Jurnalist: ‘Când te uiți la puternicii zilei, începi să suspectezi că, în secret, se bucură de frica noastră’

Oamenii de știință și elitele, acuzate că au supradimensionat criza covid.

Avertismentele oamenilor de știință și ale diverșilor specialiști din SUA i-au determinat pe guvernanții din toată țara să își închidă economiile, în speranța încetinirii răspândirii coronavirusului, care ar fi infectat peste un milion de oameni în Statele Unite, scria The Hill la începutul pandemiei.

Dar, după săptămâni de izolare la domiciliu, milioane de locuri de muncă pierdute și trilioane de dolari date pe cheltuieli guvernamentale de urgență, conservatorii americani au început să se revolte. Ținta lor, printre alții, oamenii de știință, acuzați că au supraexploatat o criză de sănătate și au pus la pământ o economie care va avea nevoie de ani buni pentru a se recupera.

„Majoritatea frustrărilor au loc în Michigan, mai ales în zonele rurale, unde se spune că oamenii de rând nu știu ce este mai bine pentru ei, așa că e nevoie să vină tot felul de personaje școlite la Harvard să le spună ce și cum. Tot felul de experți în sănătate care știu mai bine decât tine ce e mai bine pentru tine și pentru familia ta”, a declarat reprezentantul statului Michigan, republicanul Beau LaFave. Acesta a criticat ordinele guvernatorului federal Gretchen Whitmer, care a decis să închidă afacerile chiar și în zone unde existau puține cazuri de coronavirus.

„Nu vrem ca în loc de experți în sănătate publică să avem dictatori”, a adăugat el.

Protestele împotriva ordinelor de blocare s-au transformat în manifestări tot mai violente și ostile, oamenii devenind tot mai furioşi datorită impactul disproporționat pe care l-a avut blocarea economiei asupra lucrătorilor care erau deja marginalizați.

„Amintiți-vă că majoritatea celor care au lansat apelul la închiderea economiei Americii nu au fost nevoiţi să sufere consecințele economice asociate cu aceasta. Au fost puține sau zero concedieri în universități sau agenții guvernamentale și nu vedeți că politicienii din America și-au redus salariile, așa cum s-a petrecut în alte țări”, declarat Jim Blaine, strateg republican din Carolina de Nord.

Protestele din America s-au multiplicat și după ce tot mai multe voci publice au ieșit să spună că efectele nefaste în plan social și umanitar le depășesc pe cele potențial benefice de combatere a epidemiei.

Jurnalistul american Tucker Carlson a comentat, într-una din emisiunile sale la Fox News, manipulările și dezinformările, susținând că rata reală a mortalității de Covid-19 ar putea fi mai mică de 0,3%. „Când te uiți la oamenii puternici, spune realizatorul, uneori începi să suspectezi că, de fapt, în secret, se bucură de frica noastră”.

„Inutil să spun, dar ar fi necesar să vă temeți atunci când politicienii se folosesc de frică pentru că o fac pentru ca ei să devină mai puternici. Ar fi necesar să vă îngrozească momentul în care încep să aresteze oameni pentru infracțiunea de a nu fi de acord cu ei.”

Citiţi şi:
«Etapa Covid-19» a fost destinată testării reacției populației și structurilor statale, cea de-a doua etapă este «Etapa Agresiunii Generale» (I)
În România, de frica unei viroze s-a instaurat o dictatură a absurdului, care ne-a furat toate drepturile și libertățile și ne-a afectat grav economia

yogaesoteric
29 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More