Primele cărţi de identitate biometrice introduse în Marea Britanie

de George Preda

Marea Britanie a făcut un pas crucial pe calea implementării unui nou sistem de carduri de identitate care vor conţine date biometrice. Cei care doresc să studieze în Marea Britanie, precum şi cei care vor să se căsătorească cu cetăţeni britanici, vor fi obligaţi de acum înainte să îşi facă o carte de identitate biometrică.

Secretarul de interne britanic Jacqui Smith spune că această măsură „va proteja prosperitatea cetăţenilor britanici”. Pe de altă parte guvernul britanic este acuzat că se foloseşte de grupurile sociale vulnerabile pentru a implementa un sistem de monitorizare controversat.
 
Aceasta este însă doar prima etapă dintr-un plan mai amplu care vizează ca până în 2012 toţi cetăţenii britanici să deţină cărţi de identitate biometrice. În 2009, guvernul britanic va urmări să impună aceste cărţi de identitate aşa numitelor „profesii critice”. Se va începe cu personalul de pe aeroporturi, aproximativ 200.000 de cetăţeni. Aceştia îşi vor pierde locurile de muncă dacă nu vor accepta cărţile de identitate biometrice. În 2010, studenţii britanici nu îşi vor mai putea deschide conturi bancare dacă nu deţin un astfel de card de identitate. 

Citiţi şi:

UE construieşte o uriaşă bază de date biometrice

Nu vreau să fiu un număr!

yogaesoteric
27 noiembrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More