Raport: 37% dintre români vor să treacă la 5G. Sunt dispuşi să plătească abonamente de telefonie mai scumpe

Un raport publicat de Ericsson ConsumerLab arată că românii își doresc să se conecteze la serviciile 5G. Raportul Ericsson ConsumerLab acoperă 26 de piețe, inclusiv SUA, China și România.

Interesul pentru tehnologia 5G este mare și la noi. 37% dintre respondenți spun că vor să treacă la 5G, iar 22% speră ca aceasta să se petreacă în următoarele şase luni.

Tehnologia 5G vine cu unele avantaje, dar și cu costuri suplimentare. Iar raportul dezvăluie că utilizatorii din România sunt dispuși să plătească cu 10% mai mult pentru abonamentele de telefonie mobilă care includ servicii 5G. La nivel global, deja 20% dintre utilizatori folosesc mai rar Wi-Fi în spațiile din interiorul clădirilor datorită 5G.

Spre deosebire de tranziția către 4G din urmă cu mai bine de un deceniu, cea către 5G este într-adevăr mai lentă. Asta pentru că tehnologia are mai multe obstacole. În primul rând acoperirea. Antenele 5G este nevoie să fie direcționate pentru un semnal bun și astfel nu poți avea 5G decât în anumite zone. Acest fapt frânează această tranziție. Totuși, predicția este că numărul de abonamente cu servicii 5G va ajunge la pragul de 600 de milioane până la finalul anului, de trei ori mai multe ca în urmă cu un an. Iar în 2022, 5G va deveni deja standardul pentru abonamente și va depăși pragul de 1 miliard.

Citiţi şi:
Antenele 5G vor putea fi instalate pe blocuri de locuințe și în parcuri fără acordul cetățenilor, avertizează Asociația Pro Consumatori
Mănăstirea Petru-Vodă cere autorităților să protejeze sănătatea publică de efectele secundare ale tehnologiei 5G

yogaesoteric
12 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More