Gheorghe Piperea dezvăluie efectul secundar al deschiderii școlilor: Starea de alertă nu se mai justifică

 

Avocatul Gheorghe Piperea susține că metoda de calcul a zonelor în care școlile vor putea fi deschise arată că doar câteva zeci de localități s-ar afla în „zona roșie”, ceea ce înseamnă că nici starea de alertă nu se mai justifică la nivel național. Piperea mizează pe acest fapt și în procesul pe care îl are la Curtea de Apel București, pentru suspendarea și anularea hotărârilor de declarare a stării de alertă.

„Johannis și-a cerut scuze pentru că la conferința de presă în 6 august a comunicat date false. Ironia este că președintele spune că a dat asemenea date pentru că… așa le-a primit de la Ministerul Sănătății. În mod normal, acesta este un motiv de demisie imediată a ministrului. Dar nu veți vedea asta, chit că «explicațiile» lui Tătaru referitoare la cocoașe și «platouașe» au făcut deliciul internetului. Ăștia sunt statui pandemice, să nu uităm. Ei nu greșesc – doar sunt prost înțeleși sau discreditați de nemernicii de eretici.

De fapt, chestia cu demisia și cu scuzele ipocrite ale lui Johannis nu e importantă. Ce este important e faptul că Johannis spune asta, în mod oficial: zonele verzi, galbene sau roșii se determină / calculează după criteriul numărului total de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori. În funcție de scenariul pe culori, localitățile pot deschide fizic sau nu școlile, în 14 septembrie. Dacă, de exemplu, în ultimele 14 zile, au fost atâtea cazuri încât Bucureștiul să fie în scenariul verde, școlile pot fi deschise și luni. Dacă acest calcul dă «verde» în întreaga țară, înseamnă că e necesar ca starea de alertă la nivel național să fie ridicată în ziua următoare.

Statistic și conform poziției publice a președintelui, nu se mai justifică, în București și în mai multe locuri din țară, starea de urgență. Dacă se pregătesc deschiderea școlilor și alegerile locale, într-o aglomerație urbană de 4 milioane de persoane, capitala e zonă verde.
[…]

Așa că: start la calculat! Vedeți dacă întreaga țară, capitala sau orașul vostru este în scenariul verde sau nu. Dacă da, starea de alertă, carantina întregii localități sau purtarea măștii în spații publice nu se mai justifică”, scrie Piperea pe Facebook.

În urmă cu două zile, vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că o singură localitate, Bivolari, din judeţul Iaşi, se află în scenariul roşu, adică elevii vor fi nevoiţi să facă şcoală doar online.

Citiți și:

Avocatul Gheorghe Piperea a cerut în instanță suspendarea stării de alertă: Acest demers este esențial pentru democrația din România

Nu a sosit încă vremea roboților-humanoizi și nici a anarhiei

 

yogaesoteric
9 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More