Progresismul radical domină școala

Totalitarismul american nu va arăta ca cel sovietic, probabil nu vor fi lagăre de concentrare, nici oameni uciși de-a dreptul pentru că nu se conformează ideologiei oficiale dominante. Dar vor exista mijloace de constrângere, iar cei mai mulți se vor alinia fără să conteste serios sistemul. Semnele se văd de pe acum, dacă ești interesat să le vezi.

Într-un reportaj de pe canalul american de știri Fox News apar mai mulți părinți care vorbesc despre cum progresiștii radicali au preluat puterea în Consiliile de Părinți ale școlilor publice și își impun politica prin intimidare și amenințări.

Chinezoaica Xi Van Fleet, ajunsă în America după ce și-a petrecut anii de școală în timpul Revoluției Culturale Chineze, observă cum aceleași tactici comuniste sunt puse în practică de data asta în Statele Unite, prin învrăjbire, eliminarea culturii tradiționale și distrugerea moștenirii înaintașilor. Părinții și cetățenii îngrijorați sunt etichetați acum ca teroriști interni. „Ce se va petrece?” Se întreabă ea. „Îi va costa viața pe părinți pentru că iau partea copiilor lor? Există o intimidare radicală la adresa părinților.

În China, școala publică aparține guvernului. Și în America se petrece la fel. Stânga radicală a preluat sistemul educațional, controlează școlile, consiliile școlare și alte asociații cum ar fi Asociația Profesorilor și Asociația Națională a Consiliilor Școlare, și îi pregătesc pe copii să devină „luptători pentru justiție socială”.

Tot Xi îndeamnă toți părinții americani să nu se lase intimidați. Nu e vorba doar despre niște drepturi, ci despre copii, despre viitorul întregii țări.

Alte persoane care apar în reportaj sunt Elizabeth Schultz, Suparna Dutka și Harry Jackson. Mulți dintre cei care își arată îngrijorarea sunt cetățeni americani cu origini în China, India și alte zone ale lumii, ajunși în SUA în căutarea libertății și a unei vieți mai bune. Ei vorbesc despre presiunile și intimidarea la care sunt supuși părinții. Prin urmare, ezită să se mai ducă la ședințele Consiliilor Școlare și să mai ia atitudine. Au fost numiți mai întâi rasiști, apoi teroriști interni. Dacă intimidarea va da rezultate, atunci America este pierdută, spune Elizabeth Schultz. Consiliile de Părinți își arogă o autoritate mai mare decât cea a părinților, cu toate că, fiind vorba despre școala publică, aceste consilii sunt plătite din taxe și impozite, adică din banii părinților.

Suparna Dutka vorbește despre surprinderea ei că în America părinții sunt atacați pentru că sunt educatori ai copiilor lor, pe care nimeni nu-i poate înlocui, și declară că a fost șocată în urma criticilor primite pentru că a avut îndrăzneala de a-și apăra copiii. Cu toate că îi este teamă, spune că își va apăra copilul și, totodată, ceea ce este drept, pentru că altfel generația următoare va fi distrusă.

Progresismul radical de stânga dorește să elimine părinții din educația copiilor, mai ales dacă aceștia le transmit încă valorile clasice. Dreptul la educație era, în orice stat democratic, mai întâi de toate apanajul părinților, care puteau accepta sau respinge ceea ce considerau nepotrivit pentru copiii lor. Acum copilul este luat din mâinile părinților și lăsat pe seama statului, care se ocupă el cum știe mai bine, pentru a-i putea inocula ideologia dominantă, pentru a-i transforma în activiști vigilant-revoluționari woke. Este o miză importantă, pentru că de educație depinde viitorul oricărei națiuni.

Modul de acțiune este intimidarea, apostrofarea, aruncarea de etichete infame pentru a impune tăcerea celor care s-ar opune – sau măcar pentru a-i determina să nu mai acționeze. Mulți se retrag sau acceptă politica impusă de radicalii progresiști. Însă, dacă înțelegi miza problemei, îți dai seama că singura soluție este, respectând regulile statului de drept cât încă, teoretic cel puțin, funcționează, să iei atitudine. Căci nu este vorba doar despre drepturi și despre o ideologie impusă cu forța, ci despre subminarea tuturor valorilor tradiționale și a împărțirii eterne în rău și bine, despre schimbarea lumii așa cum o știm, și despre construirea unei altei lumi în loc, o lume siluită și sucită.

Citiți și:
Ideologia woke conduce spre un sistem totalitar și formează un nou tip de gulag, spune scriitorul Rod Dreher
Studiu devastator pentru SUA. Tinerii americani iubesc comunismul. „Marxismul nu atacă libertatea omului”
Decelarea mecanismelor infernale de actiune ale ideologiei progresismului

 

yogaesoteric
5 martie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More