica yoga a devenit un izvor nesecat de forţă interioară pentru oameni în timpul pandemiei de covid-19, a declarat premierul indian Narendra Modi în timpul unei alocuţiuni online cu ocazia Zilei Internaţionale a Yoga, informează DPA, citată de Agerpres.

Când a apărut covid-19, nicio ţară nu era pregătită. În acest moment practica yoga a devenit un izvor nesecat de forţă interioară. Yoga contribuie enorm la autodisciplină şi sădeşte în oameni atât credința în Dumnezeu cât și credinţa că ei pot lupta împotriva acestui virus”, a adăugat Modi.

Premierul a precizat că lucrătorii sanitari din prima linie i-au declarat că au făcut deja din practica yoga un instrument puternic în combaterea virusului şi că experţii au recomandat exerciţii de respiraţie din yoga, sau pranayama, pentru întărirea sistemului respirator.

Imaginile difuzate de televiziuni îi arată pe miniştrii guvernului Modi în poziţii de yoga în casele lor şi pe membrii forţelor de securitate şi ai personalului paramilitar practicând zi de zi yoga la locul de muncă.

În anii de dinainte de pandemie, Modi şi miniştrii săi au participat la multe evenimente de amploare dedicate acestei practici milenare. India a colaborat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la lansarea unei aplicaţii de mobil cu anumite videoclipuri de antrenament yoga în diverse limbi, a adăugat Modi.

Yoga, o disciplină străveche practicată iniţial de către înţelepţii hinduşi cu mii de ani în urmă, este și rămâne unul dintre cele mai importante exporturi culturale ale Indiei, având milioane de practicanţi în întreaga lume.

Multe evenimente globale dedicate practicii yoga au avut loc prima dată în 2015, când la 21 iunie a fost declarată Ziua Internaţională a Yoga de către Naţiunile Unite.

India este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, sistemul sanitar intrând în colaps din cauza numărului mare de cazuri. Un nou val a izbucnit în primăvară, după ce guvernul a permis organizarea de evenimente în masă și festivaluri religioase, mai ales din motive electorale.

Citiţi şi:
Indienii au găsit un mijloc de a se proteja împotriva Covid-19. Ce tehnică tradițională ajută la combaterea epidemiei
De ce să practicăm yoga?

yogaesoteric
30 iunie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More