Produse şi reţete afrodiziace insolite

În acest ghid de informare despre afrodiziace (cartea ENCICLOPEDIA NATURISTĂ A AFRODIZIACELOR), am considerat că merită amintite şi unele reţete mai neobişnuite, ale căror origini se pierd în negura vremurilor.

Pentru a fi neobosit în amor

După unii autori ai antichităţii, dacă un bărbat macină grăunte sau rădăcini de trapa bispinosa, de kasurika, de iasomie toscană şi de lemn dulce, cu kshirakapoli (specie de ceapă), apoi le amestecă cu lapte îndulcit cu miere și ghee (unt clarificat), mai apoi le fierbe la foc moderat şi bea siropul astfel format, este capabil să fuzioneze amoros cu numeroase femei fără ca să obosească. (din Kama Sutra)

Pentru a insufla dragoste unei fete pe care o iubeşti

Se recomandă abstinenţa erotică amoroasă timp cel puţin 5-6 zile înainte, iar în a 7-a zi, care este necesar să fie vineri (pe cât posibil), mâncaţi şi beţi alimente şi băuturi calde, excitante, iar când vă aflați în această stare, căutați să purtaţi conversaţii familiare cu fata pe care o iubiți. Și faceți astfel încât să vă priviţi îndelung doar pe durata unei rugăciuni Ave Maria. Aceasta, deoarece privirile care se întâlnesc sunt vehicule ale iubirii atât de puternice, încât pătrund până la inimă, şi cel mai mare orgoliu şi cea mai mare insensibilitate nu le poate rezista. Este dificil să convingi o fată pudică să privească direct în ochii unui tânăr, un anumit timp, dar se poate realiza aceasta spunându-i de exemplu, cu un ton glumeț, că ştiţi în secret un mod de divinație în ochiul uman, putându-i spune astfel dacă ea va fi fericită în căsătorie şi alte aspecte asemănătoare, de natură să-i trezească curiozitatea; aceasta o va face să privească direct pe cel care-i vorbeşte.

Apa herculeană

Unul dintre numeroasele elixire ale tinereţii care au făcut furori în antichitate este format din: vin de Malvoisie, busuioc, scorţişoară, şofran, salvie, cuişoare. Această aşa-zisă „apă” este puternic afrodiziacă.

Pentru femeile care sunt „prea puțin îndrăgostite”

Se macerează în timpul lunii pline, în 1/2 litru de apă-vie, o nucşoară, scorţişoară, piper lung, anason, coriandru, cardamom și ghimbir.

Altă rețetă: 12 gălbenuşuri de ou, o uncie de mandragoră masculină, la care se adaugă puţin mosc și ambră gri. (din Breviarul farmaciei amorului)

Ceaiul – un afrodiziac eficient atunci când este folosit cu imaginație

Este foarte cunoscută în lumea mondenă îndemânarea și rafinamentul de care dau dovadă gheişele japoneze în timpul jocurilor erotice. Unul dintre secretele cu care-şi satisfăceau plenar iubiţii este foarte simplu, dar în acelaşi timp şi inedit: înainte de a începe jocul amoros, ele pregăteau un ceai foarte fierbinte, simplu sau din condimente.

La prima vedere, pare foarte curios, căci întrebarea care apare inevitabil este ce legătură are acesta cu viaţa amoroasă. Dar iată că japonezele – maestre în arta amorului oral – după ce-și beau lent ceaiul, începeau a mângâia cu gura încă fierbinte membrul viril al bărbatului iubit. Vă puteți imagina că senzaţiile resimţite de bărbat atunci sunt extraordinare.

Deci, înainte de toate… nu refuzați un ceai fierbinte.

„Rețeta sultanului”

– Ambră (Ambra grisea)
– Anason (Pimpinella anisum)
– Cardamom (Elettaria cardamomum)
– Cassia (Cassia fistula) – fructe
– Chinină (Cinchona officinalis) – scoarţă
– Coriandru (Coriandrum sativum)
– Cuisoare (Eugenia caryophillata)
– Fenicul (Foeniculum vulgare)
– Galanga (Alpinia galanga) – rădăcină
– Ghimbir (Zingiber officinalis)
– Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) – rădăcină
– Lemn de Quassia (Picraena excelsa)
– Mastic (Pistacia lentiscus)
– Miere naturală de albine
– Myrobolan (Terminalia bellerica)
– Morcov (Daucus carota) – semințe
– Mușețel spaniol (Anacyclus pyrethrum) – rădăcină
– Muştar (Sinapis nigra)
– Negrilică (Nigella sativa)
– Nucă de cocos (Cocos nucifera)
– Nucşoară (Myristica fragrans)
– Piment – ardei roşu spaniol (Pimenta officinalis)
– Piper negru african (Piper cubeba)
– Pippali (Piper longum)
– Polen
– Portocale (Citrus aurantium) – coajă
– Ricin (Oleum Ricini) – ulei
– Ridiche (Raphanus sativus) – seminţe
– Rodie (Punica granatum)
-Schinduf (Trigonella foenum graecum)
– Scorţişoară (Cinnamonum zeylanicum)
– Senna (Cassia angustifolia)
– Styrax liquidis (Liquidambar orientalis)
– Şofran (Crocus sativus)
– Turmeric (Curcuma longa)
– Ţelină (Apium graveolens) – seminţe
– Urzică (Urtica dioica)
– Vanilie (Vanilla planifolia)

Reţeta iubirii

Iată acum, din 1001 de nopți, o rețetă indicată de doctor pentru un anume Jaffar, găsit „bolnav de iubire”:

În numele lui Allah cel Atoate-vindecătorul, părintele leacurilor şi al tămăduirilor!
Iată ce este de luat cu ajutorul și cu binecuvântarea lui Allah!

Trei măsuri de înfăţişare netulburată a iubitei, amestecate cu un dram de sfială; apoi trei măsuri de fuziune deplină, străluminată de un bob de zăbavă și de depărtare; apoi două dramuri de duioşie curată şi de gingăşie, fără amestec de tărâţe de despărţire; să se facă un amestec cu bob de tămâie de săruturi, cu care să se ungă dinţii şi mijlocul, câte două măsuri din fiecare fel;

apoi o sută de săruturi, pe cele două preafrumoase granate ce se cunosc, dintre care 50 să fie îndulcite petrecându-le printre buze, urmând datina porumbeilor, iar cele 50 următoare, după datina păsărelelor, apoi două măsuri potrivite de mângâieri de alep si de suspine de irak, apoi două ocale de vârfuri dulci de limbă, în gură și în afara gurii, de mestecat și de frământat bine. A se fierbe totul în apa dragostei și în elixirul dorului, la un foc de lemn de plăceri, în ungherul patimii, după care se strecoară totul printr-un divan cât mai moale și să se adauge două ocale de sirop dulce de buze şi să se bea vreme de trei zile. Iar în cea de-a patra zi să se ia la masa de prânz o felioară de dor; apoi, într-un sfârșit, să se ia trei măsuri de frământătură de coapse. Şi să se încheie cu o baie de plante, întru desăvârşirea iubirii!

Fragment din cartea ENCICLOPEDIA NATURISTĂ A AFRODIZIACELOR – Vol. 2, de profesor de yoga Gregorian Bivolaru, carte apărută la Editura Shambala

Citiţi şi:
Pregăteşte-te pentru o întâlnire cu deliciile amorului
Plăcerea gustului – Condimentele și mirodeniile

yogaesoteric
22 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More