Regimul Macron vrea să-i bage la închisoare pe protestatari

Autoritățile franceze au confirmat că vor urmări în justiție trei protestatari anti-Macron, acuzați că i-au arătat degetul mijlociu președintelui, relatează Breitbart.

Doi bărbați și o femeie s-ar confrunta cu posibilitatea unei condamnări penale din partea procurorilor francezi, după ce i-au arătat degetul mijlociu președintelui Emmanuel Macron, potrivit unor informații apărute în presa locală.

Se pare că cei trei ar fi încălcat o lege draconică din țară care interzice declarațiile care „afectează demnitatea personală sau respectul datorat unui funcționar public” prin presupusul gest, care ar fi fost făcut în timp ce Macron se afla în turneu în țară în luna aprilie, într-o încercare disperată de a recâștiga favorurile publicului.

Potrivit unui raport al BFMTV, procurorii au susținut că toate cele trei persoane ‒ dintre care niciuna nu are condamnări anterioare ‒ au recunoscut că au făcut gestul despre care se spune că ar fi fost îndreptat către președinte în timpul deplasării sale la Sélestat. Toți aceștia vor fi judecați în septembrie.

Conform Codului penal francez, o astfel de infracțiune este pasibilă de sancțiuni grele, inclusiv o amendă de 15.000 de euro și, eventual, până la un an de închisoare, potrivit postului de televiziune La Chaîne Info.

Aceasta nu este prima dată când autoritățile au luat în vizor membri ai publicului francez pentru că l-au insultat pe Macron. O altă femeie a căzut sub incidența sensibilității forțelor de ordine după ce l-a comparat pe președinte cu un gunoi pe rețelele de comunicare virtuală.

Femeia ar fi fost arestată de trei ofițeri de poliție care s-au prezentat la domiciliul ei din cauza uneia dintre postările sale online, care ar fi înfățișat-o în fața unui graffiti care îl ironiza pe Macron și despre care autoritățile spun că l-ar fi făcut chiar ea.

O astfel de afirmație este negată de femeie, care riscă acum o pedeapsă maximă de 15.000 de euro și un an de închisoare dacă va fi găsită vinovată de insultarea lui Macron de către un tribunal francez.

Între timp, în Marea Britanie, un bărbat despre care se crede că ar fi fost implicat în protestele anti-Macron din Franța a fost, de asemenea, arestat în temeiul unei legi britanice antiteroriste, stârnind indignare atât pe plan intern, cât și internațional.

Ernest Moret, un editor francez cu simpatii de stânga, a fost reținut la scurt timp după ce a sosit la Londra cu trenul, iar poliția l-a arestat oficial a doua zi pentru că a refuzat să predea ofițerilor telefonul mobil și parolele de acces atunci când aceștia i-au cerut să facă aceasta.

Având în vedere că acest ultim exemplu a stârnit o indignare semnificativă la nivel internațional, procedurile împotriva celor trei protestatari de la Sélestat sunt probabil ultimul gest de care președintele Macron are nevoie în acest moment.

Aflat deja în corzi ca urmare a protestelor desfășurate în țară, liderul francez a început să facă un turneu în speranța de a recâștiga favorurile publicului larg, care s-a întors cu vervă împotriva șefului lor de stat, după ce acesta a majorat cu doi ani vârsta de pensionare.

Macron și-a văzut popularitatea prăbușindu-se la cel mai scăzut nivel, abia dacă ceva mai mult de un sfert din populație având acum o părere favorabilă despre liderul francez.

Citiți și:
În ciuda valului de proteste, Macron a sfidat din nou cetățenii cu o decizie controversată: A aprobat utilizarea supravegherii video prin inteligență artificială
Internat forțat la psihiatrie după ce l-a atacat pe Macron cu un ou

 

yogaesoteric
19 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More