„Reconstrucția” Ucrainei, în cârca țărilor UE. Președinta Comisiei Europene vrea 5 miliarde de euro pe lună pentru Kiev

Toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) să ajute la „reconstrucția” Ucrainei după război, este apelul lansat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ea susține că Ucraina ar avea nevoie de 5 miliarde de euro pe lună, bani care vin din contribuțiile celorlalte state, inclusiv SUA.

Este necesar să-i sprijinim, dar nu o putem face singuri. Apreciez că Statele Unite au anunțat sprijin bugetar masiv. Și noi, ca Echipa Europa, ne vom face și noi partea”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Este evident că Ucraina are toată infrastructura distrusă, însă războiul cu Rusia nu s-a încheiat. Oficialii Uniunii Europene vorbesc despre sute de miliarde de euro pentru refacerea spitalelor, a școlilor, plata pensiilor și a salariilor. S-a cerut statelor UE să gândească un plan de „reconstrucție” a Kievului, însă nu s-a discutat și despre posibilitatea sau dorința fiecărei țări de a contribui financiar la acesta.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen sugerează că Ucraina ar putea fi integrată rapid în Uniunea Europeană, pentru a atrage fonduri de investiție.

Potrivit unui grafic realizat de Institutul Kiel, citat de Europa Liberă, Guvernul Ciucă nu a donat până acum niciun euro Ucrainei, însă statul nostru este implicat masiv în sprijinul refugiaților.

La polul opus se află SUA, Polonia, Marea Britanie și Canada care au ajutat Ucraina deja cu miliarde de euro. Țările membre UE, Consiliul European, Comisia Europeană, dar și Banca Europeană de Investiții au promis 12 miliarde de euro, dintre care o parte deja s-a acordat, precizează sursa citată.

Citiți și:
Luptele din Ucraina golesc arsenalul Americii
Ucraina, fabrica de „știri false”

 

yogaesoteric
26 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More