Rex Tillerson a refuzat să organizeze la Departamentul de Stat ceremonii de Ramadan

 

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a refuzat să găzduiască la Casa Albă un eveniment pentru a marca sărbătoarea Ramadanului, întrerupând o tradiție bipartizană din ultimii 20 de ani, scrie The Independent.

Conform unei tradiții ce datează din 1999, secretarii americani de Stat, atât republicani, cât și democrați, au găzduit aproape cu regularitate iftarul, masa luată de musulmani după apusul soarelui, în timpul postului Ramadanului, sau o recepție pentru a marca sărbătoarea Eid al-Fitr, la sfârșitul lunii.

Însă Tillerson a refuzat o solicitare din partea Biroului pentru Religii și Afaceri globale al Departamentului de Stat de a găzdui recepția pentru Eid al-Fitr ca parte a festivităților de Ramadan, conform unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Deși lui Tillerson i s-a sugerat că recepția pentru Eid al-Fitr ar trebui să aibă loc, acesta a respins solicitarea pentru marcarea evenimentului.

Oficiali din administrația Trump apără politica președintelui, amintind că acesta a vizitat de curând Arabia Saudită, locul de naștere al islamului, unde s-a adresat liderilor a peste 50 de țări musulmane.

Membri ai Congresului, lideri ai comunității musulmane, diplomați din țările islamice și înalți oficiali americani participă, de obicei, la evenimentul de Ramadan organizat de Departamentul de Stat, ca un simbol al eforturilor diplomatice ale guvernului SUA față de statele și popoarele musulmane.

Activiștii musulmani au acuzat în repetate rânduri administrația președintelui Donald Trump de atitudine ostilă față de islam, pe fondul încercărilor sale de a interzice cetățenilor unor țări musulmane să intre în Statele Unite.


Citiţi şi:

Administraţia Trump: o contra-revoluție culturală cu implicaţii globale? (I)

Noua Ordine Mondială în era Trump. Posibilitatea unei noi Yalte şi a destrămării UE declanşate?
 

yogaesoteric
20 septembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More