ANUL profetic 2012 – generalităţi

de astrolog Rodica Purniche
 
  
01.01.2012, 00h00’ (+2h00GMT), 26E06/44N24
 
Anul 2012 nu este sfârşitul lumii, aşa cum se vehiculeaza peste tot, chiar şi în paginile revistelor care se doresc de ţinută. Este vorba doar despre sincronicitatea dintre sfârşitul a trei calendare fundamentale pentru spiritualitatea umană a acestor timpuri, şi anumite aspecte planetare, toate indicând finalul unei ere cereşti, al unei vârste din dezvoltarea civilizaţiilor terestre, şi, totodată, începutul unei noi etape de evoluţie. În acest sens, inclusiv termenul „apocalipsă” trebuie înţeles aşa cum se cuvine, deoarece el înseamnă „transformare”. Evenimentele pe care le aşteptăm cu sufletul la gură, în speranţa că „cineva” ne va scuti peste noapte de propriile lecţii la nivel planetar, se vor desfăşura ceva mai lent, intervalul rezervat lor fiind cel dintre 2010 şi 2030.
 
Ştiind aceasta, şi din anumite puncte de vedere, am putea spune că anul 2012 este un an în care va trebui să facem ceea ce este necesar şi nevoie să facem, şi nu ceea ce ne place sau ce vrem noi sa facem, deoarece este un an în care vom constata elevarea frecvenţei de vibraţie a fiinţelor noastre, ridicarea nivelului nostru de conştiinţă şi aducerea lui Dumnezeu pe primul loc în viaţa noastră. Ne place sau nu – Dumnezeu există cu adevărat şi evenimentele care să ne confirme aceasta vor deveni de acum încolo de domeniul evidenţei.
 
Anul profetic 2012 este „administrat” de recepţia mutuală Saturn-Venus, la momentul magic al Anului Nou Saturn fiind în Balanţă, domiciliul diurn al lui Venus, iar Venus fiind în Vărsător, domiciliul diurn al lui Saturn. Prezenţa acestor două planete în Semne de expresie a Elementului Aer, precum şi în Semne de polaritate energetică yang indică un an relaţional în care vom avea pretenţii mari şi de la noi şi de la ceilalţi şi în care vom manifesta mai multă maturitate socială.

Financiar – Din punct de vedere financiar, anul ne va obliga să facem foarte multe economii şi să diminuăm sever nevoia de a oferi celor dragi absolut totul. Cei care au făcut din obţinerea banilor scopul major al vieţii lor vor privi neputincioşi cum banii se duc precum apa, iar cei care suferă că nu-i au vor fi ajutaţi întotdeauna de cei pe care îi au aproape. Taxele, impozitele, şi cheltuielile vieţii zilnice vor atinge praguri inimaginabile şi e posibil ca „mămăliga să facă explozie” când nici cu gândul nu gândim. În astfel de condiţii, poate că este bine să ţinem cont şi de bogăţia noastră interioară, care ne va da multe soluţii benefice de a depăşi orice fel de impas şi să ne ajutăm tot mai mult unii pe alţii, redescoperind omenia, compasiunea, bunătatea şi dăruirea necondiţionată.

Profesional – Situaţia profesională este un domeniu sensibil al zilelor noastre, într-o ţară în care este foarte mult de muncit dar din care românii pleacă pe capete să caute de muncă în alte zări. Poate că asta ne va face să regândim viitorul şi să ne întrebăm dacă pentru aceasta am ieşit să murim cu toţii în stradă acum 22 de ani. Realitatea prezentă ne va obliga să ne reorientăm şi, în cele din urmă, să asistăm la naşterea şi acceptarea de către societate a noi domenii profesionale, în care inventivitatea, spiritualitatea şi toate formele de terapii complementare vor constitui baza refacerii societăţii. Se vor înmulţi firmele mici şi mijlocii, iar marile afaceri se vor confrunta cu falimente de neimaginat în clipa de faţă, mulţi dintre noi fiind martorii unor falimente de poveste.

Medical – Sănătatea noastră este afectată grav de stres, de o alimentaţie deja agresivă pentru fiinţa umană şi de violenţa tratamentelor medicamentoase. Posibilele vindecări eficiente vor avea în vedere curele de purificare, nutriţionismul, dietele terapeutice care vor integra diferite forme de post negru, kinetoterapia, terapia bowtech, sacro-terapia şi, înainte de toate, vindecarea sufletului. Câtă vreme sufletul este bolnav, tratăm aproape zadarnic trupul, deoarece ne focalizăm asupra efectelor şi nu asupra cauzei reale a bolii. Rugăciunile spuse înainte de masă, binecuvântarea mâncării şi închinarea alimentelor pot transforma instantaneu frecvenţa lor de la vibraţia unor otrăvuri la vibraţia unei hrane binefăcătoare. Foarte multe fiinţe umane vor constata pe propria piele dificultatea tot mai mare a corpului omenesc de a mai răspunde la medicamente şi vor lua în calcul modalităţi de vindecare mult mai apropiate de natură, leacurile „băbeşti” şi ceaiurile din plante medicinale.

Afectiv – Aşa cum am mai spus de multe ori, societatea umană traversează în momentul de faţă o criză relaţională fără precedent. Din acest punct de vedere, la modul general ea îşi continuă starea de criză, deoarece se pare că nimeni nu doreşte cu adevărat s-o rezolve. Încet-încet, se vor structura două mari categorii umane: una alcătuită din cuplurile caracterizate de o iubire stabilă, sinceră şi profundă, şi una alcătuită din cei care caută fără să găsească şi aleg până când ajung să fie aleşi. Indiferent însă în care categorie vom descoperi că suntem, vom experimenta, fiecare în felul lui şi în conformitate cu puterea sa de înţelegere, lecţia iubirii libere, dăruite necondiţionat, lecţia iubirii dătătoare de forţă şi speranţă, SINGURA CAPABILĂ SĂ MOBILIZEZE SOCIETATEA să facă ceva pentru a putea merge spre viitor plină de încredere în şansa binelui.

Spiritual – Din punct de vedere spiritual vom asista la afirmarea mai multor căi spirituale, şi anume, a acelora care sunt cu adevărat descendentele marilor tradiţii spirituale ale lumii, în vreme ce acelea încropite peste noapte din bucăţele luate din diverse tradiţii autentice este posibil să-şi consemneze eşecul sau suficienţa. Un număr tot mai mare de oameni va începe să observe diferenţa dintre creştinismul dogmatic şi creştinismul autentic, constatând că adevărurile divine ale creştinismului autentic sunt, de fapt, baza acestor mari tradiţii spirituale ale omenirii, devenite deja actuale de câţiva ani buni. Este posibil ca ortodoxia şi catolicismul să înceapă în mod secret demersurile pentru unificare, ceea ce ar face ca, după un mileniu de la Marea Schismă din 1045, misiunea spirituală a lui Iisus Christos să înceapă să iasă cu adevărat la lumină.

Cel mai important este însă că fiecare dintre noi va începe să se întrebe cu adevărat care este relaţia sa directă cu Dumnezeu, dacă această relaţie chiar există şi dacă, într-adevăr, Dumnezeu ocupă primul loc în viaţa noastră.
 

Citiţi şi:

Astrologia. Elementele de bază şi semnificaţiile lor
Direcţii benefice în 2012 pentru fiecare zodie, inspirate din aforismele ghidului nostru spiritual


yogaesoteric

12 ianuarie 2012

 
 
 

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More