Vaccinul anti-covid de la Novavax, fără tehnologie ARNm sau ADN, are o eficienţă de 90%, arată un studiu

Vaccinul anti-covid produs de laboratorul Novavax injectează direct proteina S (spike) a coronavirusului și se bazează pe tehnologia clasică de producere a vaccinurilor. Proteina spike este izolată din culturi, filtrată, purificată, procesată și după aceea legată de un adjuvant, la fel cum se procedează cu vaccinurile HPV și cu unele vaccinuri anti-gripale.

Spre deosebire de vaccinurile ARNm (care „păcălesc” celulele trupului să producă proteina specifică) sau cele cu vector ADN (care transportă informația ce ajunge la celule și le determină să producă proteina), în cazul serului Novavax proteina este injectată direct în trup, explică medicul britanic John Campbell.

Vaccinul Novavax este 100% eficient împotriva „formelor moderate și grave” ale bolii, potrivit rezultatelor studiilor clinice de fază 3. Laboratorul american anunță că serul este eficient în proporție de 93% contra noilor variante SARS-Cov-2.

Potrivit unui studiu la scară largă realizat în Statele Unite şi Mexic, vaccinul are o eficienţă generală de 90%.

Compania așteaptă aprobările agențiilor de medicamente și spune că poate produce 100 de milioane de doze până la sfârșitul lui septembrie și 150 de milioane până la finalul anului.

Citiţi şi:
7 motive pentru care este mai de încredere vaccinul rusesc decât cel de la Pfizer
S-au făcut publice efectele adverse ale vaccinului anti covid-19, sunt 22 iar «decesul» este pe listă
Dr. Virgil Păunescu, despre vaccinurile anti-covid: prin ARNm poate fi introdusă în organism orice informație de natură să-l modifice la nivel cellular

yogaesoteric
22 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More