Provocarea unui fanfaron

de Decebal Avramescu
 

Pe data de 8 iulie 2013 Mihai Rapcea, fost cursant al şcolii noastre de yoga, anunţa „cu deosebită încântare” pe blogul său că peste o săptămână va avea loc inaugurarea unui nou proiect media şi anume un post radio/tv online „după modelul MISA TV”. Proiectul  se pare va fi totuși amânat o vreme din motive tehnice, un anunț ulterior precizând că postul TV se află în faza de teste. Conform anunţului inițial, prima emisiune a postului ar fi urmat să fie orientată împotriva şcolii de yoga MISA. Anunţul a fost făcut cu o anumită ironie răutăcioasă, atenţionându-i pe toţi cei din MISA care ar dori să răspundă provocării sale „să se abţină de la înjurături şi insulte” (el își imaginează probabil că cei care urmează cursurile acestei şcoli ar purta discuţii la nivelul de mahala care îl caracterizează pe el însuși și care este evident și în postările de pe blogul său).

Faptul că deja MISA Senzațional TV este considerat un post TV online important şi care poate fi luat ca model ne bucură foarte mult, dar să nu ne imaginăm că Rapcea ar putea să imite acest model. MISA Senzațional TV este un post TV al cărui demers este constructiv: de a transmite activităţi excepţionale, conferinţe pe teme spirituale şi alte materiale în mare parte originale, atât pentru informarea yoghinilor, cât şi pentru cei care nu sunt la cursurile de yoga, dar doresc să cunoască direct, de la sursă, ce se face în cadrul acestei şcoli de yoga. Pe de altă parte, a lansa un post TV doar pentru a avea un cadru ca să calomniezi, să bârfeşti şi să comentezi  pe marginea activităţilor unei şcoli de yoga este un demers stupid din start, care ne arată că cei care se ocupă cu aceasta nu sunt în stare să facă ei înşişi nimic creator şi demn de interes. Ei seamănă cu acei comentatori sportivi sedentari şi anchilozaţi care comentează cu aere de expert performanţele unor sportivi excepţionali, sau cu criticii literari snobi şi orgolioşi care deşi nu au scris niciodată nimic original şi creator ei înşişi se cred îndeptăţiţi şi competenţi în a critica munca altora. Oricine poate să bârfească, oricine poate să comenteze sau să critice, dar oare toţi aceştia care bârfesc, comentează şi critică sunt capabili să realizeze ei înşişi ceva, oricât de mic, care să fie constructiv, creator, benefic şi original?

În cazul lui Mihai Rapcea ne uimește faptul că deşi el nu mai urmează cursurile de yoga ale MISA de mai mulţi ani, a rămas totuşi cu o fixaţie obsesivă de a critica fără încetare această şcoală de yoga. După postările de pe blogul său, se poate observa cu uşurinţă că el pur şi simplu nu are astâmpăr şi caută mereu motive care de care mai fantasmagorice pentru „a se certa” cu MISA. Este însă cu totul deplasat ceea ce îşi imaginează sărmanul Mihai Rapcea că „purtătorii de cuvânt, conducerea şcolii, simplii cursanţi etc.” am fi interesaţi cu mic cu mare să răspundem la provocarea sa penibilă şi să intrăm într-o polemică fără sens cu el. Această provocare este mai degrabă efectul pornirii sale megalomanice de a face necontenit „valuri” pentru a fi luat în seamă şi pentru a atrage eventual şi alţi rătăciţi de partea sa, care în felul acesta să-i întreţină orgoliul de „om important” în problematica MISA.

Este trist să constatăm că acest fost cursant al şcolii noastre, care a fost chiar avocat al MISA şi a expus public într-o anumită perioadă abuzurile foarte grave ale autorităţilor împotriva practicanţilor yoga din România, a ajuns acum în această ipostază jalnică de a se întoarce împotriva foştilor săi colegi şi prieteni. Noi privim această situaţie cu multă compasiune, însă este destul de evident că explicaţia pentru această orientare actuală a lui Mihai Rapcea este exacerbarea orgoliului său. Atunci când mândria nu i-a mai fost alimentată de conducerea MISA aşa cum îşi imagina el că merită, s-a răzvrătit şi fără îndoială că s-a simţit rănit în imensul său orgoliu şi a început cu o ură înverşunată să critice această şcoală chiar şi în perioada în care (ne întrebăm cu ce scop) încă îi mai frecventa cursurile. Constatăm că au trecut deja mai bine de cinci ani de când Mihai Rapcea  şi-a consacrat efectiv o mare parte din viaţa lui pentru a critica şi a specula orice aspect care consideră el că ar fi în neregulă la MISA. Însă el nu numai că nu este conştient şi nu poate să recunoască starea de decădere spirituală şi morală în care se află, dar chiar şi numai când i se sugerează aşa ceva, în loc să aibă umilinţa de a se analiza, lansează plin de furie pe blogul său calomnii împotriva yoghinilor MISA, presărate adeseori cu un limbaj extrem de vulgar, de speţă suburbană, care se pare că a devenit foarte potrivit pentru mentalitatea sa prezentă.

Ca un exemplu al caracterului îndărătnic de care Mihai Rapcea dă acum dovadă, constatăm că subiectul primei emisiuni a postului acesta pe care îl anunţă pompos, nu este altul decât cel care a fost deja dezbătut cu lux de amănunte pe site-ul nostru yogaesoteric, şi anume cel referitor la cartea „Doamna Miracolului”. Ne amintim că pe blogul său acest fanfaron afirma cu aplomb că anumite capitole din această lucrare care a fost editată de editura Lux Sublima ar fi o contrafacere, o mistificare realizată de către profesorul Gregorian Bivolaru. Deşi pe site-ul nostru lucrurile au fost în urmă cu aproape doi ani ultra-clarificate, chiar şi cu fotografii ale lucrării originale în limba engleză (vezi articolul Avo-căţelul deghizat în lup… moralist, sau cum a devenit avocatul Mihai Rapcea trompeta stridentă a unui trandafiriu şobolan «anonym» partea Ipartea a doua și partea a treia, și Dezvăluirea adevărului este mai puternică decât calomniile abjecte şi scornelile halucinante ale jalnicului scandalagiu Mihai Rapcea), iată că acest „avocat al diavolului”, cum el chiar merită să i se spună, nu poate cu niciun chip să recunoască faptul că a greşit. Aceasta este fără îndoială rodul trăsăturilor demoniace în care este evident că Mihai Rapcea a plonjat din plin în ultima perioadă. Aşa se explică şi faptul că el nu mai are acum nici măcar un dram de luciditate care să-i permită să mai vadă şi să mai recunoască măcar un singur lucru bun şi valoros în această şcoală de yoga pe care înainte o susţinea. Tot ceea ce înainte îi apărea valoros şi demn de a fi apărat public, acum nu i se mai pare decât enervant şi demn de o ironie plină de dispreţ. 
 
De altfel, o observaţie logică şi de bun simţ, care ar trebui să dea multora de gândit, este aceea că foarte mulţi dintre cei care s-au întors împotriva MISA, ale cărei cursuri le-au urmat chiar cu entuziasm la început, nu mai văd după ce au plecat de la această şcoală nimic bun în ceea ce fac yoghinii. Pentru un observator lucid acesta este un indiciu foarte clar al unei stări de înverşunare demoniacă şi de ură iraţională. Aceasta este cu atât mai grav în cazul lui Mihai Rapcea cu cât el cunoaşte în detaliu situaţia nedreptăţilor uriaşe care s-au făcut de către autorităţile din România în cazul practicanţilor yoga, în ciuda faptului că activitatea lor nu a avut şi nu are nimic ilegal sau care să contravină bunului mers al societăţii. Iată că acum toate aceste aspecte centrale ale problematicii MISA nu mai reprezintă nimic pentru acest aşa-zis apărător al dreptăţii, care a uitat complet ceea ce argumenta chiar el acum câţiva ani. Sistematic el nu face acum decât să se lege de tot felul de chiţibuşuri şi să caute la tot pasul să se războiască pentru motive de nimic cu conducerea MISA. De ce îşi doreşte el oare acum atât de mult să discrediteze această şcoală? De ce nu mai pomeneşte nicio vorbuliţă despre nedreptăţile făcute yoghinilor, pe care le evidenţia cu vehemenţă acum câţiva ani? Ura sa faţă de această şcoală a devenit acum atât de mare încât oricui are o „piatră” de aruncat împotriva MISA, îi oferă „praştia” blogului său pentru a o face.
 

În spatele acestui bizar elan denigrator, devine însă din ce în ce mai evident faptul că Mihai Rapcea este sprijinit şi stimulat de persoane a căror orientare o putem deduce cu uşurinţă. După cum am arătat de mai multe ori pe site-ul nostru, procurorii şi agenţii SRI (care sunt un instrument principal al puterii din umbră care guvernează această ţară) au căutat „cu lumânarea” şi au vânat efectiv pe oricine a avut chiar şi cea mai mică nemulţumire împotriva MISA pentru a ataca această şcoală prin orice mijloace. Mai mult decât atât, ştim foarte bine că aceşti securişti comunişti care sugrumă pe an ce trece România nu s-au dat în lături chiar şi de la a fabrica dosare aberante (susţinute de mass-media ce le este cu obedienţă aservită) împotriva MISA. Este absolut evident că Mihai Rapcea nu putea să nu fie vizat de către aceştia. De altfel, din comentariile care apar pe blogul lui Rapcea de la diverşi „experţi” gen „Intenselight” recunoaştem influenţa insidioasă a agenţilor fostei Securităţi, care cu siguranţă că au fost foarte mulţumiţi de pornirile războinice ale frustratului avocat.

De altfel, după cum el însuşi a recunoscut pe blogul său într-un comentariu, agenţii SRI chiar i-au propus un post de procuror dacă ar fi de acord să depună mărturie în procesul intentat de Parchet împotriva MISA. De asemenea, se pare că există anumite persoane care îi administrează blogul şi care chiar mai şi publică uneori articole în numele său (de exemplu o aşa numită Felina) şi care au clare legături cu procuratura şi cu serviciile secrete. Ca un argument în acest sens, s-a putut constata că această Felina a dat la un moment dat un anunţ pe un site notoriu pentru postările sale împotriva MISA că cei care mai doresc să depună mărturie împotriva MISA să ia legătura cu ea. Mai multe persoane au mai constatat că după ce scriau anumite comentarii sau doar intrau pe blogul lui Rapcea ori pe site-ul respectiv,  adresele lor de mail au fost atacate încercându-se virusarea lor (prin trimiterea unui mail cu un link virusat pe adresa cu care se înregistrează userul), iar firewall-ul înregistra activităţi suspecte (încercarea de pătrundere neautorizată prin „găuri” de securitate). Se poate deduce de aici că cei care comentează pe blogul lui Rapcea sunt apoi foarte detaliat analizaţi de către anumite servicii care ştiu foarte bine ce au de făcut. 

Este aşadar din ce în ce mai transparent faptul că Mihai  Rapcea  a ajuns acum o unealtă a agenţilor SRI (sau să-i spunem pe nume, este şi el agent), care fără îndoială că au suficientă abilitate de a şti cum să-i speculeze mândria şi orgoliul uriaş. Este de asemenea mai mult decât semnificativ să ne amintim că acum câţiva ani avocatul Rapcea a postat pe blogul său o fotografie în care el poza în ridicola ipostază de francmason cu șorțuleț. Iată deci că fiind fracmason și agent al serviciilor secrete, Rapcea are suficiente motive (și este sprijinit cu resurse) pentru a continua campania sa dementă împotriva MISA. Având în vedere faptul că Gregorian Bivolaru este unul dintre puținii oameni care au avut curajul de a demasca acțiunile criminale ale Francmasoneriei, ura lui Rapcea capătă un nou înțeles în lumina faptului că el este mason.

 

Revenind la ideea lansării unui post TV online pentru a calomnia MISA, este clar că scopul acestei acţiuni este acela de a diminua efectul postului MISA Senzațional TV, care prin informaţiile deosebit de valoroase şi impactante pe care le difuzează, este o fereastră deschisă către Adevăr şi oferă cu totul alte perspective de înţelegere a realităţii pentru foarte mulţi oameni. Dincolo de îndârjirea denigratorilor MISA, acest nou demers al lor este ridicol şi sortit eşecului (şi anonimatului sau lipsei de trafic). MISA Senzațional TV este deja un post TV online care îi deranjează foarte tare pe duşmanii acestei Şcoli de yoga tocmai pentru că oferă tuturor celor interesaţi acces direct la activităţile MISA şi prin aceasta toate calomniile îndreptate împotriva acestei Şcoli de yoga îşi pierd instantaneu puterea de influenţare a publicului.
 
În final, îi putem spune lui Mihai Rapcea că suntem într-adevăr siguri că adevărul va triumfa, iar argumentele pe care le cere nu mai este nevoie să i le aducem pe blogul/postul lui, ci le poate găsi împreună cu tenebroşii săi colaboratori, din abundenţă, pe site-urile şcolii noastre şi chiar şi pe MISA Senzațional TV!
 

Citiți și:


Portretul socio-moral al acuzatorului MISA
Un interviu spontan, dar binevenit al celor de la Project Camelot cu Advaita Mihai Stoian
 

 

yogaesoteric

25 iulie 2013

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More