Luptele din Ucraina golesc arsenalul Americii

America rămâne fără muniții militare și nu le poate înlocui ani de zile din cauza declinului industrial și a colapsului lanțului de aprovizionare, susține un articol din presa alternativă americană, apărut în publicația Citizens news, la 20 aprilie 2022. În ciuda accentelor intens abrazive din final, articolul face o analiză aplicată a implicațiilor înghijorătoare ale livrărilor masive de armament american către regimul de la Kiev.

Clopote de alarmă avertizează în SUA despre epuizarea rapidă a munițiilor

America rămâne fără muniții militare și nu le poate înlocui ani de zile:
• SUA au trimis Ucrainei sprijin militar de 3,4 miliarde de dolari
• Kievul a primit mii de arme antitanc Javelin, milioane de cartușe, obuze de artilerie, rachete, drone și vehicule de transport de trupe
• Occidentul a livrat Kievului 60.000 de arme antitanc și 25.000 de arme antiaeriene
• SUA pot tipări bani, dar nu pot tipări muniții și sisteme de arme
• China urmărește toate acestea destul de atent
• Rusia urmărește, și ea, cum își dă foc America
• Rusia poate lovi ținte oricând și oriunde, iar NATO nu poate face nimic pentru a o opri.

În timp ce Rusia a finalizat lansarea de probă a sistemului său global de rachete ICBM „Sarmat” care poate atinge orice țintă oriunde în lume cu o gamă amețitoare de vehicule (nucleare) de reintrare, clopote de alarmă în America avertizează despre epuizarea rapidă a munițiilor din cauza conflictului din Ucraina.

Pentagonul a expediat în Ucraina mii de arme antitanc Javelin, milioane de cartușe de muniție, obuze de artilerie, rachete, drone și vehicule de transport de trupe, ceea ce a dus la o scădere bruscă a stocurilor disponibile de asemenea echipamente în cazul în care forțele americane ar avea nevoie pentru un alt conflict.

Generalul Mark Milley, președintele Comitetului Mixt al Statelor Majore a declarat Congresului că Occidentul a livrat Kievului 60.000 de arme antitanc și 25.000 de arme antiaeriene. Pentagonul elaborează acum planuri pentru a grăbi expedierea de artilerie suplimentară, drone de apărare de coastă și alte materiale către Ucraina”, relatează BloombergQuint.com.

Oficialii Pentagonului spun că Ucraina folosește într-o zi livrările de muniții antitanc dintr-o săptămână. Se resimte și lipsa de avioane, iar munițiile au devenit rare în unele zone. Acest fapt pune în fața țărilor occidentale o alegere dură între a trimite mai mult material de luptă în Ucraina sau a crea capacități limitate de care ar putea avea nevoie pentru propria apărare.

Și mai rău este că multe dintre aceste sisteme sunt extrem de greu de reînnoit, necesitând ani de producție pentru a se restabili proviziile. În timp ce rachetele Javelin, de exemplu, au fost trimise în Ucraina cu miile, Statele Unite pot produce în circumstanțele actuale doar aproximativ 1.000 de unități pe an.

La această problemă alarmantă contribuie și colapsul lanțului de aprovizionare care pare să se accentueze rapid, ceea ce face dificil, dacă nu imposibil, ca producătorii de arme să se aprovizioneze cu materiale și piese necesare pentru produsele lor. În plus, mulți furnizori de sisteme de arme dispun de o singură sursă de aprovizionare, ceea ce dereglează lanțul de aprovizionare militară cu acea componentă sau armă.

Dar și mai grav este că mulți dintre acești furnizori cu sursă unică se bazează pe microcipuri sau alte piese din China sau Taiwan, ceea ce înseamnă că astfel de piese pot fi imposibil de obținut în timpul unui război mondial.

Și în cele din urmă, pentru a încheia descrierea realității sumbre a situației, capacitățile industriale ale Americii s-au prăbușit în ultimele două decenii. Prea puțini americani doresc să presteze ceva asemănător cu „munca”; putem spune că America nu are capacitatea de a-și repeta performanța din cel de-al Doilea Război Mondial, când a depășit al treilea Reich și Imperiul Japonez.

În anii ’30 și ’40, America a avut o etică puternică a muncii și o capacitate industrială remarcabilă bazată în mare parte pe aprovizionarea internă (cu oțel, de exemplu). Astăzi, America s-a prăbușit în situația unei națiuni cu foarte puțină producție internă și aproape fără vreo etică a muncii.

Principalul „produs” al Americii este moneda (acumulată ca datorie) care, evident, nu poate înlocui oțelul. Alte exporturi americane includ nebunia culturală, pedofilia, cenzura Big Tech și tehnologiile de urmărire orwelliene. În esență, America produce foarte puțin în afară de datorii, mizerie și nebunie (plus o mulțime de culturi agricole, când îngrășământul este disponibil).

Dar analiștii își pot da seama acum că nu poți tipări muniții și sisteme de arme. Da, poți imprima bani și poți face lumea să creadă că ai o economie abundentă, o bursă în creștere și o viteză mare de circulație a monedei, dar toate acestea sunt ficțiuni bazate pe falsificarea monedei de către banca centrală.

Iar armele sunt fabricate din materiale reale – cupru, oțel, electronice, praf de pușcă, aluminiu etc. Și acestea sunt tot mai greu de achiziționat, în mare parte din cauza sancțiunilor economice nebunești și stupide ale Occidentului împotriva Rusiei. Sancțiuni care, în cea mai mare parte, s-au întors împotriva națiunilor occidentale și au cauzat o aprovizionare extrem de dificilă, cu întreruperi în lanț.

Și nu poți externaliza pur și simplu producția internă de arme către alte țări, deoarece întregul scop al producției interne este să ai fabrici care pot produce arme pentru apărarea națională atunci când te afli în fața unui război global. Statele Unite, care au externalizat aproape toată producția către China și alte națiuni, au rămas doar cu o umbră din capacitățile sale de producție de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Imprimarea mai multor bani nu va rezolva această problemă, iar președintele Biden nu are idee ce să facă. De fapt, primele două „soluții” ale Casei Albe sunt:
1) să imprime mai mulți bani și
2) să închidă infrastructura internă.

Rezultatele sunt nu mai puțin catastrofale. America își demontează capacitatea de a fabrica arme pentru propria apărare națională. Iar China urmărește, fără îndoială, toate acestea destul de atent, proiectând prăbușirea pregătirii militare a Americii și semnalând furtuna perfectă a circumstanțelor pentru ca China să invadeze Statele Unite pe continent.

Rusia urmărește și ea cum își dă foc America prin sistemele sale de arme. Sputnik News a publicat recent un articol cu titlul „SUA rămân fără rachete antitanc Javelin pentru a le trimite în Ucraina: Raport”.

În articol se spune: „Statele Unite și aliații lor au trimis aproape 17.000 de arme antitanc în Ucraina într-o lună și jumătate. Pentagonul a transferat aproximativ o treime din stocul de sisteme de rachete Javelin în Ucraina și ar putea rămâne fără stocuri critice pentru securitatea țării și pentru posibile războaie ale SUA în străinătate”, a calculat Mark Cancian, cercetător la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

Raportul mai apreciază că înlocuirea rachetelor Javelin livrate Kievului va dura 3-4 ani: cu producția actuală în medie de aproximativ 1.000 de rachete Javelin pe an, Pentagonul dă asigurări că se pot produce până la 6.480 de rachete pe an în caz de urgență.

Dar, spune Cancian, această rată de producție ar fi necesar să dureze câțiva ani pentru completarea arsenalelor, căci timpul de livrare este de 32 de luni din momentul în care o rachetă este comandată și până când este livrată. O situație similară este și cu rachetele antiaeriene Stinger, care sunt și ele trimise în număr mare în Ucraina, epuizând stocurile Americii.

Un alt factor îngrijorător este faptul că armele militare americane sunt depășite și în mare măsură ineficiente împotriva sistemelor de arme moderne și avansate ale Rusiei. Din cauza corupției, lenei și incompetenței, complexul militaro-industrial american este total incapabil să proiecteze sisteme de arme noi, eficiente. America produce în mare parte același tip de arme învechit de zeci de ani, fără nicio îmbunătățire.

Idiocrația conduce acum armata SUA. De ce avioanele de vânătoare F-35 continuă să cadă de pe cer? De ce navele marinei americane pierd toate controalele și intră în derivă pe mare? De ce soldații americani sunt împinși în conflicte cu echipamente necorespunzătoare care abia funcționează? Răspunsul este pentru că Pentagonul este mult mai preocupat de a pregăti militari gay și transgender decât să apere America.

Rusia și-a stabilit deja o superioritate aeriană aproape totală în Ucraina. Echipamentele ei de artilerie sunt mult mai moderne și mai eficiente decât cele ale Americii, deoarece sistemele rusești au o rată de ciclu de foc mult mai rapidă și o țintire mult mai precisă a locului în care obuzele lovesc efectiv. Rachetele hipersonice ale Rusiei nu pot fi oprite de nimic din SUA sau NATO, ceea ce înseamnă că Rusia poate lovi ținte oricând și oriunde iar NATO nu poate face nimic pentru a o opri.

Noul sistem ICBM „Sarmat-2” al Rusiei poate transporta până la 15 vehicule independente de reintrare (unități MIRV), dintre care unele includ vehicule de alunecare hipersonice care se sustrag oricărui sistem de apărare antiaeriană de care dispune SUA. Iar sistemele de apărare antiaeriană S-500 ale Rusiei sunt atât de avansate și eficiente încât pot doborî avioane, sateliți pe orbită terestră joasă, rachete de croazieră și rachete hipersonice. America și NATO nu au nimic care să se apropie de S-500.

De fapt, America nu poate învinge Rusia într-un război. Acest aspect devine destul de evident în Ucraina, unde serviciile de informații americane, armele americane și sistemele de sateliți americane rulează pe întregul teatru de operațiuni pentru ucraineni, dar armata ucraineană este în continuare măcinată. Rusia este la doar un pas de o victorie decisivă în regiunea Donbas și se pare că nu există ceva prin care vreo țară NATO să o poată opri, cu excepția lansării de arme nucleare.

Se pare că prioritățile Americii au condus această țară pe calea autodistrugerii. În loc să construiască o armată ca o forță de luptă capabilă, Pentagonul este mult mai preocupat să organizeze echipaje de elicoptere gay și să plătească operațiile de schimbare a sexului pentru transgenderii militari în serviciu activ. Nebunia a ajuns la punctul de disfuncție în masă……. chiar la nebunie clinică.

Pentagonul pare a fi condus acum de nebuni bolnavi, care ar trimite soldații americani să fie sacrificați pe câmpul de luptă atunci când va avea loc un război real cu Rusia (care pare să vină).

Citiți și:

Războiul din Ucraina menit să pună capăt dominației SUA
Global Research: SUA sunt principalul instigator al conflictului din Ucraina. Faptele istorice
Jacques Baud, colonel al armatei elvețiene: „Abordarea rusă a războiului este foarte diferită de cea a SUA” (I)

 

yogaesoteric
18 iulie2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More