Restricțiile anti-covid ar putea fi necesare încă 10-15 ani, crede un epidemiolog islandez

Epidemiologul islandez Borolfur Guðnason nu exclude posibilitatea ca restricțiile să rămână în vigoare în următorii ani. Întrebat dacă există o cale clară de a ieși din epidemie și dacă restricțiile ar putea fi necesare în următorii cinci, zece sau cincisprezece ani, el spune:

Poate fi chiar așa, nimeni nu poate spune cu certitudine cum va fi viitorul. Asta am spus mereu, că nu există predictibilitate în acest sens. Nu este nimic nou și mulți oameni se plâng că nu există predictibilitate în acțiuni, dar aceasta nu este posibil – virusul este imprevizibil și mereu apare ceva nou care modifică ceea ce credeai acum câteva luni.”

Restricţiile nu se ridică până când epidemia nu se termină peste tot

În timpul unei reuniuni a guvernului, epidemiologul a spus că epidemia nu se va termina în Islanda până când nu se va termina în întreaga lume.

Borolfur consideră că măsurile pe care le propune ar fi cazul să intre în vigoare cât mai curând posibil. „Cred că, dacă oamenii decid asupra anumitor acțiuni, atunci nu mai este nimic de așteptat. Este necesar să intre în vigoare cât mai curând posibil”, spune el.

Citiți și:
Oficial, vaccinații sunt cobai: Ministerul Sănătății despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor: „Se va afla abia în 2023”
Cultura fricii și sociologia emoțiilor (II)

yogaesoteric
7 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More