Recunoaștere oficială: Health Canada actualizează prospectele serurilor Pfizer-BioNTech și Moderna cu informații despre riscurile de miocardită și pericardită

Site-ul Ministerului Sănătății din Canada a publicat, pe 30 iunie 2021, la secțiunea „Retrageri și alerte privind siguranța”, un anunț despre completarea informațiilor din prospectul „vaccinurilor” Pfizer-BioNTech și Moderna cu precizări despre riscurile de miocardită și pericardită.

Pe scurt, canadienilor li s-a explicat faptul că s-au raportat reacții adverse de miocardită și pericardită în urma vaccinării anticovid, mai ales la serurile pe bază de ARN mesager (Pfizer și Moderna). Ele apar mai ales la adolescenți și tineri adulți – un argument în plus împotriva insistenței de a fi vaccinați elevii și studenții – și se manifestă mai degrabă după a doua doză. Cei care au un istoric medical conținând afecțiuni cardiace ar fi necesar să se gândească de două ori înainte să se vaccineze.

Efecte adverse la inimă apar, însă, și la oameni care erau perfect sănătoși înainte de vaccinare. De aceea, este necesar să se apeleze la ajutor medical de specialitate de îndată ce sunt resimțite dureri toracice, dificultăți de respirație sau palpitații la inimă.

Iată anunțul, adresat publicului larg:

Produs: Vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna covid-19

Problema: Health Canada a actualizat monografiile produselor (etichetele) pentru vaccinurile covid-19 Pfizer-BioNTech și Moderna, pentru a descrie raportările foarte rare de miocardită și pericardită în urma vaccinării.

Ce este necesar să faceți: Solicitați imediat asistență medicală dacă prezentați oricare dintre următoarele simptome în decurs de câteva zile de la vaccinare: dureri toracice, dificultăți de respirație sau senzația de a avea palpitații sau bătăi ale inimii rapide și puternice.

Problema

Health Canada a actualizat monografiile (etichetele) produselor pentru vaccinurile covid-19 Pfizer-BioNTech și Moderna, descriind cazurile foarte rare de miocardită (inflamație a mușchiului cardiac) și pericardită (inflamație a țesutului care înconjoară inima) în urma vaccinării.

Cazuri de miocardită și/sau pericardită în urma imunizării cu vaccinurile covid-19 au fost raportate la un număr mic de persoane în Canada și la nivel internațional. Aceste raportări sunt foarte rare. Health Canada și alte organisme internaționale de reglementare continuă să investigheze posibila legătură dintre vaccinurile covid-19 și aceste evenimente rare. Cele mai multe cazuri raportate până în prezent au urmat injectării cu un vaccin cu ARNm (Pfizer-BioNTech și Moderna) și, pe baza unei analize a cazurilor internaționale, au apărut mai frecvent după a doua doză și la adulți de sex masculin mai tineri și adolescenți.

Se așteaptă ca dovezile canadiene să crească pe măsură ce vor fi vaccinate mai multe persoane din rândul acestor categorii a populației. Datele disponibile pentru monitorizarea pe termen scurt arată că aceste evenimente au fost de obicei ușoare și tratabile; cu toate acestea, nu sunt încă disponibile informații despre rezultatele pe termen lung.

Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac, în timp ce pericardita este o inflamație a membranei din jurul inimii. Ambele afecțiuni pot rezulta în urma unei infecții (inclusiv covid-19), a expunerii la o substanță toxică sau la radiații, ori a altor evenimente de sănătate. Printre simptome se pot număra durerea toracică, dificultăți de respirație sau palpitații (senzația de a avea o inimă care bate repede, care se agită sau bate puternic). În multe cazuri, aceste afecțiuni sunt ușoare și necesită un tratament scurt sau nu necesită niciun tratament. Cu toate acestea, cazurile mai severe pot duce la deteriorarea mușchiului cardiac. (…)

Ce este necesar să faceți

Dacă ați făcut vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna covid-19:
Solicitați imediat asistență medicală dacă prezentați oricare dintre următoarele simptome în decurs de câteva zile de la vaccinare:
– dureri în piept
– dificultăți de respirație
– senzația de a avea o inimă care bate repede, care se zbate sau care bate puternic.

Raportați orice eveniment advers survenit după imunizare medicului dumneavoastră.

Ce este necesar să facă profesioniștii din domeniu

– Fiți atenți la semnele și simptomele de miocardită și pericardită atunci când persoanele prezintă dureri în piept, dificultăți de respirație, palpitații sau alte semne și simptome după imunizarea cu un vaccin covid-19. Acest aspect ar putea permite un diagnostic și un tratament timpuriu. Ar fi necesar să se ia în considerare consultarea cardiologică pentru gestionare și urmărire.

– Atunci când se decide dacă să se administreze vaccinul covid-19 Pfizer-BioNTech sau Moderna unei persoane cu istoric de miocardită sau pericardită, este necesar să se ia în considerare circumstanțele clinice ale persoanei respective.

– Raportați orice eveniment care ar putea fi legat de un vaccin. Pentru a raporta un efect secundar către Health Canada, contactați unitatea sanitară locală sau vizitați pagina web a Health Canada privind raportarea reacțiilor adverse pentru informații privind modul de raportare online, prin poștă sau prin fax”, sunt informațiile oferite oficial de Ministerul Sănătății din Canada.

Pentru o mai ușoară înțelegere, am îngroșat aspectele grave care ar fi cazul să preocupe orice persoană ce ia în considerare să fie vaccinată cu serurile experimentale împotriva covid bazate pe ARN mesager, subliniind acele cuvinte sau sintagme unde comunicatul pare să atenueze riscurile, cu intenția vădită de a nu-i descuraja pe canadieni ca, totuși, să aleagă vaccinarea. Comunicatul oficial recunoaște anumite aspecte, dar nu-și permite să spună adevărul brut în toată gravitatea lui.

De aceea, cuvintele subliniate pot fi considerate minciuni sau înflorituri. Fiindcă dovezile le contrazic:

Deși comunicatul canadian afirmă că miocardita și pericardita au fost raportate „rar”, la un „număr mic” de persoane din țară și de peste hotare, sistemul american de raportare a reacțiilor adverse a înregistrat până pe 25 iunie 2021 nu mai puțin de 1.576 de cazuri de miocardită și pericardită, 1.001 cazuri fiind atribuite Pfizer, 523 de cazuri Moderna și 48 de cazuri serului împotriva covid de la J&J.

În săptămâna 19-25 iunie, americanii au cules 300 de raportări de miocardită și pericardită la copii între 12 și 17 ani, dintre care 296 sunt atribuite serului împotriva covid de la Pfizer. Sunt acestea „numere mici”?

Mai mult, după cum știm și din experiența națională, nu toate efectele adverse sunt și raportate către sistem, unele fiind mușamalizate de medici. Ca să fie clar, în România 580 de oameni au murit după vaccinul anticovid, dar nici măcar unul nu ar fi murit din cauza vaccinului, relatează INSP. Curat murdar!

Cât despre aserțiunea că miocarditele au fost „de obicei ușoare și tratabile, necesitând un tratament scurt sau nici un tratament”, cum spune comunicatul canadian, acesta este doar un fel de a prezenta jumătatea plină a paharului. Dacă ne uităm la cazuri de oameni cu miocardită post-vaccinală care au murit sau care au petrecut luni de zile în spital, fiind nevoiți să renunțe în următorul an la activitățile lor curente privind educația și cariera, nu ne mai vine să minimalizăm efectele adverse ale înțepării cu seruri experimentale.

Este ca și cum ne-am juca fără grijă la instalația electrică deoarece ni s-a spus că majoritatea electrocutaților au scăpat cu viață.

Cine poate garanta că va fi la fel și în cazul nostru?

Citiţi şi:
Oxid de grafen în vaccinurile împotriva covid, depistat de testele de microscopie electronică prin scanare și transmisie. Articol-studiu de dr. Robert Young (I)
Vaccinată complet pe 25 mai, fosta handbalistă Ecaterina Mihaela Drăghici a murit la aproape o lună distanță. Avea 34 de ani

 

yogaesoteric
6 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More