Raiul interceptărilor: 4 numere de telefon ascultate pentru 5 găleți de motorină

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd (jud. Bihor) au cerut şi au obţinut din partea judecătorilor autorizaţii pentru interceptarea a 4 numere de telefon, vreme de 2 luni, iar asta într-un dosar care privea – atenţie! – furtul a 50 litri de motorină dintr-un tren cisternă oprit în Tileagd.

Dosarul a fost închis după doi ani! Ce or fi vrut anchetatorii să găsească nu e clar, în condiţiile în care proprietarul combustibilului nu s-a constituit parte civilă, pentru că cele 5 găleţi de motorină erau, de fapt, reziduuri, deci i-au făcut mai degrabă un serviciu, scutindu-l de curăţarea cisternei.

Cert este că după două luni de interceptări, timp în care n-au găsit nimic notabil, procurorii au băgat dosarul adânc la sertar, iar apoi l-au şi închis, discret, renunţând la urmărirea penală în data de 09 mai 2018.

Totuşi, cheltuiala statului a fost una babană, în condiţiile în care un minut de înregistrare simplă costă 5,5 lei, sumă ce include stocarea discuţiei şi transcrierea acesteia, tariful crescând atunci când este necesară şi prezenţa unui traducător. Dar procurorii n-au „comandat” pe buzunarul lor, nu-i aşa?

Într-un articol apărut recent în Ebihoreanul, care readucea în atenţie cazul, se susţinea că au fost interceptate 50 de numere de telefon, timp de 3 luni, procesul fiind încheiat după 4 ani, date ce au fost respinse categoric de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, într-un drept la replică trimis către publicaţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More