Prima țară din lume ce analizează trecerea în totalitate la moneda digitală

 

Țara cu cel mai redus grad de utilizare a banilor cash va analiza fezabilitatea tranziţiei la o monedă digitală, ceea ce reprezintă un nou pas pentru Suedia spre ciparea tuturor cetăţenilor, cu alte cuvinte, cu însemnarea acestora cu semnul fiarei, pecetea lui antihrist.

Ministrul pentru Pieţe Financiare, Per Bolund, a anunţat că un proces de evaluare a fost lansat în luna decembrie şi este aşteptat să se încheie în luna noiembrie 2022. Evaluarea va fi condusă de Anna Kinberg Batra, un fost preşedinte al Comisiei de finanţe din Parlamentul Suediei.

Aceasta este una dintre primele ţări din lume care analizează posibilitatea introducerii unei monede digitale. Banca Centrală a Suediei derulează deja un proiect pilot în parteneriat cu firma Accenture Plc ce vizează introducerea unei coroane electronice care să aibă la bază aceeaşi tehnologie blockchain cu cea utilizată de alte monede digitale, precum Bitcoin.

Guvernatorul Băncii Centrale a Suediei (Riksbank), Ştefan Ingves, a subliniat în luna octombrie 2020 că orice decizie cu privire la emiterea unei coroane electronice este necesar să fie adoptată la nivel politic. Din punctul de vedere al Guvernului, „este crucial ca piaţa plăţilor digitale să funcţioneze sigur şi să fie disponibilă pentru toată lumea”, a spus Per Bolund.

„În funcţie de modul în care o monedă digitală va fi concepută şi de tehnologiile ce vor fi utilizate, aceasta poate avea consecinţe uriaşe pentru întregul sistem financiar”, a adăugat oficialul suedez.

Riksbank estima în luna octombrie că gradul de utilizare a numerarului în Suedia a scăzut la cel mai redus nivel din istorie, pe măsură ce pandemia a accelerat tranziţia dinspre bancnote şi monede spre plăţile cu cardul. Mai puţin de 10% din totalul plăţilor din Suedia sunt făcute cu numerar, arată datele Băncii Centrale. Încă din 2018 Banca Reglementelor Internaţionale estima că Suedia este societatea cu cel mai redus grad de utilizare a numerarului din lume, în funcţie de utilizarea acestuia ca procent din Produsul Intern Brut.


Citiţi şi:

Coronavirusul și Big Brother

Ce «filozofie» economică se află în spatele războiului împotriva banilor cash? 
Desfiinţarea banilor cash dorită de liderii capitalişti în lupta lor pentru control şi crearea pârghiilor de îmbogăţire a unui grup

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More