Președintele Braziliei, care a fost bolnav de covid, a refuzat vaccinul: „Am văzut studii noi. Imunitatea mea este bună, de ce să mai fac vaccinul?”

După ce luni de zile a spus că se va vaccina abia după ce ultimul brazilian va fi primit serul anticovid, președintele Jair Messiah Bolsonaro a declarat ulterior că a decis să nu facă vaccinul vreodată, scrie O Globo.

Președintele, acuzat că a ignorat ofertele unor vaccinuri, cum ar fi cel al Pfizer, a declarat într-un interviu la Jovem Pan Radio că a văzut „studii noi” și a decis să nu se vaccineze.

În ceea ce privește vaccinul, am decis să nu-l mai fac. Văd noi studii. Imunitatea mea este ridicată. De ce ar fi nevoie să fac vaccinul? Ar fi ca și cum ai juca la loto 10 reali pentru a câștiga 2 reali. Nu am nevoie de el!” – a spus Bolsonaro, care în trecut și-a arătat sprijinul față de tratamentul cu Ivermectină pentru cazurile de covid.

Spre deosebire de Iohannis, care a trâmbițat înăsprirea restricțiilor și i-a îndemnat la vaccinare pe „dragii de români”, iar pe cei care nu au fost de acord să se vaccineze i-a făcut vinovați, iresponsabili, conspiraționiști, răspânditori de știri false și oameni cu imaginație bogată, președintele Bolsonaro, care conduce o țară de peste 210 milioane de locuitori, a refuzat să facă presiuni asupra cetățenilor pentru a se vaccina, lăsându-le brazilienilor dreptul de a alege.

În timpul unei călătorii în Sao Paulo, Bolsonaro a criticat cerința de a face dovada vaccinării pentru a merge la meciul cu Santos din campionatul brazilian, criticând propunerea unui certificat de vaccinare, necesar pentru a merge în anumite locuri.

În interviul de la Jovem Pan Radio, Bolsonaro a spus că nu este împotriva vaccinului anticovid și s-a justificat spunând că în decembrie 2020 a semnat o măsură provizorie prin care a deblocat 20 de miliarde de dolari pentru achiziționarea acestora.

Președintele a arătat însă că există politici „viclene” pentru ca mai multe vaccinuri să fie cumpărate și a insinuat că această cerință este determinată de companiile producătoare.

Acum se cere o nouă doză de vaccin. Se pare că miroase a afacere acolo. Pentru mine, libertatea contează înainte de toate. Dacă cetățeanul nu vrea să ia vaccinul este dreptul lui și punct” – a spus el.

Bolsonaro este unul dintre puținii lideri mondiali care au refuzat să fie vaccinați. În luna iulie a anului trecut, GLOBO a dezvăluit că marea majoritate a șefilor de stat sau de guvern din întreaga lume s-au vaccinat pentru a încuraja campaniile de imunizare din țările lor.

În G20, un grup care reunește cele mai bogate 20 de țări din lume, doar Bolsonaro nu s-a vaccinat. Președintele Chinei, Xi Jinping, nu a comunicat dacă s-a vaccinat sau nu.

La recenta reuniune ONU, președintele nevaccinat al Braziliei a preferat să cineze la New York pe stradă, împreună cu membrii delegației sale.

Citiți și:
Brazilia declară vaccinarea obligatorie. Bolsonaro: ‘Nu mă vaccinez’
Contracte secrete privind vaccinurile covid dezvăluie modul în care Pfizer a constrâns guvernele pentru a-și maximiza profiturile

 

yogaesoteric
18 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More