Compania farmaceutică Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 263 milioane de dolari ca să scape de o acuzaţie gravă

Compania farmaceutică Johnson & Johnson a fost de acord să plătească 263 milioane de dolari pentru retragerea acuzaţiilor conform cărora a contribuit la folosirea de opioide în statul New York şi în două dintre cele mai mari comitate ale acestuia.

Acordul fereşte producătorul de medicamente de un proces cu juraţi în Long Island, în care mai sunt pârâţi mai mulţi producători şi distribuitori mari de opioide.

Johnson & Johnson nu a recunoscut că ar fi comis vreo ilegalitate în statul New York şi în comitatele Nassau şi Suffolk.

Epidemia de opioide a făcut ravagii în întreaga naţiune. Johnson & Johnson a ajutat la alimentarea acestui flagel”, a declarat procurorul general din New York, Letiţia James, într-un comunicat.

Ea a spus că atenţia sa rămâne concentrată pe „obţinerea de fonduri în comunităţile devastate de opioide, cât mai repede posibil”.

J&J a declarat că înţelegerea este în concordanţă cu acordul său anterior, de a plăti 5 miliarde de dolari pentru soluţionarea cererilor de despăgubiri din partea statelor, oraşelor, comitatelor şi guvernelor tribale, la nivel naţional.

Compania farmaceutică şi cei mai mari distribuitori de medicamente din SUA – AmerisourceBergen Corp, Cardinal Health şi McKesson – au propus plata cumulată a 26 de miliarde de dolari pentru a pune capăt miilor de procese legate de opioide.

De asemenea, J&J a făcut apel la o hotărâre din 2019 a unui judecător din Oklahoma conform căreia compania din New Brunswick, New Jersey, va plăti statului respectiv 465 milioane de dolari pentru comercializarea înşelătoare a opioidelor.

Producătorii de medicamente AbbVie şi Teva Pharmaceutical Industries şi mai mulţi distribuitori sunt printre inculpaţi. Lanţul de farmacii Walgreens Boots Alliance este, de asemenea, un inculpat, deşi a fost dat în judecată doar de comitate.

Walmart, Rate Aid Corp şi CVS Health au fost eliminate din proces în timpul selecţiei juriului. CVS a încheiat un acord cu comitatele Nassau şi Suffolk. Termenii acordului de despăgubire nu au fost însă dezvăluiţi.

Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a declarat că aproape 500.000 de persoane au murit din cauza supradozelor de opioide din 1999 până în 2019.

Johnson & Johnson este implicată, de asemenea, în numeroase litigii, generate de scandalul legat de pudra de talc pentru bebeluşi şi alte produse din talc care conţin azbest, care au cauzat cancer, și recent a rechemat anumite produse de protecţie solară sub formă de spray, după ce a descoperit că unele dintre ele conţin niveluri scăzute de benzen, un alt cancerigen.

Johnson & Johnson este una dintre companiile care au produs un vaccin anticovid-19.

Citiți și:
Johnson&Johnson se grăbește să ascundă gunoiul sub preș: deschide procedura de faliment
Profesorul Didier Raoult: „Corupția din industria farmaceutică este ceva real, nu o conspirație”

 

yogaesoteric
23 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More