Președintele Biden îi acuză pe republicani pentru că nu susțin drepturile transsexualilor: „Sunt fricoși”

Președintele Biden a afirmat că statele nu au dreptul de a restricționa tratamente precum blocantele hormonale sau operațiile de schimbare de sex pentru copiii transsexuali, susținând că recentele măsuri adoptate de legislaturile conduse de republicani s-au bazat pe „frică”, potrivit NYPost.

Cred că niciun stat sau nimeni nu ar fi normal să aibă dreptul de a face asta. Ca o chestiune morală sau juridică, cred că este greșit”, i-a spus Biden starului transsexual Dylan Mulvaney de pe TikTok, în timpul unui forum prezidențial NowThis News.

Mulvaney, care și-a înregistrat tranziția pentru mai mult de 8 milioane de urmăritori pe platformă, l-a întrebat pe președinte dacă el crede că statele „ar fi normal să aibă dreptul de a interzice asistența medicală pentru afirmarea sexului”.

Este foarte important să continuăm să vorbim despre drepturile fundamentale de bază ale tuturor ființelor umane, iar ideea, ideea, care se petrece, știți, în unele state – nu voi intra în politică, dar, unele state, este pur și simplu – este scandalos și cred că este imoral”, a adăugat Biden.

Presiunea condusă de republicani pentru a legifera problemele transsexualilor a început cu un proiect de lege din 2016 din Carolina de Nord, care le cerea persoanelor transsexuale să folosească baia publică care corespunde genului din certificatul lor de naștere.

Mai recent, legislatorii statali și locali au încercat să interzică femeilor transsexuale să joace în echipele sportive ale școlilor de fete, să împiedice discuțiile din sălile de clasă despre sexualitate și orientare sexuală și să îi absolve pe profesori de obligația de a folosi pronumele preferate ale elevilor.

În aprilie, Joseph Ladopo, medic chirurg general din Florida, a declarat că minorii care se confruntă cu disforia de gen ar fi normal să primească consiliere mai degrabă decât să fie supuși unor proceduri medicale, opunându-se astfel directivelor emise de administrația Biden.

Cu o lună mai devreme, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a semnat un ordin prin care a calificat administrarea de terapie hormonală copiilor trans drept „abuz asupra copiilor”.

Alabama, Arkansas și Arizona au adoptat, de asemenea, măsuri care limitează accesul copiilor la tratament și operații.

Președintele i-a spus lui Mulvaney că, în opinia sa, frica, determinată de „lipsa de expunere” la această problemă, este de vină pentru controversa politică, despre care a afirmat că este în mare parte „pură hiperbolă”.

Oamenii se tem de ceea ce nu cunosc”, a spus Biden. „Se tem de ceea ce nu știu. Când oamenii își dau seama, când indivizii își dau seama, își modifică părerea”.

Citiți și:
Joe Biden: Trup și suflet în slujba LGBT!
Babilonia de gen consemnată în acte: Regimul Biden-Harris a început să elibereze pașapoartele LGBTQ care includ opțiunea X în dreptul genului
Administrația Biden anunță că va finanța operațiile de schimbare a sexului copiilor

 

yogaesoteric
13 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More