„Războiul a dispărut de pe Twitter”

Ciocniri repetate între Elon Musk și guvernul ucrainean. Kievul l-a criticat pe miliardarul american pentru acoperirea de către Twitter a războiului din Ucraina care s-ar înrăutățit în ochii ucrainenilor de când șeful Tesla a preluat controlul celebrei rețele de comunicare virtuală, scrie Il Giornale.

Războiul din Ucraina a dispărut din tendințele Twitter. O reducere radicală a tweet-urilor care menționează acoperirea agresiunii ruse. Utilizatorii nu au voie să se înregistreze sau să acceseze un cont cu un telefon cu număr ucrainean”, a postat pe Twitter Mikhailo Podolyak, consilier al președintelui ucrainean.

Înaltul oficial l-a pus sub semnul întrebării chiar pe Elon Musk: „Elon Musk, mă întreb dacă vom vedea vreodată Dosarele Twitter toamna/iarna 2022?”.

Presa ucraineană a raportat că Twitter va înceta să accepte abonați ai operatorilor de telefonie mobilă din Ucraina, deoarece nu mai este posibil să se indice numărul „+380” la crearea unui cont. Rețeaua de comunicare virtuală ar fi închis atunci posibilitatea verificării unui cont din Ucraina și ar fi limitat crearea altora noi. Problema, a scris Odessa Journal, a fost găsită atât pentru versiunea de browser a Twitter, cât și pentru aplicația mobilă.

Din 24 februarie până recent, Ucraina a avut o relație complicată cu Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Miliardarul a fost lăudat în primele zile ale conflictului pentru că a oferit gratuit Kievului mii de dispozitive de internet prin satelit Starlink (fabricate de SpaceX controlat de Musk) .

Cu toate acestea, prietenia a fost pusă la încercare câteva luni mai târziu, când Musk și-a exprimat sprijinul pentru condițiile de pace respinse de Kiev, cerând ca peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, să fie declarată oficial parte a Rusiei și ca în alte teritorii ocupate sa fie realizate referendumuri sub supravegherea Națiunilor Unite dacă Moscova să rămână sau nu la conducere.

Anterior, magnatul a cerut Pentagonului bani pentru a continua să furnizeze internet Ucrainei prin sateliții săi Starlink.

Schimbarea Twitter

Între timp, Washington Post a scris că Twitter și-a desființat brusc Consiliul de încredere și siguranță, sau comitetul de securitate socială. Pentru ziarul american ar fi „cel mai recent semn că Elon Musk distruge ani de muncă și instituții create pentru a face rețeaua de comunicare virtuală mai sigură”.

Membrii comitetului, a precizat WP, au primit un e-mail al cărui subiect era „Vă mulțumesc”, informându-i că respectivul comitet nu mai este „cea mai bună structură” pentru a aduce „perspective externe în activitatea noastră de dezvoltare, produse și politici”. E-mailul ar fi sosit cu mai puțin de o oră înainte de o întâlnire Zoom a membrilor comitetului cu directorii Twitter pentru a discuta despre evoluțiile recente.

Citiți și:
Musk prezintă proiectul de lege Starlink: „De acum înainte, veți plăti Pentagonul”
Twitter este o armă, nu o afacere

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More