Putin a reușit să crape temelia Europei!

Pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește, iar europenii resimt din ce în ce mai mult povara creșterii prețurilor la energie și a încetinirii economiei, mișcările de stradă devin rapid bombe cu ceas.

Cât de rapid a devenit clar recent, când mii de manifestanți de extremă dreapta și de extremă stânga au ieșit în stradă în Cehia și Germania pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor la energie, a NATO și a sprijinului occidental pentru Ucraina.

Numai în Praga, se estimează că 70.000 de manifestanți au participat la începutul lunii septembrie la un protest în centrul orașului. Alte mii de persoane s-au adunat în Leipzig și Magdeburg, dând curs apelurilor lansate de partidele extremiste de a relua tulburările civile.

Furtuna care se întețește, notează Politico, îi confruntă pe liderii europeni cu un adevărul dificil: chiar dacă Rusia se luptă pe teren împotriva Ucrainei, Kremlinul se menține pe cont propriu în războiul său de lungă durată împotriva fundamentului democratic al Europei.

Vremea vrajbei

În Bulgaria, președintele Rumen Radev a forțat în luna august un guvern interimar pe care l-a numit să negocieze un nou acord de furnizare de gaze cu Gazprom. În timp ce mișcarea a declanșat proteste de stradă din partea celor care se opun menținerii dependenței energetice a Bulgariei de Moscova, mulți din țară, care are legături culturale și istorice profunde cu Rusia, au salutat-o.

O situație similară a apărut în Ungaria, unde Viktor Orban a declarat clar că nu are nicio intenție de a rupe toate legăturile cu Rusia și a amenințat că va bloca reînnoirea unor sancțiuni europene împotriva Rusiei dacă trei oligarhi nu vor fi scoși de pe listă.

Rezultatul alegerilor din Italia de la sfârșitul lunii septembrie ar putea fi un schimbător de joc pentru Europa.

În cele mai mari țări – Germania, Franța, Marea Britanie și Polonia – locuitorii sunt acum mai îngrijorați de costul vieții decât de război, potrivit unui sondaj YouGov publicat în luna septembrie.

În Franța, 40% din populație ar susține o revenire a mișcării „Vestele galbene”, proteste săptămânale zgomotoase care au izbucnit în 2018 pentru a milita pentru ceea ce organizatorii au numit „justiție economică”.

În acest context, pare inevitabil ca liderii europeni să se confrunte cu o presiune tot mai mare pentru a reduce sancțiunile împotriva Rusiei.

Iarna va fi lungă

Timpul – ca să nu mai vorbim de vreme – este de partea Moscovei. Pe măsură ce temperaturile vor scădea în următoarele săptămâni și luni, pe măsură ce se apropie iarna, europenii vor începe să resimtă efectele creșterii prețurilor la gazele naturale, care aproape s-au triplat în ultimul an.

Citiți și:
Vine iarna recesiunii în Europa. Fără gaz rusesc, începe „operațiunea termostatul”
Bucureștenii vor îngheța în blocuri la iarnă. Termoenergetica, în prag de faliment / Primăria nu are soluții

 

yogaesoteric
15 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More