Propaganda la turaţie maximă! UE vrea să vaccineze 70% din populație până în luna iulie

Uniunea Europeană consideră că va putea vaccina 70% dintre adulți până în luna iulie, față de luna septembrie planificată inițial. Obiectiv permis prin accelerarea producției de vaccinuri și semnarea de noi contracte. Depinde numai de statele membre să depășească neîncrederea cetățenilor lor, spun oficialii.

Cel puțin 12 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au încredere că vor putea vaccina 70% din populație împotriva covid-19 până la jumătatea lunii iulie, a declarat plin de optimism comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton. Se bazează pe cifre: laboratorul Pfizer/BioNTech trebuie să treacă de la 67 de milioane de doze administrate în primul trimestru la 250 de milioane în al doilea trimestru, Moderna de la 10 milioane la 35 de milioane și AstraZeneca de la 30 de milioane la 70 de milioane. În ceea ce privește vaccinul de la Johnson & Johnson abia autorizat, în acest trimestru trebuie administrate 55 de milioane de doze. Acesta din urmă are avantajul că necesită o singură injecție.

Se negociază un nou contract cu Pfizer/BioNTech prin care să se livreze 1,8 miliarde de doze de vaccinuri de primă și nouă generație între 2021 și 2023. „O comandă care ar trebui să servească nu numai cetățenii UE, ci și țările terțe în dificultate mai mare”, precizează șeful reprezentanței Comisiei Europene în Franța, Baudouin Baudru.

Scepticism și neîncredere

Pentru a-și atinge obiectivul de vară, cele 27 de state vor trebui în continuare să inoculeze peste 4 milioane de oameni pe zi! Și să liniștească o populație îngrijorată de apariția unor cazuri de tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca.

Scepticismul, neîncrederea și ezitarea oamenilor vor fi cel mai dificil de depășit”, avertizează Antoine Flahault, epidemiolog și director al Institutului pentru Sănătate Globală de la Universitatea din Geneva.

După laboratoare, politicile Uniunii Europene, țări și profesioniști din domeniul sănătății, succesul campaniei de vaccinare va depinde de succesul comunicatorilor. „Avem nevoie urgentă de campanii de informare masive pentru a explica de ce este importantă imunizarea populației – tineri, adulți sau segmentele cele mai defavorizate din punct de vedere social”, afirmă Flahaut. În caz contrar, obiectivul de 70% ar putea rămâne doar un miraj. Institutul Pasteur estimează că o „revenire la viața normală” va fi posibilă numai dacă 90% dintre adulți sunt vaccinați.

Citiţi şi:
Propagandă nebună vaccinării
A pune semnul egal între vaccinare și imunizare este un colosal fake news

 

yogaesoteric
18 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More