Rămâneţi de partea adevărului!

Suntem la începutul unei lupte crâncene, o luptă în care noi, cei care am fost şi la precedenta bătălie împreună, vom duce greul. Ştiu că aşa va fi, dar asta nu mă sperie.

Când am început să spun despre covid aveam apropiaţi – unii chiar din familie – care-mi spuneau că exagerez. Pe net majoritatea mă înjurau. Aşa cum se petrece şi acum. Am rezistat propagandiştilor, am rezistat tacticilor lor bolnave şi am spus fix ceea ce am crezut. Toate „teoriile conspiraţiei” care se vedeau cu ochiul liber şi care erau contrazise doar de agresivitatea propagandei. Acum, mulţi dintre cei care mă înjurau spun că am avut dreptate. Sunt unii care chiar şi-au călcat pe inimă şi şi-au cerut, ruşinaţi, scuze. Să ne înţelegem: n-am nimic cu nimeni. Nu le port pică celor care mă înjurau cu încrâncenare deoarece, din punctul meu de vedere, înjurăturile lor sunt doar simptome ale bolii de care suferă. Sunt oameni bolnavi, intoxicaţi de propagandă. De aceea sentimentul care mă cuprinde este mai degrabă unul de compasiune.

De acum însă va fi şi mai grav. Propaganda de atunci e mic copil pe lângă cea de acum. Ştiţi, în plină pandemie, armatele lumii au făcut tot felul de experimente pe populaţie. A fost un program exersat peste tot în lume. Am avut noroc să aflăm despre el deoarece canadienii au fost mai proşti şi s-au dat de gol. Însă, ceea ce nu s-a spus a fost că acelaşi tip de experimente s-au făcut în fiecare ţară din lume. Inclusiv în Rusia. Acea propagandă a început să acţioneze acum.

Iată aşa aflaţi de la televizor că ruşii trag în clădiri rezidenţiale, că bombardează spitale de copii şi grădiniţe, că împuşcă fără milă femeile şi copiii. Iar ucrainenii apar mereu ca blajini apărători ai ţării lor, care doar iau prizonieri pe care-i tratează bine. Aproape că-ţi dau lacrimile. Şi să nu uit: ruşii au pierdut mii de soldaţi, ucrainenii doar civili. Ca să vezi!

Pute de la o poştă propaganda mârşavă. Ştiţi cât costă ieşirea unui ucrainian din ţară? 5.000 EUR şpagă pentru vameşii ucraineni. Corupţia cea mai băloasă iese acum la iveală. Mergeţi cu gogoşele şi cafea să-i salvaţi pe refugiaţi. Nu uitaţi însă: biletul lor de ieşire a costat 5.000 EUR! Nu contează ce eşti: femeie, bărbat, copil, tânăr, bătrân, sănătos sau bolnav. 5.000 EUR dacă vrei să pleci! Asta pentru ucraineni deoarece, pe lângă ei, trec fără nicio şpagă cei cu drept de liberă trecere de la stăpânul Soros: indieni, pakistanezi, nepalezi, amărâţi din Bangladesh ș.a.m.d. Uite-aşa aflăm brusc de la propaganda televizată că toată Asia se mutase în Ucraina să facă facultatea. Măi ce coincidenţă!

Ni se spune că la ruşi e tiranie şi aici e libertate. Doar de-aia vin refugiaţii aici: după libertate şi stabilitate! „Au cenzurat ruşii internetul!” – urlă o prompteristă căreia îi ies ochii din orbite. Vai, ce ticăloşie! Dar faptul că aici se cenzurează la greu în ce categorie se înscrie? Bine, la ruşi e tiranie, dar aici ce este? Faptul că sunt website-uri blocate încălcându-se la modul jegos prevederile Constituţiei, din ce categorie e? Nu, n-aveţi voie să blocaţi website-uri de știri alternative și opinii! Nicio lege nu vă dă dreptul ăsta! Comiteţi un abuz, aşa cum aţi făcut-o de nenumărate ori până acum! Inclusiv cu prelungirea aberantă a neconstituţionalei „stări de alertă”! Şi-o să mai comiteţi nenumărate abuzuri. Ştiu asta. Vă pregătiţi să ne băgaţi iar în stare de urgenţă. Ştiam, nu-i nicio noutate! Iar vreţi să ne băgaţi la coteţ, iar cu declaraţii pe proprie răspundere şi cu imnul la megafon în timp ce voi ne cocoșați țara cu alte împrumuturi ca să aveți de unde fura și mai mult. Ştiu şi ştim asta!

Însă, cu toate acestea, sunt optimist. Într-adevăr, acum mulţi se uită la mine strâmb, aşa cum se uitau şi când cu covidul. Dar îşi vor da şi ei seama că am dreptate. Va fi o luptă grea, mult mai grea decât precedenta. Acum jigodiile au mult mai mult tupeu, mult mai multă experienţă. Dar ştiu că le este şi teamă! Au făcut experimente barbare pe oameni, asta le atârnă de gât ca o piatră de moară. Le este frică să nu iasă la iveală şi, de teamă, se bucură că acum pot să acopere ticăloşia. Însă, acoperind o ticăloşie cu una şi mai mare, până la urmă vor cădea în propriile lor gropi, vor fi înghiţiţi de propriile minciuni.

Atât vă spun: lupta continuă. Mult mai crâncen, mult mai radical, poate chiar mult mai inegal. Dar asta nu este cazul să ne afecteze determinarea. Rămâneţi de partea adevărului! Nu pentru a fi eroi, ci pentru că aşa vă veţi uşura viaţa, evitând traumele psihice (şi nu numai!) prin care trec sau vor trece cei loviţi de otrava propagandei.

Autor: Dan Diaconu

Citiți și:
Liviu Pleșoianu: „Cui prodest?” (Cui folosește?)
Ori război total, ori circ total. În ambele cazuri noi, ca oameni simpli, ieşim prost
Cel mai mincinos şi parşiv guvern din istoria României

 

yogaesoteric
14 mai 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More