Recunoaşteţi fără încetare aspiraţiile spirituale care există în universul vostru lăuntric!

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Orice fiinţă umană este în realitate un Spirit Nemuritor Suprem (ATMAN), care se află într-o scurtă vizită în această lume materială, supranumită „lumea fizică“. Ea este un explorator care a îmbrăcat „costumul de scafandru“ al trupului uman.

Fiecare fiinţă umană se află şi trăieşte pe acest Pământ în conformitate cu libera sa alegere. Ea a făcut această opţiune pentru că a dorit să nu se lipsească de experienţa în această lume, considerând că viaţa şi lecţiile pe care le poate asimila pe această planetă reprezintă un minunat cadou divin.

Spiritul Nemuritor Suprem (ATMAN) este însă ambivalent în faţa obligaţiilor pe care le implică existenţa în sfera materială. Adevărul este că orice Spirit Nemuritor Suprem (ATMAN) este o misterioasă esenţă liberă. Acest Spirit Nemuritor Suprem (ATMAN) nu are substanţă, nu are conţinut, nu are proiecte şi nu are obiecte de activitate. Esenţa sa nemuritoare este perfect pură. Realitatea Spiritului Suprem Nemuritor (ATMAN) este existenţa pură.

Atunci când Spiritul Nemuritor Suprem (ATMAN) se uneşte într-un anume mod, enigmatic, cu materia, întrupându-se într-o fiinţă umană, sufletul care există împreună cu el nu uită niciodată complet cum s-a simţit atunci când s-a bucurat de o existenţă liberă şi pură înainte de a rămâne într-un trup, într-un intelect, într-o personalitate.

Tocmai de aceea, orice fiinţă umană poartă în sine o aspiraţie profundă şi nostalgică de a regăsi ceva enigmatic, fără nume, un loc paradisiac, o stare absolută, o graţie veşnică. Întocmai ca un vis ale cărui imagini se risipesc în momentul trezirii, sau întocmai ca pasiunea extatică ale cărei momente de apoteoză nu pot fi stopate, ori întocmai ca sunetele unei muzici paradisiace care ne vin de undeva de departe, noi păstrăm în universul nostru lăuntric amintirea misterioasă, evanescentă a existenţei paradisiace pe care am trăit-o în lumea de dincolo (în universul astral) înainte de a ne naşte aici, pe Pământ. Această amintire paradisiacă ne face să simţim acea stare de nostalgie existenţială care caracterizează condiţia umană.

Deşi apreciem la justa lor valoare frumuseţile acestei lumi, acestea nu reuşesc niciodată să satisfacă pe deplin Spiritul Suprem Nemuritor (ATMAN) care există în fiecare dintre noi.

Atât trupul nostru fizic, cât şi celelalte patru corpuri subtile care alcătuiesc împreună ceea ce numim microcosmosul nostru lăuntric sunt nişte structuri de o complexitate uluitoare, care sunt capabile să ne aducă mari bucurii şi fericiri, dar la urma urmei ele nu sunt decât nişte învelişuri iluzorii.

Instinctiv, fiecare fiinţă umană ştie că ea nu este una cu trupul său. Multe fiinţe umane îşi împodobesc viaţa cu realizările lor, cu carierele lor, cu recompensele şi invenţiile lor ingenioase, cu operele lor de artă, cu muzica şi dansul lor. Dar toate acestea sunt iluzorii în comparaţie cu existenţa Spiritului Nemuritor Suprem (ATMAN).

Această intuiţie că totul este iluzoriu, cu excepţia Realităţii supreme, unice, a Spiritului Nemuritor (ATMAN) provine de la esenţa noastră cea eternă şi veritabilă. În esenţa sa ultimă, fiecare fiinţă umană este Spirit Pur Nemuritor (ATMAN), iar acest Spirit Nemuritor este tangent cu infinitul. Aspiraţia noastră spirituală nostalgică face să apară în universul nostru lăuntric unele sclipiri iluminatorii, divine, care ne reamintesc de acea Realitate supremă, unică, care există în veşnicie dincolo de ceea ce este iluzoriu, efemer şi trecător. Această Esenţă Spirituală, unică şi nemuritoare (ATMAN) este martorul tăcut şi detaşat al originii noastre divine şi prezenţa sa ne incită să o regăsim.
 

Fragment din lucrarea SECRETE AMOROASE ESENŢIALE PENTRU CUPLURILE YOGHINE CARE ASPIRĂ SĂ FIE FERICITE (capitolul 32)

Citiți și:

Urmăriţi înainte de toate să vă revelaţi Sinele Suprem Nemuritor (ATMAN), pentru a trăi după aceea în Lumina sa dumnezeiască!

Alegerile conştiente ale sufletului determină reuşita relaţiei de cuplu (1)

Genetica şi tantra – secretele neuro-hormonilor şi fericirea în cuplu (1)

yogaesoteric

22 ianuarie 2014

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More