Prototipul omului dezrădăcinat, de nicăieri, este ridicat la nivelul culturii înalte

Manipularea are limbaj propriu. În filmul RMN al lui Cristian Mungiu despre brutarii srilankezi din Ditrău, se vorbește de „teama de străini”. Nu e vorba de nicio teamă. De teamă vorbește manipularea, ca să-i pună într-o lumină de inferioritate, prin ridicularizare, pe cei care i-au refuzat pe brutarii migranți. Deasupra celor „inferiori” se situează cei „superiori”, civilizații, deschișii, cei care acceptă migrarea. Ei se consideră, ca și în vremea nazismului, rasa superioară.

Orice manipulare ascunde ceva, un scop. Scopul adevărat este aici crearea omului mobil, dizlocat, dezrădăcinat, fără baștină, fără rolul inconștientului colectiv în coeziunea socială, fără organicitatea societății, fără tată, fără mamă, nelegat de nicio glie! Care, fiind rupt de structurile organizatoare ale inconștientului colectiv, de psihic, devine ușor de formatat și „setat” prin rețele de comunicare virtuală, sisteme inventate de interese economice. În felul acesta e spartă coeziunea socială organică, necesară rezistenței sociale, care e expresia libertății, și e distrusă totalitatea spirituală a lumii, a neamului și a ființei. Aceasta este civilizația viitorului: lipsită de rezistența structurilor inconștientului și rezistența coeziunii organice, instinctuale, a societății.

În acest caz se ciocnesc două lumi diferite: cea a organicului, care a dominat omenirea timp de milenii, și lumea „inventatului”, care a început cu modernitatea. Omul „inventat” vrea să-l înlocuiască total pe cel organic, structurile acestuia. Miza este crearea unei alte realități, a unei alte societăți, a omului nou, în laborator. În cazul de la Ditrău nu e vorba de „teama de străini”, ci de teama de o lume creată de inteligențe diabolice.

Mulți așază în prim plan conștiința colectivă, atunci când e vorba de rezistență socială. Este greșit! Ceea ce dă putere rezistenței este întotdeauna ceea ce vine din inconștient, ceea ce e considerat inferior. De această „fundătură” organică, de această coeziune internă se urmărește să fie rupte masele, prin dizlocare, prin mobilitate permanentă. Legătura cu baștina pe termen lung, cu pământul organic, leagă aceste forțe vitale, organizatoare, ale inconștientului colectiv. Dacă rupi de ele omul, conștiința, el pierde contactul cu structurile sale date, care pot fi înlocuite cu sisteme, rețele de comunicare virtuală inventate, dictate de interese economice. Altfel spus, e vorba de instituirea dictaturii economice, a capitalului. Acest proces al dezrădăcinării, spune Jung, a început o dată cu apariția clasei muncitoare, cu industrializarea.

Libertatea omului se ascunde în inconștientul său colectiv. A impune „inventatul” în locul acestuia, înseamnă pierderea libertății omului. „Inventatul” e impus cu autoritatea expertului, care elimină libertatea alegerii. Vei trăi într-o lume pe care nu ai ales-o tu. „Inventatul” desființează total rezistența socială, elimină total libertatea comunitară, prin eliminarea rezistenței inconștientului colectiv, prin eliminarea rezistenței instinctelor, prin spargerea coeziunii sociale (prin migranți) și, în ultimă instanță, prin impunerea cu forța a autorității inventatului. Ceea ce am văzut și în cazul vaccinării.

Ce mă doare în cazul Ditrău? Nu faptul că e satul meu. Manipularea pro migranți a folosit conflictul între secui și români în favoarea sa. Respingerea românilor de către secui a fost combinată cu refuzul față de brutarii srilankezi, făcând o fuziune între ele și apoi o confuzie pro migraționistă.

Aici e vorba de două aspecte diferite. Refuzul față de români e regretabil, căci trăim împreună de un mileniu. Există totuși, între noi, o formă de coeziune socială. Or, migrația sparge și această coeziune, ceea ce dă sentimentul nesiguranței sociale, producând teamă. În acest sens putem vorbi de o teamă fondată față de migranți. Nu știu ce fel de naționalist este cel care vrea spargerea coeziunii nației…

În al doilea rând, mă doare că din conflictul dintre secui și români, a câștigat al treilea, „liberalismul” pro-migrație, care e inamicul amândurora. Secuii sunt vinovați în acest caz, nu prin comportamentul lor anti-migrație, ci prin antiromânismul lor. Merită totuși amintit, în favoarea locuitorilor din Ditrău, că sunt în sat și români acceptați. Sunt doi medici de familie români în Ditrău. Directorul școlii este și el român. Acel slogan oamenii din Ditrău îi refuză pe „străini”, așa, la modul absolut, e confuz și servește manipulării liberale, de care am vorbit. Problema este necesar să fie analizată în detaliu.

Cazul Ditrău, grație filmului lui Cristian Mungiu, deschide calea manipulării pro migrație, prin „obiectivitatea” sa falsă, care afirmă, ipocrit, că „nu vrea să judece pe nimeni”. Iar „diagnosticarea” cazului Ditrău ca un fenomen de boală socială, pune acest film în postura de manipulator prin cultură, exact ca în vremea colectivizării.

Filmul RMN (care a rulat și la Căminul Cultural Kőröși Csoma Sándor din Ditrău) va fi vizionat în 40 de țări, ceea ce înseamnă o propagandă agresivă, violentă chiar, dar în mod subtil, pentru migrația de mare amploare. Ca și în cazul vaccinării, ca și în cazul Ucrainei! Liberalii ne subjugă astfel prin manipulare agresivă, prin abuz emoțional.

Arma liberală, impusă prin manipulare, este așa-zisa superioritate culturală, care a fost mereu eficientă în istorie. În prezent au reușit să ne impună „superioritatea” lor culturală, care e, de fapt, o decădere a culturii. Prototipul omului dezrădăcinat, de nicăieri, este ridicat la nivelul culturii înalte.

Autor: Attila Mihai Nagy

Citiți și:
Afacere de miliarde de euro pentru acceptarea unor populaţii străine în România!
15 motive pentru care România este într-un mare, mare, impas

 

yogaesoteric
8 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More