Puterea benefică a gândului ce este exercitată în sfera tainică a subconştientului poate influenţa chiar foarte mult procesul diminuării sau suspendării menstruaţiei

Moartea şi viaţa, fericirea şi nefericirea se află toate în puterea gândurilor şi a spuselor tale!” (Proverbe, 18.21)

Credinţa foarte puternică este o forță fundamentală care asigură succesul

Cel mai adesea singurul duşman al omului și cel mai înverşunat este el însuşi. Personalitatea egotică este unul dintre principalii duşmani care este necesar să fie învinși cât mai repede.

Când omul ajunge cu adevărat să-şi dea seama de nesfârșita sa putere care îi vine de la Dumnezeu și când devine conștient de realizările care sunt posibile folosind puterea gândului, el caută atunci drumul cel mai uşor şi cel mai rapid, ca să-și impregneze cât mai profund subconştientul cu sugestii benefice.

Să ne amintim ce se spune în Biblie, în Psalmul 54: „Lasă în întregime soarta ta în mâinile Domnului Dumnezeu.” În microcosmosul ființei noastre, conştiinţa noastră superioară este comandantul înțelept și puternic care poate conduce omul tot timpul către succes, preluând povara oricărei probleme. Cel care nu va avea în vedere această lege, își va duce singur povara, fiind condamnat la o viață de suferință și chin. Este aproape imposibil să reușești dirijarea subconştientului cu ajutorul minții conştiente (intelectul), dacă aceasta este plină de gânduri impure şi limitatoare, fiind îmbâcsită de prejudecăți, de îndoială și de frică. Tocmai accesul la conștiinţa superioară, acces care este posibil doar pentru o conştiinţă pură și elevată, este soluția pentru rezolvarea oricăror dificultăți.

Cât de ușor și profund benefic apare totul pentru cel care ajunge să aibă acces la supraconștiinţă, această reuşită fiind posibilă în urma rezonanței cu „armonia originară” a conştiinţei dumnezeieşti macrocosmice. Când subconștientul este inundat de ideile perfecte ale supraconştientului, Dumnezeu și omul devin una. Astfel, afirmaţia lui Iisus: „Eu și Tatăl Ceresc suntem una”, înseamnă de fapt că intră în comuniune cu regatul ideilor perfecte ale lui Dumnezeu, pentru că noi ştim că omul este făcut după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu și că lui i s-a dat putere de stăpânire asupra tuturor lucrurilor și energiilor create, spre a le folosi numai în bine pentru trupul ori pentru ființa sa și pentru a face faţă necesităților sale.

Este perfect adevărat că orice boală și orice insucces vin înainte de toate ca o consecinţă a violării legii supreme a iubirii. Dacă un om vrea să facă cât mai mult bine, ceea ce are de făcut faţă de el însuşi, înainte de toate, este să dorească cât mai mult bine celorlalţi, să emită gânduri de fericire şi să binecuvânteze orice om, chiar și pe duşmanul său. Ceea ce este cu adevărat minunat, și puţini ştiu aceasta, este că dacă binecuvântezi din tot sufletul un om, chiar care este răuvoitor faţă de tine, orice rău pe care el ar vrea să ți-l mai facă nu te va mai afecta.

Dorințele de bine și gândurile binefăcătoare produc o mare și impenetrabilă armură de protecţie în ființa celui care le emite și astfel nicio armă malefică ce se îndreaptă contra lui nu va mai fi eficace. Cu alte cuvinte, energiile tainice, benefice pe care le atrag în ființa noastră dragostea şi bunăvoinţa distrug rapid aproape toți dușmanii din noi înșine și de aceea noi nu mai simțim deloc că avem duşmani nici în afară, la scurt timp după aceea. Pacea deplină este resimțită din plin și profund de către aceia care trimit gânduri de pace și dragoste către aproapele lor.

Pentru femei este important să-și transforme felul de a fi și să devină binevoitoare, modeste, iubitoare și dăruite, căci acestea sunt calităţile divine ale unei femei. Altfel, dacă se vor complace în vanități și orgolii mărunte satisfăcându-şi mai mereu poftele egoiste și urmând propriul interes, astfel de femei nu vor atinge vreodată idealul de feminitate și frumuseţe dumnezeiască, căci adevărata frumusețe emană dintr-un suflet neprihănit și pur.

Din această perspectivă, manifestarea fenomenului menstruaţiei poate fi considerată o consecinţă pe care femeia singură și-a atras-o asupra ei de-a lungul timpului tocmai prin îndepărtarea de la normele unei vieți armonioase și dumnezeiesc integrate. Tocmai de aceea pentru rezolvarea în profunzime a acestei probleme, care de fapt este o reflectare a unui mod de a fi neconform cu legile dumnezeieşti, este important să se acţioneze în direcția transformării profunde a mentalităţii referitoare la ceea ce înseamnă cu adevărat să fii femeie. Modelul de femeie ideal și dumnezeiesc este accesibil oricărei femei, iar „ștergerea urmelor păcatului originar” este în putinţa fiecăreia.

În concluzie, acţiunea în direcția suspendării menstruaţiei va da cu adevărat roade în momentul în care veți cultiva idealul dumnezeiesc al femeii, al cărui arhetip există în sfera supraconştientului. Și aceasta nu este imposibil deoarece este necesar ca femeia să nu uite că: „Tot ceea ce Împărăția Cerurilor ne poate oferi există deja acum, aici”. Femeia care a depășit modul egoist, limitat de gândire, existent la majoritatea oamenilor de astăzi, va trăi constant o stare continuă de fericire oceanică. La nivelul gândirii inferioare și egotice se manifestă mâhniri adânci, și pentru a depăşi acest nivel este indicat ca femeia, înainte de toate, să îndrăznească să se depăşească. Să ne amintim că în această direcție Iisus a spus: ,,Îndrăzniţi acum și voi, căci în felul acesta am biruit eu lumea”.

Adesea, înaintea unei mari realizări, „ceva pare să meargă rău” și atunci conştiinţa ființei în cauză este întunecată de crize și deprimări adânci. În multe situații, aceasta înseamnă că din subconştientul ei se ridică îndoiala și frica. Aceste impregnări din subconștient, care răsar atunci la suprafață, este necesar să fie arse prin acumularea masivă în fiinţa noastră a unor energii dumnezeieşti, cum ar fi acelea ale iubirii și credinței în Dumnezeu. Credința activă și cât mai puternică în Dumnezeu este esențială în impregnarea subconștientului. Credința activă și cât mai puternică în Dumnezeu este podul tainic peste care trecem în Țara Făgăduinţei. Crezând cu o mare putere și în mod continuu în ceva binefăcător, impresionăm profund și repede subconştientul. Dacă femeia își închipuie cu o mare putere și cât mai clar că deja şi-a depăşit limitările și blocajele manifestării forţei sale feminine mai ales prin eliminarea menstruaţiei, la timpul potrivit ea „va recolta” exact ceea ce a semănat, adică atingerea stării de feminitate plenar manifestată și eliminarea pentru totdeauna a fenomenului menstruaţiei.

Femeile își amână de multe ori realizările în direcția cultivării idealului de feminitate perfectă prin credinţa lor cea greşită în posibilitatea eșecului. Multe persoane care în realitate sunt pe deplin pregătite pentru ceva măreț se ascund totuși în spatele afirmaţiei aberante: „Încă nu mă simt pregătită pentru asta”. Dacă se află destul de des într-o asemenea situaţie, femeia în cauză este necesar să rostească zilnic următoarea afirmație inspirată:

În Conştiinţa Dumnezeiască a lui Dumnezeu se află numai reușita, de aceea eu sunt de deplin convinsă că realizarea mea ca femeie va fi completă, sănătatea mea va fi perfectă, ființa mea va fi pe deplin armonioasă”. Toate cererile de acest gen fiind niște idei perfecte, înregistrate în Conştiinţa Dumnezeiască a lui Dumnezeu, acestea vor începe să lucreze, iar rezultatele vor apărea sub forma Grației Dumnezeieşti, pe o cale perfectă. Femeia care va proceda astfel își va oferi recunoştinţa lui Dumnezeu pentru că a primit aceste daruri care deocamdată sunt în invizibil, și apoi va face pregătiri active pentru a primi ceea ce Dumnezeu îi va oferi și în vizibil.

Însă pentru a ajunge să se transforme profund și cu adevărat, femeia are neapărat nevoie să-şi impregneze permanent conştiinţa cu noile idei benefice, armonioase, care există în Conştiinţa perfectă și infinită a lui Dumnezeu.

Fragment din cartea Taina Menstruaţiei – Enigma fiziologică a femeii, vol. I, autor Gregorian Bivolaru, carte apărută la editura Venusiana.

Citiţi şi:
Puterea infinită a subconştientului
Exerciţiul Căprioarei – o metodă eficientă, care aparţine tradiţiei taoiste, pentru suspendarea menstruaţiei

yogaesoteric
7 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More