Putin a acuzat Vestul de ipocrizie. „Când avionul președintelui Boliviei a fost forțat să aterizeze la Viena nu s-a petrecut nimic”

În timpul întrevederii de la Sochi din luna mai, președintele rus Vladimir Putin și-a arătat susținerea pentru omologul din Belarusia, pe care l-a invitat la reședința sa de vară. Putin și Lukașenko au discutat, între altele, atitudinea Occidentului față de ordinul liderului bielorus de a forța aterizarea unui avion Ryanair pe aeroportul din Minsk pentru a aresta un jurnalist ostil regimului.

Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko

Vestul a acuzat Belarusul pentru arestarea lui Roman Protasevich, critic al lui Lukașenko, și a iubitei acestuia. Ambii se află în închisoare, sunt cercetați pentru orchestrarea protestelor masive de anul trecut și riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Putin, prieten și aliat al lui Lukașenko, și-a exprimat susținerea pentru liderul belarus și a convenit cu acesta că reacția liderilor vestici reprezintă „o ieșire necontrolată.

Când au forțat avionul președintelui Boliviei să aterizeze și l-au scos pe acesta din aeronavă nu s-a petrecut nimic, liniște”, a spus Putin referitor la incidentul din 2013, când avionul lui Evo Morales a aterizat forțat în Austria la cererea Statelor Unite, care urmăreau să-l rețină pe avertizorul public american Edward Snowden.

Lukașenko i-a spus liderului de la Kremlin că îi va da acces la anumite documente confidențiale legate de incident, pentru a înțelege ce s-a petrecut, de fapt.

Există întotdeauna cineva care ne cauzează probleme. Știi despre ei, te voi informa”, i-a spus Lukașenko. „Am adus niște documente, ca să înțelegi ce se petrece.

O baie în Marea Neagră

Putin, relaxat și zâmbitor, l-a invitat pe Lukașenko să facă împreună o baie în mare, propunere pe care acesta a acceptat-o.

Rusia vede Belarusul ca pe un tampon important față de „ofensiva europeană” și îi oferă sprijin logistic și financiar.

Citiți și:
Lukașenko sau tirania bancară
Documentul «Opoziție» din Belarus dezvăluie agenda pentru a duce țara în NATO și UE
Un documentar pe care probabil nu-l veți viziona niciodata la TV: «Ukraine on Fire», de Oliver Stone (I)

 

yogaesoteric
9 octombrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More