Avantajele terapiei prin sucuri naturale

Dr.Bailey utilizează terapia prin sucuri sub forma suplimentării rapide şi nutritive în condiţii variate,  incluzând alergii şi artrite, cât şi ca adjuvant în tratarea bolnavilor cu cancer şi SIDA.
Alt beneficiu al sucurilor provine din suplimentul bogat de enzime conţinut în fructe şi legume .”Când fructele şi legumele sunt stoarse, enzimele lor sunt eliberate şi acţionează imediat , atunci când sunt consumate” spune Dr. Bailey. “Acestea ajută corpul în munca lui constantă de a dizolva şi elimina reziduurile, cât şi în a grăbi furnizarea substanţelor vitale nutritive conţinute în suc.”
 
Astfel, terapia prin sucuri sub forma posturilor cu sucuri poate ajuta la identificarea senzitivităţii alimentare, conform cu dr. Bailey. “Un  post cu sucuri hipoalergenice (cu un potenţial scăzut în a declanşa reacţiile alergice) de 5 sau mai multe zile va avea frecvent ca rezultat îmbunătăţiri semnificative sau chiar eliminarea completă a simptomelor cronice cauzate de senzitivităţi şi alergii nedetectate alimentare “, observa el.

“Revenirea vechilor simptome urmând unei întoarceri la dieta normală permite pacientului identificarea şi înlăturarea alimentelor alergenice”.
 
Dr. Baley a găsit posturile cu sucuri ca fiind una dintre cele mai puţin scumpe şi mai exacte metode disponibile. Un bărbat de 30 de ani, cu cancer de prostată de trei ani a venit la dr. Bailey ca o alternativă la medicina convenţională, ce nu avusese încă nici un succes printr-o terapie de lungă durată cu chimioterapice. Simptomele pacientului s-au îmbunătăţit odată cu schimbarea dietei, cu consumul crescut de fluide şi de plante medicinale, şi doar după 2 săptămâni de post cu sucuri, însoţite de plante medicinale, el nu mai avu nici un simptom. Prostata a rămas stabilizată şi neinfectata timp de 7 ani.

 
Dr. Bailey crede că terapia prin sucuri poate ajuta pacienţi diagnosticaţi cu cancer printr-o bază nutriţională excelentă şi printr-o întărire a proceselor curative ale corpului. Adăugarea sucurilor la dietă poate ajuta furnizarea nutrimentelor cerute într-o formă uşor asimilabilă.

Dr. Bailey foloseşte de asemenea terapia cu sucuri ca tratament adjuvant în tratarea bolnavilor de SIDA. Într-un stadiu avansat, aceşti bolnavi sunt adesea slăbiţi şi au greţuri, fiind dificil actul normal de a mânca. Folosind sucuri de legume li se permite menţinerea unui grad nutriţional înalt şi sunt ajutaţi să-şi menţină o starea fizică bună.

 
Pentru menţinerea unei sănătăţi optime, dr. Bailey recomandă cel putin 2-5 zile de post cu sucuri pe an, unul primavara şi unul toamna. Posturile cu sucuri nu trebuie ţinute în timpul lunilor reci, căci corpul creează căldură prin procesele metabolice necesare pentru digerarea unei diete normale, solide. Dr. Bailey recomandă amestec de sfeclă, morcov, ţelină şi exclude citricele şi tomatele, pe care le consideră alergene, comune şi prea acide.

 
Elson Haas, medic din San Rafael, California, de asemenea foloseşte posturile cu sucuri ca o formă de terapie medicală. Conform cu dr. Haas, el însuşi a ţinut cu regularitate posturile cu sucuri, cât şi miile sale de pacienţi pe parcursul a aproximativ 20 de ani. “Am făcut prima mea purificare cu sucuri timp de 10 zile în 1975 şi experienţa mi-a schimbat viaţa şi sănătatea. Am înţeles importanţa dietei şi a postului în prevenirea bolii şi în menţinerea sănătăţii. Mi-am eliminat alergiile şi durerile de spate, mi-am normalizat greutatea şi am simţit un nou nivel de vitalitate şi creativitate.”

 
Sucurile de legume şi fructe sunt indicate a fi nelipsite din alimentaţia zilnică. Prezenţa lor constituie o garanţie că boala canceroasă nu va apare niciodată la cel care sănătos fiind, doreşte să nu se îmbolnăvească niciodată. Pe lânga celelalte măsuri de prevenire a cancerului (absenţa fumatului, a consumului de carne, alcool, medicamente etc.), sucurile naturale din legume şi fructe sunt un adevărat izvor de viaţă.

 
Persoanele care au avut cancer şi s-au vindecat în urma tratamentelor naturiste este bine să-şi menţină o dietă sănătoasă şi să nu mai revină niciodată la vechile obiceiuri alimentare care le-au adus în final atâta suferinţă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More