Președintele Cehiei susține legea maghiară anti-LGBT și atenționează că operația de schimbare de sex este de fapt „auto-mutilare”

Președintele Cehiei, Milos Zeman, nu se ferește să își expună opiniile, de regulă diferite față de cele bizare care au ajuns să fie general acceptate.

Milos Zeman

În timpul unui interviu, în răspunsul pe care l-a oferit la o întrebare legată de legea adoptată de Ungaria – care interzice materialele care promovează homosexualitatea și schimbarea de gen în școli – Zeman și-a exprimat dezaprobarea față de trasgenderism, mărturisind cu naturalețe că pentru el persoanele transsexuale sunt „dezgustătoare”.

Dacă îți faci o operație de schimbare de sex, practic, comiți infracțiunea de auto-mutilare”, spune Zeman pentru CNN Prima. „Orice operație reprezintă un risc și, pentru mine, persoanele transgender sunt dezgustătoare.”

Legea adoptată de Parlamentul maghiar a fost aspru criticată de partidele de opoziție din Ungaria, de grupurile de activiști și de majoritatea liderilor europeni. Premierul olandez Mark Rutte i-a spus omologului ungar să „respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană”.

Mai mult de jumătate dintre statele membre UE s-au pronunțat împotriva legii, dar Cehia nu s-a alăturat lor. Zeman a punctat că atitudinea liderilor europeni înseamnă implicare în problemele interne ale unei țări.

Viktor Orban a declarat că nu este împotriva homosexualilor, dar este împotriva manipulării nu doar a părinților, dar și a copiilor în ceea ce privește educația sexuală”, spune Zeman. „Nu văd niciun motiv pentru care să nu fiu de acord cu el, pentru că sunt total împotriva sufragetelor, mișcării Me Too și Praga Pride”.

Citiți și:
Ungaria ferește copiii de ideologia LGBT. Reacție uluitoare a Bruxellesului. Ce vrea să facă UE
Dan Chitic provoacă Europa, preia modelul Ungariei… și îl face mai dur!

 

yogaesoteric
9 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More