Procurorii români nu-şi pot face de cap în Suedia!

 

un articol de Adriana Badea

Gregorian Bivolaru este dat în urmărire generală fără a avea mandat de arestare

Gregorian Bivolaru bate toate recordurile justiţiei şi poliţiei din România. Cu un premiu de 50 milioane oferit de zeloşii slujitori mass-media ai masonilor, este dat în urmărire generală prin Interpol în 16 ţări, fără a avea mandat de arestare! Conform legii, mandatul trebuie reînnoit la fiecare 30 de zile, dar în această lună Tribunalul a uitat să îl mai emită. Se pare că presa e obişnuită cu evenimente de acest gen. De curând, l-au susţinut cu mic cu mare pe sărmanul Ogică, vă aduceţi aminte, cel care era cât pe ce să fie arestat în direct la N24 fără – culmea! – mandat de arestare.

Zelul jurnaliştilor a scăzut exponenţial când a fost vorba de cazul domnului profesor Gregorian Bivolaru. Nicăieri în presă nu a apărut această informaţie, de altfel, esenţială şi mai mult decât atât, senzaţională. Senzaţionalul atât de important pentru presa română a fost surclasat se pare de „diverse comenzi sus-puse”. În concluzie, televiziunile şi ziarele s-au călcat pe picioare în graba de a oferi ştiri calde, care mai de care mai neadevărate.

Nicăieri nu s-a spus că Gregorian Bivolaru s-a prezentat de bună voie autorităţii suedeze. Profesorul de yoga a cerut azil politic şi se afla la a doua întrevedere în acest demers. Dânsul a fost reţinut de autorităţile pentru imigrare conform procedurii standard legate de legile în vigoare privind activitatea Interpolului.

Extrădarea nu se poate face la comanda politică a vreunui Adrian Năstase

Domnul Gregorian Bivolaru nu poate fi însă extradat decât  în  baza dovezilor  prezentate de autorităţile române în următoarele 45 de zile. Decizia privind extrădarea aparţine unui tribunal suedez, care va judeca aceste dovezi în conformitate cu legislaţia europeană în vigoare. Deocamdată însă, nu prea are ce judeca. Dosarul construit de autorităţile române este subţire. Aceastea sunt declaraţiile domnului Gabriel Andreescu de la APADOR-CH şi a fostului avocat al domnului Bivolaru, Dumitru Niţurad, în opinia cărora Gregorian Bivolaru are acum toate şansele de a obţine azil politic în Suedia. Gabriel Andreescu  susţine că în cazul în care statul suedez va aproba cererea profesorului Bivolaru, activitatea poliţiei şi a justiţiei române va putea fi pusă sub semnul întrebării, chiar în pragul integrării în UE. Abuzurile autorităţilor române în cazul lui Gregorian Bivolaru şi al MISA au intrat deja în atenţia organizaţiilor internaţionale, demascându-se astfel toate ilegalităţile comise.

În opinia şefului Interpol al poliţiei române  procedura ar putea dura aproximativ un an. Chiar şi în cazul în care profesorul  Gregorian Bivolaru ar fi de acord cu întoarcerea sa în ţară, demersurile în vederea extrădării domniei sale nu ar putea dura mai puţin de 3 luni, susţine acesta. Clarificarea domniei-sale a fost binevenită, mai ales după ce diferite posturi TV au dat informaţii false conform cărora Gregorian Bivolaru ar fi urmat să fie adus în ţară în câteva ore sau câteva zile.

Deci, deşi dezinformarea TV a funcţionat cu brio, extrădarea nu este chiar aşa o chestiune la bunul plac al autorităţilor române. Nu trebuie să uităm că în fruntea SRI-ului şi a procuraturii nu s-a schimbat nimic de când cu alegerile din decembrie 2004. Aceleaşi capete şi nume vechi, aceleaşi afinităţi politice, aceeaşi comandă care a funcţionat şi acum un an, din aceeaşi sursă. Chiar astăzi fiţuica Gardianul îl numeşte pe Gregorian Bivolaru „cel mai vânat om din România”. Şi vânătorul numărul 1 al ţării ştim şi noi cine este.

Pedofilie şi terorism

Întrebarea interesantă este pe unde vor scoate cămaşa autorităţile române, care se pare că au dat informaţii de-a dreptul gogonate Interpolului, autorităţilor suedeze şi presei din Suedia. Surse din Procuratură au transmis informaţia că Gregorian Bivolaru este urmărit în România pentru terorism şi pedofilie. Aceste informaţii, cu precizerea sursei, au apărut deja în mass-media din Suedia.

Suntem curioşi să vedem care va fi reacţia oficialităţilor suedeze la aflarea realităţii: Gregorian Bivolaru este acuzat de o presupusă relaţie sexuală cu o minoră deja majoră care nici nu recunoaşte existenţa acestei relaţii. În plus, Gregorian Bivolaru nu îi era acesteia nici tutore, nici profesor (doar că legea în cazul său a fost interpretată foarte lax), iar mandatul de arestare a fost emis pentru ca „inculpatul să nu influenţeze martorii”. Pentru judecătorii suedezi, obişnuiţi cu o legislaţie permisivă în domeniul relaţiilor sexuale, probabil totul va deveni o glumă proastă.

Dificultăţile sunt inerente

Nu vrem să afirmăm totuşi că situaţia domnului Gregorian Bivolaru este uşoară. Dânsul se află la această oră sub protecţia poliţiei suedeze, ceea ce înseamnă că este practic în arest pentru trei zile începând de luni, 4 aprilie. Joi, 7 aprilie, un complet de judecată va hotărî dacă în continuare cazul său va fi judecat în stare de libertate sau nu.

Doamna L.P., avocata din Suedia a domnului Gregorian Bivolaru, specializată în imigrări pentru cei care cer azil politic, a afirmat: „Dosarul domnului Gregorian Bivolaru este cel mai documentat şi elocvent dosar pe care l-am văzut în cariera mea şi reflectă mari abuzuri şi nenumărate încălcări ale drepturilor omului.”

Aceste abuzuri pornesc de la mandatul de arestare neconstituţional eliberat pe numele lui Gregorian Bivolaru pentru nişte fapte neprobate, lipsite de dovezi, şi sunt pigmentate de continua campania de denigrare a mass-media. Un exemplu consistent de manipulare mass-media ne-a oferit-o postul Realitatea TV care a prezentat ieri, 5 aprilie, mai mult de o oră imagini cu Gregorian Bivolaru arestat în România în martie 2004, fără a preciza aşa cum era normal că sunt imagini de arhivă. Dar de ce să ne mai mirăm? Jurnaliştii acestui post „mitraliază” în ritm alert acuzaţii precum trafic de minori, perversiuni sexuale şi altele, când în realitate mandatul de arestare pentru domnul Gregorian Bivolaru este dat pentru presupusa relaţie cu Mădălina Dumitru.

Este o situaţie şocantă. Când s-a mediatizat situaţia lui Ogică s-a afirmat că în România există peste 6000 de urmăriţi general (noi pe pagina IGP-ului am găsit doar vreo 900), dintre care mulţi sunt deja condamnaţi pentru omor, tâlhărie, evaziune fiscală, viol etc. Niciun alt caz nu a fost atât de mediatizat precum cel al lui Gregorian Bivolaru, nu s-a pus vreun premiu, nu s-au făcut atâta tam-tam în presă şi atâtea eforturi. Aşa că revenim la mai vechea noastră întrebare:
CUI ÎI ESTE FRICĂ DE GREGORIAN BIVOLARU?

6 aprilie 2005
yogaesoteric.net

consultaţi aici fişa de urmărire generală a lui Gregorian Bivolaru, fără nici o legătură cu toate infracţiunile vehiculate de presă: http://www.igpr.ro/urmariti/detalii.aspx?id=738
şi comparaţi cu alţi urmăriţi general despre care, probabil, nu aţi auzit nimic niciodată:
http://www.igpr.ro/urmariti/urmariti.aspx
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More