Proiectul Zelenski şi miliardarii evrei ai Ucrainei

 

Odată cu alegerea lui Volodimir Zelenski în funcţia de preşedinte al Ucrainei, încă un stat al lumii are un președinte evreu. Nu știu nimic despre Volodimir Zelenski, nu știu ce (și dacă) gândește, nu știu ce va intenționa să facă. Faptul că este evreu, nu îmi pare un defect. Pe mine m-a mirat faptul că s-a încumetat să candideze la președenția țării într-un moment atât de delicat, cu atâtea probleme interne și externe. Dar sigur, știe el mai bine (sau poate alții).Volodimir Zelenski

Și m-a mai mirat un aspect. Dacă cineva se uită pe lista președinților și prim-miniștrilor Israelului de la înființare la zi, va constata că toți aceștia au fost askenazi, cu origini din Rusia, Ucraina, Belarus, țările baltice. Niciun evreu sefard, adică adevărații evrei! În Israel, sefarzii sunt cetățeni de mâna a doua.

M-a mirat faptul că, totuși, în Ucraina au rămas atât de mulți evrei!

În cartea mea Codul lui Lucifer m-am ocupat și de evreii din Ucraina, în primul rând de miliardarii evrei de acum 10 ani:

„…Al doisprezecelea miliardar în Europa Centrală și de Est la începutul mileniului III era evreul ucrainean Victor Mihailovici Pinciuc (ns. 1960), cel mai bogat om din Ucraina, ginerele fostului președinte Leonid Kucima. Pinciuc este fondator și acționar majoritar al Interpipe Group (industria oțelului) – liderul ucrainean în domeniu, acționar în alte companii economice, proprietar a 4 canale TV și al celui mai popular tabloid ucrainean. Averea sa era estimată la 1,5 mlrd. $. Pinciuc a intrat și în politică, între 1998-2006 obținând succesiv două mandate de deputat în Rada (Parlamentul ucrainean).

Odată cu alegerea unui nou președinte în Ucraina (2005), Pinciuc a pierdut locul întâi în top în favoarea lui Rinat Ahmetov, care își menține acest loc și în prezent. Pe următoarele trei locuri se situează constant, dar schimbând pozițiile între ei, trei evrei: Pinciuc, Igor Valerivoici Kolomoiski (ns. 1963), acționar principal al Privat Group (un concern care controlează mii de companii care desfășoară în zeci de țări printre care și România activități bancare, de transporturi aeriene, în industria oțelului și a feroaliajelor, petrol, industrie chimică și alimentară, energie, presă) și președinte al clubului de fotbal Dnepr Dnepropetrovsk, și Ghenadi Borisovici Bogoliubov (ns. 1962), de asemenea acționar principal al Privat Group.

În topul miliardarilor ucraineni se mai află evreul Alexei Martinov (locul 7), tot acționar principal al Privat Group. Evreul Vadim Zinovievici Rabinovici (ns. 1953) este un alt miliardar ucrainean a cărui avere a fost constituită prin import de furnituri și export de gaze naturale; condamnat pentru diferite infracțiuni, a părăsit țara și a primit cetățenia israeliană – ulterior, condamnările sale au fost anulate; din anul 1996 este președinte al Camerei de comerț israelo-ucraineană, din anul 2007 este proprietarul clubului de fotbal Arsenal Kiev; mai este președinte al Parlamentului evreiesc ucrainean și vicepreședinte al Uniunii evreiești europene. De menționat și faptul că evreii ucraineni Kolomoiski și Rabinovici au fost inițiatorii constituirii Uniunii europene evreiești.”

Ascensiunea politică a evreilor ucraineni este demnă de interes:

„Un caz particular îl reprezintă Iulia Volodimirvna Timoșenco (ns. 1960), «corupta favorită» a SUA și a Uniunii Europene; prim-ministru al Ucrainei între ian.-sept. 2005 și apoi între 2007-2010, numită de unii «Jeanne d’Arc» a Ucrainei, iar de alții «prințesa gazelor», a acumulat o avere enormă în principal prin afaceri cu gaze naturale (în special în perioada dec. 1999 – ian. 2001, timp în care a fost adjunct al primului ministru pentru Energie; unele materiale de pe Internet o plasează pe locul întâi în topul miliardarilor ucraineni, dar nu există nicio estimare oficială a averii sale. Din anul 2000, au fost arestați în mai multe rânduri pentru abuz și corupție atât Alexandr (soțul, care în ian. 2012 a cerut azil politic în Cehia), cât și Iulia, care în urma ultimei arestări a fost condamnată, în anul 2011, la 7 ani închisoare. Adversarii corupției, SUA și Uniunea Europeană au sărit agresiv în apărarea coruptei lor favorite care, în urma rebeliunii organizate de Occident la începutul anului 2014 și care a condus la prăbușirea regimului legitim, a fost pusă în libertate. Bunicul patern al Iuliei Timoșenco, evreul Avram Kelmanovici Kapitelman (1914-1944) a fost numit directorul școlii publice evreiești din Sniatin; mobilizat la începerea războiului, Kapitelman a murit pe front.

Un alt miliardar ucrainean controversat, al cărui nume este adesea asociat cu crima organizată, este evreul Dmitri Vasilovici Firtach (ns. 1965).”

„… Evreul Efim Leonidovici Zviagilski (ns. 1933) a devenit prim-vice-prim-ministru al Ucrainei la data de 11 iunie 1993, iar între 22 sept. 1993 – 4 iulie 1994 a fost prim-ministru interimar. Tot în Ucraina, un alt evreu, Volodimir Borisovici Groisman (ns. 1978) a ajuns în anul 2016 prim ministru (anterior, fusese ministrul dezvoltării regionale și președintele Radei ucrainene).”

În anul 2019, din cei 3 principali candidați la președinția Ucrainei, doi erau evrei!Eduard Shifrin

Repet numele unui alt evreu ucrainean deja amintit, și anume Eduard Shifrin (ns. 1960), stabilit în prezent în Marea Britanie (în lista Sunday Times a celor mai bogați britanici pentru anul 2006 ocupa locul 59 cu o avere de cca. 920 mil. lire sterline; în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din lume pentru anul 2009 ocupa locul 559 cu o avere de cca. 1,3 mil. $). În anul 2009 Șifrin a fost ales vicepreședinte al Congresului mondial evreiesc.

Tot din Ucraina provine și pe cel considerat de FBI ca fiind cel mai periculos mafiot din lume: evreul Semion Iudcovici Moghilevici (ns. 1946), cetățean rus, ucrainean, israelian și ungur, implicat în toate activitățile posibile de tip mafiot.

„Punerea în practică a planurilor sioniste a continuat, desigur, și după apariția ediției a treia a cărții de față. În primăvara anului 2011, la inițiativa evreilor ucraineni Igor Kolomoiski și Vadim Rabinovici (mai multe despre aceștia v. nota precedentă) la Bruxelles a luat ființă Uniunea evreiască europeană (Komoiski – președinte și Rabinovici – vicepreședinte), o structură unitară a tuturor comunităților și organizațiilor evreiești din Europa de vest, de est și centrală.

Uniunea a hotărât constituirea unui Parlament evreiesc european care, după modelul Knesset-ului (Parlamentul israelian), să fie format din 120 de membri ce urmau a fi aleși on-line dintre cei 3 mil. de evrei cetățeni ai 47 de țări europene. La data de 16 februarie 2012, în sediul Parlamentului european, a avut loc prima întâlnire a Parlamentului evreiesc european, condusă de cei 2 copreședinți aleși (evreul belgian Joel Rubinfeld – ns. 1968 și mai sus-menționatul Vadim Rabinovici).”

Lista miliardarilor ucraineni poate fi consultată aici. Nu vă lăsați păcăliți de faptul că doar o treime sunt evrei. La linkurile de mai jos puteţi consulta biografiile miliardarilor evrei ucraineni, observând că ei s-au răspândit în toată lumea:
Gennadiy Bogolyubov
Mikhail Fridman
German Khan
Ihor Kolomoyskyi
Hennadiy Korban
Victor Pinchuk
Vadim Rabinovich
Eduard Shifrin
Viktor Vekselberg

Moldova de peste Prut pare să urmeze un drum similar.
„Și Republica Moldova a avut aceeași soarta. Evreul lituanian Boris Birștein (ns. 1947), emigrat în Israel în 1977, apoi în Elveția, în Canada, a ajuns în 1991 în Moldova, unde a acaparat domeniile bancar, asigurări, hoteluri, presă etc. Apoi, în Moldova a venit evreul Ilan Shor (ns. 1987 în Tel Aviv) care, în pofida tinereții sale, într-un timp record, a reușit să obțină controlul în domenii importante, printre care și cel bancar (în acest moment, este cercetat pentru dispariția a 1 mlrd. $ din fondurile Băncii de Economii din Moldova, al cărei președinte al Consiliului de administrație este).”

Ilan Shor, devalizatorul Băncii Naționale a Moldovei, în loc să ajungă în închisoare, a fost ales primar al cetății lui Ștefan cel Mare, Orhei, după care a înființat un partid care anul trecut a intrat în Parlamentul Moldovei.

Dan Cristian Ionescu
Fost procuror de carieră, revoluționar, ziarist, autor de cărți și unul dintre cei mai activi naționaliști din perioada post-decembristă.


Citiţi şi:

Planul secret al Israelului pentru un «al doilea Israel» în Ucraina

Antisemitism și controversa privind antidoturile sale

 

yogaesoteric
19 ianuarie 2020

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More