Propaganda gay va fi pedepsită cu închisoarea în Nigeria

Președintele Nigeriei, un stat african unde circa jumătate din populaţie este creştină, iar cealaltă musulmană, a aprobat în ianuarie 2014 legea care interzice căsătoria între persoane de același sex, pedeapsa fiind 14 ani de închisoare pentru fiecare partener. Mai mult, manifestarea publică a homosexualităţii se va pedepsi, de asemenea, cu 10 ani după gratii.

Ministrul Justiției, Mohammed Adoke, a declarat că proiectul de lege a fost votat încă din 2013 în Parlament, în ciuda opoziţiei din partea unor organizaţii pentru drepturile omului. Legea a fost semnată în ianuarie 2014 şi de preşedintele Goodluck Jonathan.

Legea împotriva propagandei gay beneficiază de sprijin popular, homosexualitatea fiind condamnată de ambele religii majoritare din ţara cea mai populată din Africa, unde trăiesc peste 170 de milioane de oameni.

Cu toate acestea, Marea Britanie a recurs deja la ameninţări, susţinând că îşi va retrage imediat ajutorul acordat Nigeriei în momentul în care legea va intra efectiv în vigoare.

Citiți și:
Albii au adus cultura gay
Spulberarea miturilor genetice cu privire la homosexualitate (I)

yogaesoteric
3 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More