Iată cum vă puteţi vindeca de parodontoză

Gingivita este cea mai ușoară formă a parodontozei. Gingivita netratată poate avansa la parodontită, la care există mai multe grade. Parodontita agresivă apare la persoanele care au boli ale gingiilor, dar par a fi sănătoase sau cel puțin nu au nicio altă boală pe care medicina convențională o consideră cauză de parodontită. Parodontita cronică include inflamația țesuturilor de susținere a dinților mergând până la pierderea dinților. Boala parodontală necrozantă este o infecție gravă în țesuturile gingivale, în ligamentele parodontale și în oase.

În toate celelalte cazuri de boli ale gingiilor, gingiile pot fi vindecate într-o săptămână sau chiar în câteva zile. Fiind o boală care cauzează parodontoza, boala în sine trebuie să fie remediată pentru a repara gingiile, iar gura trebuie să fie adusă la un nivel mult mai ridicat de sănătate utilizând următoarele practici, indiferent de celelalte afecțiuni cronice de sănătate. Pentru orice persoană care a suferit o obturare a canalelor radiculare sau care are plombe de metal, următoarele proceduri trebuie urmate pe termen nelimitat.

Dinții pot fi mai sănătoși, dacă se aplică aceleași reguli. Atâta timp cât ei sunt acolo și nu sunt complet plini de material de umplutură, există speranță pentru ei, chiar și pentru cei cu smalțul epuizat.

Pierderea smalțului dinților începe cu dieta. Mâncărurile acide conduc la deteriorarea dinților, inclusiv la pierderea smalțului, practic a elementului de apărare a dinților. O nutriție corectă îți poate repara gingiile, restul trupului rămânând sănătos.

Legumele ecologice, proaspete sunt cea mai importantă parte a dietei noastre. Fructele sunt un al doilea factor la fel de important. Orice alt tip de alimente vin în completare pe locul trei. Elimină alimentele rafinate, prelucrate. Zahărul rafinat și lichidele acidulate sunt atât de acide încât extrag literalmente mineralele și vitaminele din dinți și gingii.

Nu fumați. Fumatul introduce o concentrație foarte mare de radicali liberi și carbon în gură provocând reacții chimice, ce vor avea ca efect deteriorarea celulelor și epuizarea stratului de vitamine și minerale din gură.

Mestecă usturoi. E neplăcut însă merită pentru o sănătate a gurii de invidiat. Consumă usturoi regulat, fie simplu, fie în salate, secretul constă în mestecarea lui cu gura deschisă, iar respirația să se facă tot pe gură.

Bolile interne. Orice infecție care este în gura ta se regăsește și în intestine, și, de asemenea, pătrunde în fluxul sanguin. Așa că vindecă-ţi bolile interne ca să ai o sănătate bună a cavității bucale.

Uleiul de nucă de cocos te va ajuta sa elimini microbii care se acumulează în cavitatea bucală și totodată în întregul organism. Clătește gura dimineața cu acest ulei și rezultatele nu vor întârzia să apară. Ori de câte ori există infecție, există aproape întotdeauna candida și bacterii rele (ceea ce înseamnă că ne fac rău). De aceea trebuie utilizat acest ulei, tocmai pentru a scăpa de ele.

Folosește ața dentară. Chiar și atunci când ai gingiile inflamate, chiar dacă sângerează, folosirea aței dentare nu face altceva decât să grăbească vindecarea.

Fă-ți propria pastă de dinți! Apa de gură și pasta de dinți pe care cei mai mulți dintre noi le folosim sunt sub orice critică. Pe lângă fluorul pe care-l conțin și multe alte chimicale complet nefolositoare, costă și destul de mult și în plus… nu te ajută cu nimic. Așa că, mestecă usturoi (așa cum am menționat mai sus) și execută un periaj cu sare de mare. Vei vedea că această procedură va face de 100 de ori mai bine decât orice pastă de dinți cumpărată din magazine, fie și cea din magazinele naturiste.

Pentru a te vindeca de parodontita cronică foarte gravă, sau doar pentru a avea o sănătate a cavității bucale de invidiat, pune în practică sfaturile de mai sus și vei observa cum în numai câteva zile ameliorările nu vor întârzia să apară.

de Cristian Iacov

Sursa: secretele.com

Citiți și:
Fluorul din pasta de dinţi şi din apă, un pericol pentru sănătate
Lipsa unei nutriţii adecvate – adevărata cauză a apariţiei cariilor

yogaesoteric
3 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More