Profesoară din SUA – acuzată de „transfobie” după ce a spus că există doar două sexe

Studenți de la Universitatea din Portland vor concedierea ei: „Când a spus că sunt doar două sexe m-am simțit atacată personal!”

Un grup de studenți de la o universitate din SUA a cerut ca profesoara lor să fie concediată după ce aceasta a spus în timpul unui curs că există doar două sexe, potrivit joe.co.uk care citează DailyMail.

Christy Hammer, profesoară de educație la University of Southern Maine din Portland, ar fi făcut această afirmație în timpul unei dezbateri aprinse despre identitatea de gen în cadrul cursului său „Crearea unui mediu favorabil de învățare”, provocând indignarea studenților.

Hammer a făcut această afirmație pe 7 septembrie, dar a repetat „eroarea” o săptămână mai târziu, după ce studenta Elizabeth Leibiger, care este non-binară și care a fost absentă în săptămâna precedentă, a ridicat problema.

Leibiger a spus că s-a simțit discriminată.

Am întrebat-o pe Hammer câte sexe există”, a spus Leibiger.

Ea a răspuns: «Două». M-am simțit atacată personal.”

Mai mulți studenți au cerut universității să o înlocuiască pe Hammer, boicotându-i cursul și considerând că ar fi o ironie să predea despre medii favorabile de învățare în situația în care opinia ei este o dovadă clară de transfobie.

Suntem conștienți de această situație și luăm măsuri pentru a le oferi studenților sprijinul necesar”, a declarat Adam Tuchinsky, prorectorul interimar, pentru Bangor Daily News, în timp ce un alt student a sugerat ca Hammer să urmeze un curs de formare în domeniul diversității sau pur și simplu să se retragă în liniște.

Universitatea a sugerat crearea unei „alternative” pentru cursul respectiv, fără a concedia profesoara.

În ciuda nemulțumirilor grupului de agitatori, aproape 2.000 de persoane au semnat o petiție pentru ca Hammer să-și păstreze postul.

Citiți și:
O profesoară de la Harvard este acuzată de transfobie de către propriii colegi, pentru că refuză să folosească termenul de „persoană însărcinată” în loc de mamă
„Cancel culture”. Modelarea psihicului tinerilor și inhibarea gândirii critice?
Cântăreața britanică Adele a fost acuzată de transfobie pentru că a declarat că este fericită să fie femeie

 

yogaesoteric
4 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More