Gheorghe Piperea: „Cea mai proastă veste financiară și socio-politică din aprilie”

Cea mai proastă veste financiară și socio-politică a lunii aprilie: Goldman Sachs a cumpărat administratorul fondului de pensii NN Investments Partners, care colectează contribuțiile de asigurare socială (pensii) administrate privat și „plătește” niște pensii românilor „norocoși” că o parte din CAS-ul lor merge la „privat”. E vorba de un segment consistent din „piață” (unii vorbesc chiar de 60%).

Fondurile de pensii administrate privat au înghițit, pur și simplu, Bursa de Valori București, ajungând să impună și care anume acțiuni sau obligațiuni sunt „bune” sau „rele”, și ce companii se listează la bursă – Medlife, Digi Comunication și One fiind exemple de „succes” în viața capitalistă, iar Hidroelectrica viitoarea țintă. Mult mai gravă este implicarea fățișă, anti-românească, a acestor entități, în politica economică, fiscală și bugetară a României.

E de ajuns să vă reamintesc că OUG nr.114/2018, care plafona prețurile la gaze, impunea o taxă pe activele băncilor și limita comisioanele indecent de mari ale administratorilor fondurilor de pensii, a fost torpilată și distrusă de influencer-ii și politicienii „dă driapta” sponsorizați/recompensați cu posturi gras plătite de administratorii fondurilor de pensii.

Criza prețurilor din energie ar fi fost mult mai ușoară dacă acești administratori „privați” de fonduri de pensii nu ar fi luptat cu toate armele din dotare, inclusiv mită și conflicte de interese, contra acelei ordonanțe care acum e istorie. Vătaful nu s-a mulțumit să facă bani (nemeritați) pe cârca proprietarului – vătaful a ordonat cum să trăiască și cum să respire proprietarul, atât cât să nu moară ca gâsca făuritoare de ouă de aur. Vătaful a devenit controlorul proprietarului, căruia i-a mai concesionat, cu pipeta, oareșce drepturi, și alea temporare și condiționate.

Controlorii vor fi acum controlați de unul dintre marii controlori globali. Mai precis, marii păpușari.

Dacă nu mai știți cine e Goldman Sachs, vă spun eu: e principalul autor al falimentului suveran al Greciei și al cvasi-falimentului Portugaliei, Irlandei, Spaniei și al Italiei, de după crahul Lehman Brothers din 2008 (pe atunci, cele 5 țări aflate în pragul falimentului erau reunite sub „elegantul” acronim PIIGS, adică „poorci”).

Goldman Sachs a fost principalul profitor al bail-out-ului american de bănci și asiguratori din 2008 și principalul autor al tehnicii revolving door (exemple edificatoare: fostul președinte al Comisiei Europene din perioada falimentului Greciei, Barosso, este șef la Goldman Sachs; fostul șef al BCE, actual premier al Italiei, Mario Draghi, a fost șef la Goldman Sachs) pe care au utilizat-o cu atât de nociv succes băncile, companiile farma și cele din domeniul chimico-agraro-industrial.

Dacă mai aveam nevoie de încă o cușcă, iată că Goldman Sachs e exact colivia aurită care ni se pregătește acum.

Autor: Av. Gheorghe Piperea

Citiți și:
Martin Armstrong: „Nu ne întoarcem la normalitate. Sistemul se prăbușește din interior și, practic, este exact ca la căderea Romei”
Gheorghe Piperea: „Numai că societatea de azi este o oală de fierbere sub presiune, care are nevoie de supape, de debușee”

 

yogaesoteric
26 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More