Observaţii suplimentare

Prin Arta Binecuvântării putem spune că aflăm adevărata „părere” pe care o are Dumnezeu despre fiinţa pe care o binecuvântăm, putându-ne astfel corecta eventualele idei aberante pe care le avem despre anumite fiinţe. Energia care se manifestă de fiecare dată când practicăm Arta Binecuvântării are specificitatea persoanei pentru care facem binecuvântarea, ceea ce arată că Dumnezeu ne dă întotdeauna ceea ce ne trebuie. Această energie are un efect purificator care purifică atât fiinţa care realizează binecuvântarea, cât şi fiinţa binecuvântată, dar chiar şi mediul prin care se propagă. Putem folosi oricând această modalitate spirituală pentru a cere ajutor de la Dumnezeu Tatăl, pentru noi sau pentru alte fiinţe. În rugăciune mai putem greşi, cerându-i lui Dumnezeu anumite lucruri, dar în binecuvântare nu putem greşi niciodată. 

Arta Binecuvântării poate fi folosită în toate lumile, căci ea nu se uită după ce părăsim planul fizic. Dacă vrem să cerem ajutorul lui Dumnezeu, putem practica Arta Binecuvântării şi după moartea noastră fizică, cu condiţia să nu ajungem în lumile infernale în care nu merităm s-o primim. Atât fiinţele vii cât şi cele dragi decedate (aflate în alte planuri de existenţă) pot fi binecuvântate (este întocmai ca şi rugăciunea, jertfa de lumină, parastasul ş.a. făcute pentru ele).

Binecuvântarea se poate realiza şi pentru persoane care au părăsit planul fizic, dar formularea diferă dacă persoana este în această lume sau nu. Dacă persoana a părăsit această lume formula devine: „…dacă această fiinţă umană care a avut numele de…” (întrucât după părăsirea acestei lumi nu mai păstrăm aceeaşi identitate cu cea avută în lumea fizică).

În cazul binecuvântării repetate a aceleiaşi fiinţe, realizată în momente diferite, vom remarca faptul că efectele diferă de la o binecuvântare la alta. Putem observa astfel transformările pe care binecuvântarea le-a produs în fiinţa pe care noi dorim să o ajutăm.

Nu trebuie să avem prejudecăţi referitor la răspunsul lui Dumnezeu, pentru că acesta este de nedescris şi de neînchipuit. În urma binecuvântării se transformă în calitate şi intensitate relaţiile dintre cel care realizează binecuvântarea şi cel care este binecuvântat. Cel care face binecuvântarea este la rândul său binecuvântat, pentru că energia divină supremă este vehiculată prin fiinţa sa. 

Binecuvântarea realizată la unison, în grup

Este recomandat ca la începutul fiecărei întâlniri de grup să se realizeze Arta Binecuvântării asupra grupului sau autobinecuvântări timp de 7 – 10 minute. Se poate desemna prin tragere la sorţi, consacrată, o persoană care să fie pusă în centru. Toţi vor direcţiona Energia Divină Supremă către persoana din mijloc. Această modalitate se aseamănă cu o rugăciune colectivă, dar este mult mai puternică.  

Dacă un grup de 7 – 28 de persoane se întâlnesc având o problemă vitală care îi preocupă, orientată divin, se enunţă cu o sinceritate profundă această problemă care ţine de preocupările profunde ale fiinţei. E necesară mobilizarea întregii fiinţe pentru rezolvarea ei, detaşare şi abandon în faţa Voinţei Divine. Se trage la sorţi o persoană numită “urechea“, căreia îi vor mărturisii revelaţiile ce vor urma. Urmează meditaţia pentru creşterea creativităţii (proiecţii în lumile astrale superioare, Shambala, contactarea unor ghizi spirituali). Toţi vor nota cu atenţie ceea ce li s-a revelat, apoi aceste revelaţii vor fi împărtăşite tuturor sau numai “urechii“. Fiecare participant trebuie să-şi ia un angajament (de exemplu: Voi realiza în fiecare zi Arta Binecuvântării de 7 ori pentru ca inspiraţia divină să-mi ofere acele elemente care să mă ajute să-mi dezvolt creativitatea, care să mă facă să devin o forţă perfectă). Acest angajament trebuie reactivat în fiecare dimineaţă pentru a grăbi rezolvarea problemei. Manifestarea în planul fizic are legi precise de transformare a energiei din plan cauzal (trebuie acumulată suficientă energie) în plan fizic. Dacă nu reactivăm mereu angajamentul atunci datorită tamas-ului recădem după un timp pe vechiul nivel de conştiinţă, unde problema părea de nerezolvat. Realizând zilnic Arta Binecuvântării dialogăm în adâncul fiinţei noastre cu Dumnezeu, branşându-ne la Energia Posibilităţilor Divine, dorinţele noastre putându-se manifesta mai uşor în domeniul concret. Aplicând cu cât mai multă trăire Arta Binecuvântării obţinem Inspiraţia Divină, câmpul nostru mental, chiar dacă nu pare, devine legat de punctul invizibil. La următoarea întâlnire explicăm tot şi tragem concluziile. Scopul este să facem să răsară în mod clar şi divin integrat poziţia pe care o ocupăm în această urzeală.
Practicând Arta Binecuvântării în grup, pornind de la problema noastră ne deschidem faţă de inspiraţia şi fecunditatea problemei, astfel totul devine tot mai clar şi vom avea curajul de a crea cu adevărat.
Prin Arta Binecuvântării, realizată la unison în grup, şi post complet se poate obţine exorcizarea definitivă a unei fiinţe posedate. În cazul posedărilor slabe, exorcizarea se poate face de către o singură fiinţă sau prin autobinecuvântare, practicate zilnic.

Binecuvântarea este în esenţă o tainică revărsare divină de sus în jos (acesta este şi un semn de recunoaştere) a unui flux de Energie Spirituală Supremă care se manifestă în fiinţa umană ca o favoare Dumnezeiască drept răspuns la o cerere formulată cu credinţă şi umilinţă de o fiinţă către Dumnezeu Tatăl, care evocă ajutorul şi ghidarea divină fie pentru ea, fie pentru o altă fiinţă umană. Cel care binecuvântează profită şi el, deoarece îşi deschide fiinţa pentru ca Energia Supremă să treacă prin el. El se autobinecuvântează şi deci, implicit e ajutat.

Autobinecuvântarea

La început, când egoul este foarte puternic s-ar putea să nu reuşim să realizăm autobinecuvântarea. Atunci este necesar să realizăm cât mai des binecuvântări pentru alte fiinţe, cu umilinţă şi credinţă. Datorită stării de detaşare care apare gradat, vom reuşi să diminuăm egoul şi să realizăm salturi spirituale ajutându-i pe ceilalţi prin binecuvântările pe care le oferim în mod dezinteresat. După ce s-au produs în noi transformările necesare, vom putea realiza şi autobinecuvântarea.Citiţi în continuare despre corelarea Legii sincronicităţii cu Arta Binecuvântării

yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More