Președintele Croației, noi declarații incendiare: În Ucraina este un iad, 300.000 de ucraineni sunt pe punctul de a fi uciși/ Crimeea nu va mai fi niciodată a Ucrainei / Emoțiile nebunești și ura pun Europa în mare pericol

Președintele Croației, Zoran Milanovici, a făcut din nou declarații ieșite din comun în ceea ce privește războiul din Ucraina, afirmând că peninsula Crimeea nu va mai fi niciodată sub controlul Kiev-ului, informează agenția Index.hr.

Zoran Milanovici

El a făcut o comparație între Kosovo și Crimeea, afirmând că deși cazurile pot fi asemănătoare, Serbia este o țară mică, în timp ce Rusia este o superputere nucleară, iar dacă nu se înțelege asta, atunci este un pericol.

Milanovici a mai spus că „Occidentul colectiv” a furat Kosovo de la Serbia, o afirmație care vine în contradicție cu versiunea oficială, care spune că Priștina și-a declarat singură independența față de Belgrad.

Până nu veți înțelege că Serbia și Rusia nu sunt la fel, că vorbim de un act dureros și de un pericol. Noi am anexat Kosovo. Noi și comunitatea internațională. A fost luat Serbiei. Cine a făcut-o, dacă nu noi? Am recunoscut Kosovo? (cu referire la faptul că Croația a recunoscut independența – n.n.). Nu e o anexare, ci o răpire. Cum se numește? Extracție. Aici nu e vorba de a aduce în discuție problemele Kosovo, ci de întregul concept”, a spus președintele croat. Conform acestui concept, cineva poate acționa dacă el crede că are acest drept, spune Milanovici.

În acest sens, „același aspect e valabil și pentru Crimeea, care nu va mai fi a Ucrainei niciodată. Asta-mi spun generali de vârf germani”, afirmă președintele de la Zagreb. El a adăugat că „revolta sârbilor” (din timpul războaielor din anii ’90) nu se poate compara cu „super puterea nucleară a lumii”.

Ne adâncim din ce în ce mai mult într-un conflict cu o superputere. Cum ar putea pierde războiul? Vor folosi armele nucleare. Emoțiile nebunești și ura conduc Europa înspre ceva cu care nu vom putea să ne descurcăm”, a spus el, adăugând că urmărește, prin declarațiile sale, să deschidă ochii altora. Milanovici consideră că ura dintre sârbi și croați, manifestată prin războaiele din anii ’90, nu se compară cu ce este în țările Baltice, acolo unde „îi urăsc pe ruși în mod patologic. Și asta e un fapt”.

El s-a întrebat care „este scopul războiului?

Un război împotriva unei puteri nucleare care este în război cu o altă țară. Există vreo metodă convențională prin care poți învinge o astfel de țară? Cine plătește prețul? Europa. America suferă cel mai puțin”, a tunat Plenkovici.

A declarat că „niciun tanc american nu va ajunge în Ucraina”. Pentru ruși, a spus el, Ucraina este „precum Mexic sau Canada”. În ceea ce privește tancurile germane, el a spus că „le așteaptă aceeași soartă”, cu referire la al Doilea Război Mondial. „Mult succes cu asta!”, a ironizat Plenkovici demersul.

La acuzațiile că este pro-rus, Plenkovici a răspuns că el a acordat cetățenia croată dușmanilor lui Putin, referindu-se la cazul lui Gary Kasparov. Președintele Croației a spus că Ucraina nu este ajutată, ci torturată și că este necesar să fie îndemnată să negocieze.

Întrebarea este cât de mult ajutăm Ucraina. Dar ăsta nu este ajutor, ci tortură. Ucraina să fie forțată să negocieze. Asta ar fi soluția. 300.000 de ucraineni sunt pe punctul de a fi uciși. Mă doare inima când mă gândesc”, adăugând că situația din Ucraina este „Armageddonul” și că știe „cum arată iadul”, a concluzionat președintele.

Aceste declarații incendiare au venit după ce Milanovici a declarat recent că „va urma al treilea război mondial dacă SUA și Rusia nu ajung la un acord” privind Ucraina. Anterior, el spusese că NATO poartă un război proxy cu Rusia, prin intermediul Ucrainei. De fiecare dată, el a reiterat că țara sa nu va participa militar, sub nicio formă, la ajutorarea Ucrainei.

Citiți și:
Ordinea mondială după războiul din Ucraina. Modificările care vor influența viitorul omenirii
Liderii occidentali recunosc în privat că Ucraina nu poate câștiga războiul
Singurul lider care mai gândește. Orban despre Ucraina: „UE este implicată în conflict și îl întreține”

 

yogaesoteric
15 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More