Recensământul din România este folosit ca pretext pentru crearea bazei de date în vederea implementării identității digitale unice
Identitatea digitală unică – ultimul pas către controlul total al ființelor umane puse astfel la cheremul psihopaților care conduc din umbră această planetă
„Nu vă găsiți vouă scuză în ignoranță, fiindcă omul ignorant, care nu s-a străduit să afle mai mult va fi pedepsit pentru ceea ce nu a vrut să știe!” – Sf. Ioan Scărarul (579-649)
„Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta «măşti de piatră». Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.” – Cugetările unei inimi smerite, profeție din secolul al XV-lea
„Recensământul digitalizat este ilegal și neconstituțional” – Av. Gh. Piperea
În 2020 Guvernul României a adoptat OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, decizie luată prin OUG (Ordonanță de Urgență), iar nu prin lege ca act juridic formal al Parlamentului, cum ar fi legal. În plus, această OUG conține grave restricții de drepturi și libertăți, în raport cu art. 53 din Constituția României și art.15 alin. 2 din CEDO (Convenția Europeană a Drepturilor Omului), motiv pentru care este atât ilegală cât și neconstituțională.
Această acțiune reprezintă încă o etapă a planului de implementare a Noii Ordini Mondiale, în care se urmărește înregistrarea tuturor oamenilor într-o bază de date unică, fiecare cu portofelul lui digital, cuprinzând toate informațiile private despre propria persoană, urmăriți și controlați de niște nebuni până în cele mai intime momente ale vieții.
Este etapa în care se pun în același loc, în această bază de date unică, toate informațiile despre fiecare persoană, pe care le-au adunat de-a lungul timpului prin intermediul mai multor instituții. De aceea este o etapă esențială, premergătoare implementării portofelului digital și, dacă vrem să ne mai păstrăm libertatea de ființe umane, este necesar s-o combatem prin toate mijloacele. Este necesar să fie identificate toate prevederile introduse în ultimii ani în diferite legi (câte puțin în diferite locuri ca să nu atragă atenția) iar apoi, prin intermediul parlamentarilor, al avocatului poporului și a Curții Constituționale, să fie abrogate.
Acum că se apropie termenul de implementare a identității digitale unice (portofelului digital) e mai ușor de observat imaginea de ansamblu, planul din spatele acțiunilor aparent fără legătură.
Colectarea și cumularea datelor personale
În ultimii doi ani au fost aplicate diverse moduri de a colecta datele personale ale tuturor persoanelor fizice din România. Mai întâi prin Corona forms pretextând că e necesar să se identifice astfel persoanele infectate și contactele lor, apoi prin certificatele de testare, vaccinare sau trecere prin boală. Pentru toate acestea eram obligați să oferim „de bună-voie” datele personale.
În plus, o dată cu introducerea formularului digital pentru intrarea în țară, toate aceste baze de date au început să fie cumulate. OUG nr. 129/2021 (neconstituțional pentru că afecta dreptul la viața privată) a introdus acest formular și a unit în același timp trei baze de date (art. 2 alin. 3): a Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne; Baza de date Corona-forms; Baza de date generată prin intermediul colectării datelor personale odată cu completarea formularului digital la intrarea în țară.
De la Ministerul Apărării Naționale s-au transmis către INS (Institutul Național de Statistică) cele mai recente ortofotoplanuri (fotografii din avion) rezultate în urma executării serviciilor de fotogrametrie pe teritoriul României, care acoperă întregul teritoriu al țării și care nici măcar nu au legătură cu recensământul. Adică vor să adauge inclusiv locația GPS a locuinței personale la datele pe care le colectează.
Ce înseamnă identitatea digitală unică (portofelul digital)
Portofelul digital este un singur instrument atât de identificare (va conține toate datele și va ține loc de toate documentele fizice de identificare a unei persoane fizice în fața unei autorități: certificat de naștere, carte de identitate, permis, pașaport etc.), cât și de autentificare (pentru a avea acces la contul bancar, la achiziția oricărui bun sau serviciu public sau privat, la încheierea oricărui contract etc.).
Comisia Europeană a prezentat identitatea digitală unică (portofelul digital) ca instrument care ne-ar ajuta chipurile să avem control asupra datelor personale. Însă este evident că acest control este de fapt la cei care controlează baza de date. Aceștia pot în orice moment să ne pună în imposibilitatea de a ne identifica, de a achiziționa orice bun (inclusiv mâncarea), de a ne accesa banii din contul bancar și de a avea acces la orice serviciu.
Articolul 28 al OUG nr. 19/2020 privind recensământul
Acesta prevede că autoritățile, instituțiile publice și furnizorii de date sunt autorizați și au obligația să pună la dispoziția Institutului Național de Statistică, cu titlu gratuit, bazele de date cu înregistrări individuale identificate prin CNP sau ISU pe care le dețin. Aceasta însemnând nu doar transmiterea unor date statistice, ci a tuturor informațiilor personale care dintr-un motiv sau altul se află la instituțiile respective.
Odată comunicate toate aceste date, indiferent că fiecare cetățean va completa sau nu chestionarul privind recensământul, se va crea o bază de date unică care va conține următoarele informații: nume, prenume, CNP; adresa de domiciliu anterioară, cine îți sunt părinții, soțul/soția și copiii după CNP, dacă ai domiciliul în străinătate sau nu, când ai solicitat eliberarea pașaportului cu domiciliul în străinătate, dacă realizezi venituri, ce tipuri de venituri realizezi, în baza cărui document, dacă ești pensionar, ce tip de pensie primești, când ai început să iei pensia, cum încasezi pensia, dacă beneficiezi de asistență socială, ce tip de ajutor social, cine încasează ajutorul social, dacă ești sau nu șomer, dacă încasezi sau nu indemnizație de șomaj, dacă ești în căutarea unui loc de muncă, dacă ești persoană cu dizabilități, dacă ai copil cu dizabilități, de câte ori l-ai vizitat, de câte ori te-ai întâlnit cu el într-un loc neutru, dacă ești angajat, de când, pe ce funcție, pe ce perioadă, cu câte ore pe zi, dacă ți-a fost suspendat contractul, dacă ai fost detașat, dacă ai boli profesionale, dacă ești asigurat, coasigurat sau neasigurat în sistemul public de sănătate, câte evenimente medicale ai avut în ultimele 12 luni, dacă ești în evidența Agenției de plăți și intervenție pentru agricultură, care sunt coordonatele GPS ale adresei de domiciliu, dacă ai abonament pentru servicii de telefonie fixă, internet fix, telefonie mobilă, internet mobil etc.
Prin completarea chestionarului recensământului nu facem decât să le oferim date suplimentare pe care nu le au în bazele de date și să le dăm acordul implicit de a le folosi.
Contravenții și sancțiuni
Contravențiile stabilite de guvern în privința acestui recensământ contravin Constituției României, încalcă drepturile omului și legea europeană pentru protecția datelor cu caracter personal (GDPR). S-au stabilit amenzi foarte mari pentru aceste așa-zise contravenții pentru a determina populația să se simtă obligată să-și ofere informațiile personale „de bună-voie”, ca și cum ar fi ceva normal și legal.
De exemplu, sunt considerate contravenții: refuzul oferirii informațiilor cerute prin recensământ (deși avem dreptul să refuzăm să oferim anumite informații personale, conform legii europene pentru protecția datelor personale și art 26 din Constituția României care garantează dreptul la viață privată al cetățenilor României) sau refuzul de a-i primi în casă pe angajații care fac recensământul (deși inviolabilitatea domiciliului este garantată de art 27 din Constituția României, iar recensământul nu se încadrează la niciuna dintre excepțiile prevăzute în Constituție).
Toate amenzile sau sancțiunile implicate în recensământ sunt contestabile în justiție. Potrivit Convenției Europene a Drepturilor Omului, art.15 alin.2, nu se poate deroga nici măcar în pandemie sau război de la regula de drept „nicio pedeapsă fără lege” (nulla poena sinae lege).
La data de 21.03.2021, Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept a sesizat Avocatul Poporului cu privire la încălcarea:
– dreptului la viață privată a cetățenilor României (drept garantat de art. 26 din Constituția României),
– dreptului la inviolabilitatea domiciliului al cetățenilor României (drept garantat de art. 27 din Constituția României),
încălcări săvârșite de către:
- Guvernul României ca urmare a adoptării, în mod neconstituțional, a OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, cu încălcarea dispozițiilor art. 115 alin. (6) din Constituția României, art. 1 alin. (3), art. 53, art. 26 și art. 27 din Constituția României, art. 1 alin. (3) și (5), precum și art. 79 alin. (1) din Constituție, art. 110 alin. (4) din Constituția României și art. 1 alin. (5) raportat la art. 37 alin. (3) din OUG nr. 57/2019,
- Institutul Național de Statistică, autoritățile publice, instituțiile publice și furnizorii de comunicații electronice prevăzuți de art. 28 din OUG nr. 19/2020, precum și de toate persoanele fizice și juridice implicate în efectuarea recensământului aflat în derulare, ca urmare a punerii în aplicare a OUG nr. 19/2020, prin care sunt afectate dreptul la viață privată și dreptul la inviolabilitatea domiciliului,
și a solicitat ca în exercitarea atribuțiilor ce îi revin, Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate a OUG nr. 19/2020 pentru stoparea încălcării în mod neconstituțional a drepturilor și libertăților cetățenilor români.
Sesizarea transmisă Avocatului Poporului
Citiți și:
Acest viitor nu este pentru mine: Metaversul, confidențialitatea și identitatea digitală, unde se întâlnesc două lumi
Opinie: Mă tem că noul „portofel de identitate digitală” al UE, demn de o societate distopică, va fi folosit pentru a controla și urmări oamenii așa cum se face în China
yogaesoteric
1 iunie 2022