Prim-ministrul Indiei a lansat e-RUPI, o soluție digitală de plată fără numerar și fără contact

Prim-ministrul Narendra Modi a anunțat lansarea e-RUPI într-o videoconferință, pe 2 august 2021, precizând că este o soluție digitală de plată concepută pentru a fi utilizată de către persoane.

Pe fondul în care Modi a susținut întotdeauna inițiativele digitale, guvernul afirmă că acest concept de e-voucher sau voucher electronic va constitui un avans important în împlinirea viziunii a ceea ce înseamnă o „bună guvernare”.

Prim-ministrul a susținut întotdeauna inițiativele digitale. De-a lungul anilor, au fost lansate mai multe programe pentru a se asigura că beneficiile ajung acolo unde este necesar, într-o manieră țintită și fără scurgeri, cu o interacțiune minimă între guvern și beneficiar. Conceptul de vouchere electronice duce mai departe această viziune a unei Bune Guvernări”, se arată în declarație.

Ce este e-RUPI?

e-RUPI este un mod digital de plată fără numerar și fără contact. Este un șir de date transmise via SMS sau un voucher electronic bazat pe cod QR care este livrat pe telefonul mobil al beneficiarilor. „Utilizatorii acestui mecanism digital de plată vor putea răscumpăra voucherul fără a fi nevoie de un card, o aplicație de plăți digitale sau acces la internet banking”, a spus guvernul.

Tehnologia a fost dezvoltată de către National Payments Corporation of India – NPCI (Corporația Națională de Plăți a Indiei) pe platforma sa UPI, în colaborare cu Departamentul Serviciilor Financiare, Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională de Sănătate.

e-RUPI nu are nevoie de echipamente fizice, conexiunea între plătitorii serviciilor cu furnizorii de servicii se face în mod digital. „De asemenea, se asigură că plata către furnizorul de servicii se face numai după finalizarea tranzacției. Fiind plătită în avans, asigură plata în timp util către furnizorul de servicii fără implicarea vreunui intermediar”, se menționează în comunicat.

Conform guvernului, e-RUPI va asigura servicii de asistență socială fără scurgeri. PMO a mai afirmat: „Poate fi folosit și pentru a furniza servicii în cadrul sistemelor menite să furnizeze medicamente și sprijin nutrițional pentru bunăstarea mamei și a copilului, în programe de eradicare a tuberculozei, în sisteme de livrare de medicamente și diagnostice precum Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan ArogyaYojana, ca subvenții pentru îngrășăminte etc. Chiar și sectorul privat ar putea folosi aceste vouchere digitale ca parte a programelor lor de responsabilitate socială și bunăstare a angajaților.”

Citiți și:
Criptomonedele pot băga în faliment o țară întreagă
Când apare euro digital? Plandemia pregătește terenul

 

yogaesoteric
23 octombrie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More