Ramuri ale astrologiei

Astrologia medicală
În tradiţia astrologică este binecunoscută proiecţia celor 12 zodii pe corpul uman, precum şi felul cum astrele guvernează, fiecare în funcţie de specificul său, diferitele procese şi fenomene din organism. Studiul unei teme astrologice ajută foarte mult la punerea unui diagnostic corect. Astrologia medicală contribuie la realizarea unei terapii eficiente prin punerea în evidenţă a perioadelor potrivite pentru tratamente, având în plus propriile metode de vindecare ce se bazează pe energiile astrelor.
 
Astrologia natală
Momentul naşterii unei persoane nu este întâmplător, pentru că el înseamnă un eveniment asistat de toate corpurile cereşti ale sistemului solar. Astrologia natală se concentrează asupra descifrării semnificaţiei energiilor astrale prezente în ambianţa specifică momentului naşterii fiinţei. Interpretarea astrologică permite înţelegerea naturii psihologice, a destinului, a înzestrărilor sau a lipsurilor existente în natura fiinţei în cauză, permiţând astfel unui om să se înţeleagă pe sine, în unicitatea sa.
 
Astrologia previzională
Deoarece astrele îşi continuă cu o precizie de ceasornic mişcarea pe orbită şi după momentul naşterii unui om, rămâne ca tot în sarcina lor să cadă şi principalele evenimente din viaţa acelui om. Astrologia previzională caută să interpreteze interacţiunea astrelor aflate în permanentă mişcare cu microcosmosul fiinţei umane, aşa cum este el revelat de influenţa astrală specifică momentului naşterii. Astfel, pot fi deduse momentele importante din viaţa lui şi rolul lor în evoluţia sa pământească.
 
Astrologia relaţională
Interacţiunea dintre două fiinţe este realitatea complexă a întâlnirii a două universuri. În ziua de astăzi, când relaţiile umane sunt supuse unui întreg ansamblu de factori sociali şi informaţionali, astrologia relaţională oferă posibilitatea de a înţelege mecanismele profunde care stau la baza reuşitei unei relaţii, analizând cu o mare precizie factorii de compatibilitate şi de incompatibilitate, prin aceasta permiţând oamenilor să se înţeleagă mai bine unul pe altul şi să ajungă la realizări comune deosebite.
 
Astrologia karmică
Acceptând reîncarnarea ca pe un fapt real şi incontestabil, afirmat de altfel de toţi marii înţelepţi şi iniţiaţi ai umanităţii, astrologia karmică priveşte înspre trecutul îndepărtat al fiinţei care este singurul responsabil de naşterea ei, deloc întâmplătoare, într-un anumit moment. În acest fel se pot explica uşor condiţiile bune sau rele din viaţa actuală a unui om, condiţii pe care, de fapt, el singur şi le-a creat în cursul evoluţiei în existenţele sale pământeşti anterioare, prin propriile acţiuni.
 
Astrologia mondială
Dacă astrele au influenţă asupra fiecărui individ în parte, este de aşteptat ca influenţa lor să se răsfrângă la fel de mult şi asupra destinului colectivităţilor umane, a naţiunilor sau organizaţiilor internaţionale. Astrologia mondială este interesată mai ales de evenimentele majore, îndeobşte cele care rămân consemnate în istoria umanităţii. Dar subiectul fiind foarte vast, în practică se disting subramuri ale sale: astrologia politică, astrologia financiară şi astrologia naturală (a fenomenelor fizice).
 
Astrologia orară
Trăind într-un Macrocosmos aflat în directă corelaţie şi armonie cu Microcosmosul care suntem noi, este uşor de intuit faptul că o anumită configuraţie astrală momentană poate declanşa o anumită problemă, dar şi faptul că o întrebare pusă de o persoană unui astrolog, într-un moment anume, îşi găseşte corespondenţa în schema instantanee a poziţiilor astrelor pe cer. Astrologia orară urmăreşte să răspundă cât mai fidel întrebării formulate de consultant, analizând atent influenţele astrale existente la momentul întrebării.
 
Această listă a ramurilor astrologiei nu este exhaustivă.

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More