Proprietăţile vindecătoare ale terapiei cu sucuri

Fructele şi legumele proaspete sunt surse concentrate de energie şi sunt bogate în carbohidraţi, vitamine şi minerale. “Prin separarea sucului de pulpă se obţine un lichid care conţine majoritatea nutrienţilor având o masă mult mai redusă” afirmă Dr. Bailey. “De exemplu, sunt necesare aproximativ cinci kilograme de morcovi pentru a obţine un sfert din această cantitate de suc. Altfel spus, a mânca cinci kilograme de vegetale de două-trei ori pe zi este aproape imposibil, însă oricine poate bea doua-trei pahare de suc pe zi.”

Sucurile cu un conţinut ridicat de vitamina C, cum ar fi cele din fructe, citrice sau varză ajută corpul să absoarbă fierul atunci când sunt adăugate în dieta zilnică.  Sucurile bogate în nutrienţi, cum ar fi collard şi varza creaţă, pot fi adăugate în supe şi mâncăruri sau pot înlocui alte lichide în reţetele de gătit. În mod ideal, sucurile se adaugă la sfârşit pentru a minimiza pierderea de vitamine şi enzime datorată căldurii.
 
Deoarece sucurile de fructe au un conţinut ridicat de zahăr şi fermentează rapid în stomac, ele trebuie diluate cu apă într-o proporţie de 1:1. Persoanele cu diabet sau hiperglicemie trebuie să consume sucurile de fructe doar împreună cu hrana. Sucurile de roşii şi portocale nu sunt recomandate deoarece sunt foarte acide şi modifică echilibrul natural pH (acizi-baze) al corpului.
 
Sucurile din legume sunt utilizate extensiv pentru vitalizare şi ca suplimenţi nutriţionali datorită conţinutului lor ridicat de vitamine şi minerale. Sucurile de fructe produc o refacere rapidă dacă sunt absorbite imediat. Compoziţia sucurilor de fructe rămâne stabilă mai mult timp faţă de sucurile din legume care se oxidează rapid reducându-şi din enzime şi vitamine. Este de preferat să obţinem sucuri din fructe şi legume proaspete pentru a le mări valoarea nutritivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More