Cum să înţelegem trăirile amoroase transpersonale

Acest raport experimental, puţin comun noţiunilor “cunoscutului”, ne permite să putem vorbi despre o nouă dimensiune a sexologiei, experimentată în tantrismul autentic şi în unele trăiri mistice excepţionale, şi anume, sexologia transpersonală.

Fără o pregătire prealabilă adecvată, fără o cunoaştere ezoterică a actului sexual şi fără a beneficia de o iniţiere specifică, în mod obişnuit, bărbatul este identificat cu nevoia de a ejacula.

Este vorba aici de instincte în stare brută, fără deviaţii psihologice, datorate unei cereri pământeşti a instinctelor animalice persistente potenţial în fiinţa umană. Printr-o acţiune spirituală conştient dirijată, folosindu-se de imagini sau idei care să permită punerea în rezonanţă cu energiile sublime din univers, bărbatul, ca şi femeia, întrerupe derularea proceselor fiziologice ale instinctului animalic.

Cea mai mare dificultate la început este apropierea şi înţelegerea aparentei contradicţii pulsiune – intenţie. Poate să apară întrebarea: “Cum poate corpul meu să vrea şi să nu vrea în acelaşi timp?”.

Iată exemplul unui bărbat: apare dorinţa intensă de a ejacula (pulsiunea), şi ceva i se opune pentru a putea prelungi actul erotic în sine (intenţie). Pe de o parte, influenţa dorinţei de a împiedica ejacularea poate încetini procesul de creştere a profunzimii şi a vastităţii voluptăţii, iar pe de altă parte, impulsul animalic instinctiv de a ejacula ar putea determina o pierdere seminală fizică şi energetică foarte mare.
Ne aflăm în faţa unei dileme. Cum ar putea fi ea rezolvată?

Tantrismul, ca şi taoismul propun ca soluţie excepţională CONTINENŢA SEXUALĂ. Astfel, prin continenţa sexuală (retenţia seminală) printr-un proces alchimic realizat în mod conştient în cazul celor iniţiaţi, pulsiunea – adică dorinţa de a ejacula – dispare şi este înlocuită de dorinţa sau aspiraţia de a păstra continuitatea fuziunii, a unificării pe care o oferă actul amoros transfigurator. În acest caz se produce o transformare a materiei în energie, a grosierului în subtil, a dorinţelor inferioare în dorinţe şi aspiraţii sublime.

Ejacularea fiind corelată în mod direct cu procreerea, cu energia creatoare a lui Dumnezeu, este trăită de tantrici numai atunci când vor să dea naştere unei fiinţe. Reţinând ejacularea, se produce un fenomen opus, extrem de subtil de interiorizare a energiilor şi nu o exteriorizare a lor, ca în cazul ejaculării. Această acumulare efervescentă a energiilor rezultată în urma actului amoros în interiorul propriei fiinţe, face posibilă apariţia acelor stări extatice sublime despre care vorbesc tratatele tantrismului şi care ar putea reprezenta domeniul de studiu al sexologiei transpersonale.

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More