Psihoza covid-19: Cum poți înnebuni o planetă întreagă
Adevărata boală care distruge lumea este psihoza indusă cu bună știință de cei de la putere
Prezentăm mai jos o analiză de o luciditate tăioasă a doctorului Joseph Mercola, publicată pe site-ul personal.
Psihoza în masă este definită drept „o epidemie de nebunie” care survine atunci când o „parte mare din societate pierde contactul cu realitatea și se pierde în iluzii”. Procesele vrăjitoarelor din secolele XVI și XVII reprezintă un exemplu clasic.
Ne aflăm astăzi în mijlocul unei alte psihoze în masă, indusă de o campanie de frică neîncetată, combinată cu suprimarea informațiilor și cu tactici de intimidare de toate felurile.
Filmul de 20 de minute de mai sus, „Psihoza în masă – Cum devine o întreagă populație bolnavă mintal”, realizat de After Skool și Academy of Ideas, explică tacticile utilizate pentru a induce și cultiva boala psiho-mentală la scară mare.
Un număr de experți în domeniul sănătății psiho-mentale și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu panica uriașă din timpul pandemiei de covid-19, avertizând că aceasta poate avea efecte psihiatrice grave.
De exemplu, într-un articol din 22 decembrie 2020 din Evie Magazine, SG Cheah discută despre apariția nebuniei în masă din cauza „fricii delirante de covid-19”.
Autoarea notează:
„Chiar și atunci când statisticile indică un nivel de mortalitate extrem de scăzut la copii și adulții tineri (între 0,002% la 10 ani și 0,01% la 25 de ani), tinerii și persoanele cu o stare de sănătate bună continuă să fie terorizați de o frică irațională atunci când vine vorba despre coronavirus.
În loc să înfrunte realitatea, persoana psihotică preferă să trăiască într-o lume imaginară. Însă, pentru a continua să simuleze realitatea, ea va fi nevoită să se asigure că toți din jurul său pretind că trăiesc în aceeași lume imaginară.
Mai simplu spus, persoana psihotică respinge realitatea. Iar în această respingere a realității, ceilalți trebuie să se conformeze acestei viziuni, altminteri lumea nu ar mai avea niciun sens pentru ea. De aceea, o persoană psihotică se va înfuria atunci când se confruntă cu o alta care nu se conformează viziunii sale asupra lumii.
Acesta este unul dintre motivele pentru care atât de multe persoane sunt de acord cu reducerea la tăcere a oricăror experți medicali care contrazic indicațiile OMS sau CDC. «Supune-te regulilor» devine o regulă mai importantă decât punerea sub semnul întrebării a legitimității regulilor.”
În interviul de mai jos, din decembrie 2020, psihiatrul și expertul în medicină legală dr. Mark McDonald afirmă și el că „adevărata criză de sănătate publică rezidă în frica generalizată care s-a schimbat și a evoluat într-o formă de psihoză delirantă în masă”.
El merge până acolo încât spune că exteriorul casei sale sau biroului său este un „spital de nebuni în aer liber”, unde este nevoie să presupună „că orice persoană pe care o întâlnesc este nebună”, cu excepția cazului în care dovedește contrariul.
Astăzi, după aproape doi ani de „viață pandemică” anormală, datele încep să confirme temerile lui McDonald. De pildă, în Marea Britanie, trimiterile la psihiatru pentru episoade psihotice au explodat.
Iată ce scria The Guardian pe 17 octombrie 2021:
„Cazurile de psihoze au explodat în ultimii doi ani în Anglia, în condițiile în care tot mai mulți oameni trec prin halucinații și gânduri psihotice pe fondul stresului pandemiei de covid-19.
S-a înregistrat o creștere de 29% a numărului persoanelor trimise la serviciile de sănătate mintală pentru primul episod de psihoză, între aprilie 2019 și aprilie 2021, arată datele NHS. Creșterea a continuat în această primăvară, cu 9.460 de trimiteri în mai 2021, cu 26% mai multe decât în mai 2019.
Asociația caritabilă Rethink Mental Illness îndeamnă guvernul să investească mai mult în intervenția precoce în cazurile de psihoză pentru a împiedica o nouă deteriorare a sănătății mintale a persoanelor, a cărei refacere ar putea lua ani de zile.
Asociația arată că statisticile oferă sute de prime probe concrete care atestă nivelurile importante de depresie resimțite de populație în timpul pandemiei.”
Directorul general adjunct al asociației, Brian Dow, a comentat cifrele:
„Psihoza poate avea un impact devastator asupra vieții oamenilor. Un acces rapid la tratament este vital pentru a evita o nouă deteriorare a sănătății mintale a persoanelor, a căror refacere ar putea dura ani de zile. Aceste cifre crescânde ale primelor episoade suspecte de psihoză sunt alarmante.
Ne găsim acum mult după primele șocuri profunde ale acestei crize și este foarte îngrijorător că numărul de trimiteri rămâne atât de înalt. Cum primele semne de psihoză survin în general la tinerii adulți, această creștere puternică ridică îngrijorări suplimentare cu privire la presiunile cu care se confruntă tânăra generație în timpul pandemiei.
Pandemia a avut un efect dramatic asupra sănătății noastre mintale și ea necesită un răspuns pe măsură. Fonduri suplimentare dedicate sănătății mintale și serviciilor sociale este necesar să fie alocate serviciilor de primă linie pentru a contribui la răspunsul noii solicitări, altfel mii de persoane ar putea suporta costuri catastrofale.”
Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Sănătății și Afacerilor Sociale, instituția va majora bugetul pentru serviciile de sănătate mintală al NHS cu 2,3 miliarde de lire sterline pe an, din 2023/2024.
Au fost alocați suplimentar 500 de milioane de lire sterline la bugetul pe 2021 pentru servicii oferite persoanelor celor mai afectate de măsurile de restricții.
Un alt studiu, analizând cifrele cazurilor de depresie și anxietate din întreaga lume, a constatat că ambele boli au înregistrat creșteri dramatice în 2020.
Cercetătorii au estimat că pandemia covid a dus la 76 de milioane de noi cazuri de anxietate și 53 de milioane de noi cazuri de depresie majoră, în lume, peste nivelul anual normal, cei mai afectați fiind tinerii și femeile.
Guardian scrie:
„Echipa de cercetători estimează că s-au înregistrat 246 de milioane de cazuri de depresie gravă și 347 de milioane de cazuri de anxietate în lume, în 2020, cu 28% mai multe pentru primele și cu 26% mai multe pentru celelalte, decât ar fi fost de așteptat dacă această criză nu ar fi survenit.
Circa două treimi dintre aceste cazuri suplimentare de depresii grave și 68% din cazurile suplimentare de anxietate s-au înregistrat în rândul femeilor, în vreme ce persoanele tinere au fost mai afectate decât adulții mai vârstnici, creșterea de cazuri fiind mai mare la persoanele cu vârste de 20-24 de ani.”
Autorul principal al studiului, Damian Santomauro, doctor în științe la Universitatea din Queensland, a declarat pentru Guardian:
„Credem că aceste cifre sunt motivate de faptul că femeile sunt mai susceptibile să fie afectate de consecințele sociale și politice ale pandemiei. Femeile sunt mai susceptibile să-și asume responsabilități suplimentare în materie de îngrijire și menaj, în caz de închidere a școlilor sau de îmbolnăvire a unui membru al familiei.
„Femeile au și probabilitatea de a avea salarii mai mici, mai puține economii și locuri de muncă mai puțin sigure decât bărbații, deci sunt mai susceptibile de a fi dezavantajate financiar în timpul pandemiei.
„Tinerii au fost afectați de închiderea școlilor și instituțiilor de învățământ superior și de restricțiile mai generale, care i-au împiedicat să interacționeze cu colegii lor.”
Copiii au de suportat o povară uriașă atunci când adulții cad pradă fricilor iraționale. De aceea, nu este nicio mirare că trimiterile la medicul specialist de sănătate mintală în cazul copiilor aproape s-au dublat în Marea Britanie, de la începutul pandemiei.
Potrivit autorităților britanice, 16% dintre copiii cu vârste între 5 și 16 ani au fost diagnosticați cu boli mintale în 2020, comparativ cu 10,8% în 2017.
Într-adevăr, nebunia răspândită printre adulți poate avea efecte grave și de durată asupra copiilor. Potrivit lui McDonald, starea de sănătate mintală a copiilor pe care i-a tratat în timpul pandemiei este mult mai gravă era decât anterior. Acest aspect demonstrează ce efect dezastruos au restricțiile.
Una dintre cele mai monstruoase traume induse copiilor a fost ideea ridicolă că își pot ucide bunicii și părinții stând în preajma lor.
Au fost învățați și să se simtă vinovați de comportamente perfect normale – un singur exemplu: niște adulți isterici îl agresează pe un copilaș care nu acceptă să i se pună mască, ceea ce este perfect normal pentru această vârstă.
Este cumplit de anormal pentru copii să crească gândindu-se că reprezintă un pericol pentru persoanele din jurul lor, și că oricine din jurul lor reprezintă un pericol pentru ei. Este total anormal să crești gândind că măștile, mănușile și distanțarea fizică sunt condiții pentru a supraviețui. De asemenea, adulții au preschimbat frica irațională într-o virtute, ceea ce este deopotrivă dramatic și greșit. Purtarea măștii a devenit un mijloc de a demonstra că ești „o persoană bună”, care are grijă de ceilalți, în timp ce a nu purta mască te califică drept un nesimțit, sau chiar un asasin în masă potențial, doar pentru faptul că respiri.
Mai mult, fiind îndemnați să trăim într-o continuă stare de frică și permițând să ni se controleze și restrângă viețile, frica a devenit atât de înrădăcinată, încât oricine spune că oamenii este necesar să aibă curaj și să lupte pentru drepturile lor este atacat și etichetat deopotrivă ca fiind stupid și periculos.
Adulții sunt cei care în mod inconștient provoacă acest traumatism emoțional unei întregi generații.
Așa cum arată McDonald în interviu, una dintre principalele cauze de depresie la copii este să se simtă rupți de familia și prietenii lor.
Toată lumea, dar mai cu seamă copiii, au nevoie de contact fizic, față în față, și de o intimitate emoțională. Avem nevoie de acestea pentru a ne simți în siguranță cu ceilalți și în interiorul nostru.
Interacțiunea digitală nu poate înlocui această nevoie umană fundamentală; dimpotrivă, ea agravează separarea.
McDonald citează statistici ale CDC din SUA care arată o creștere de 400% a cazurilor de depresie la adolescenți în 2020 în raport cu anul precedent, iar în 25% din cazuri aceștia au luat în considerare sinuciderea.
Aceste cifre sunt fără precedent, spune McDonald. Niciodată până acum atâția adolescenți nu au luat în calcul să se sinucidă.
Potrivit lui McDonald, părinții și adulții în general sunt de blamat, deoarece ei sunt cei care îi sperie pe copii până acolo încât aceștia ajung să creadă că viața lor nu mai merită să fie trăită.
Psihoza în masă este necesar să fie combătută, deoarece ne împinge pe toți, sănătoși și nebuni, spre o societate lipsită de orice libertăți și drepturi civile, iar indivizii corupți aflați acum la conducere nu vor abandona niciodată de bună voie puterea, odată ce aceasta le-a fost dată.
În mod evident, mulți dintre liderii noștri politici știu despre covid-19 că nu este un flagel mortal, așa cum se pretinde. Ei emit ordine de carantinare la domiciliu de la reședințele lor de vacanță din Caraibe și încalcă sistematic propriile ordine de lockdown și de obligativitate a măștii. Merg cu bicicleta, se plimbă prin parc, se întâlnesc în familie și iau masa fără nicio grijă. Pur și simplu joacă teatru, urmând indicațiile venite de la bastioane tehnocrate cum sunt OMS, deoarece aceasta le convine.
Se poate spune că, de fapt, clasa conducătoare suferă de un alt fel de psihoză. Așa cum este explicat în filmul Psihoză în masă, totalitarismul începe ca o psihoză în sânul clasei conducătoare, deoarece membrii acesteia sunt seduși de iluziile care le măresc puterea. Și nicio iluzie nu este mai mare decât iluzia că îi pot domina și controla pe ceilalți.
Fie că starea de spirit totalitară ia forma comunismului, fascismului sau tehnocrației, o elită conducătoare care a căzut victimă propriilor iluzii de mărire începe atunci să îndoctrineze masele cu propria sa viziune deformată despre lume.
Tot ce este necesar pentru a reuși această schimbare a ordinii societății este manipularea sentimentelor colective.
Din nefericire, numeroși cetățeni ajută și încurajează fără să vrea preluarea puterii mondiale care va duce la înrobirea noastră. Frica a alimentat isteria care a creat o psihoză delirantă în masă și un control de grup, în care cetățenii înșiși susțin și fac presiuni pentru eliminarea libertăților lor fundamentale. Nu mai există nicio îndoială în acest moment că o societate totalitară reprezintă scopul final al acestei psihoze mondiale. Și acesta se va realiza, dacă nu întreprindem nimic.
Adevărul este că acum suntem la fel de în siguranță ca și înainte. Nu este deloc cazul să permitem ca libertățile să ne fie confiscate din cauza unor frici iluzorii.
După cum notează Cheah în articolul său:
„Este cât se poate de probabil ca rezultatul final să fie un control total asupra societății și asupra tuturor aspectelor vieții. Nu uitați: destinația finală a unei persoane bolnave este plasarea ei într-un mediu controlat (instituționalizat ca un spital sau azil), unde toate libertățile și drepturile sunt restrânse. Și devine tot mai evident că acesta este punctul final către care ne duce această psihoză în masă.”
Odată ce o societate se află cu totul pradă psihozei în masă, dictatorii pot face nestingheriți pasul decisiv: ei pot oferi o ieșire, o „externare”. Prețul este libertatea noastră. Ni se cere să cedăm controlul asupra tuturor aspectelor vieții noastre celor de la putere, deoarece, până ce acestora nu li se va acorda controlul total, ei nu vor fi capabili să instituie ordinea după care toată lumea tânjește. Această ordine, însă, este una patologică, despuiată de orice umanitate. Ea elimină spontaneitatea care aduce voioșie și creativitate vieții noastre, impunând o conformare strictă și o supunere oarbă. Și, în ciuda promisiunii de siguranță, o societate totalitară este intrinsec una a fricii. Este construită pe frică și este menținută de frică. Astfel, renunțarea la libertatea noastră pentru siguranță și un sentiment al ordinii nu va duce decât la mai multă frică și anxietate, care permit dictatorilor să rămână la putere.
Conștienți de toate acestea, este bine să nu uităm să îmbrățișăm curajul, adevărul, onestitatea și libertatea, nu doar în cuvintele, ci și în acțiunile noastre.
Oamenii nu pot gândi logic atunci când se află într-o stare de psihoză, de aceea răspândirea informațiilor, faptelor, datelor și dovezilor tinde să fie ineficientă, cu excepția cazurilor de persoane care acționează mai mult la presiunea celor din jur decât din convingere.
Ca regulă generală, cel mai bine este să rămânem fermi și să acționăm conform adevărului și realității obiective. Cam cum ați proceda dacă ați fi primul care sare în ajutorul victimei unui accident, iar aceasta reacționează isteric, deși nu are decât răni minore.
Pe scurt, pentru a contribui la regăsirea rațiunii de către o lume alienată, este necesar mai întâi să vă comportați și să trăiți astfel încât să fiți motiv de inspirație pentru ceilalți. Vorbiți și comportați-vă astfel încât să arătați că nu vă temeți să trăiți o viață normală.
Citiți și:
Pandemia amplifică tulburările psiho-emoționale. Mai mult de 40% din adulții americani s-au plâns în ultimele 7 luni de anxietate sau depresie
Efectele măsurilor anti-covid. Experții anticipează o pandemie de tulburări psiho-mentale în rândul tinerilor. În România pare a fi început deja
Psihicul uman în pandemie. Cum se va transforma omul
yogaesoteric
2 martie 2022