Rocoina este folositoare pentru aparatul urinar

 

Este remarcabil faptul că această plantă medicinală pe care marea majoritate a oamenilor o consideră o buruiană, este de fapt o plantă foarte folositoare.

Rocoina este foarte sensibilă la lumina soarelui. Florile sunt foarte mici, însă aspectul plantei este deosebit de captivant, delicat şi suav. Planta înfloreşte pe întreaga durată a anului.

De la rocoină se foloseşte partea aeriană.

Din punct de vedere terapeutic rocoina are o gamă remarcabilă de efecte binefăcătoare. În primul rând rocoina este folosită de către femei pentru reducerea durerilor menstruale, a perioadei menstruale, a hemoragiilor vaginele, caz în care planta se foloseşte atât intern, sub formă de macerat, cât şi local, sub formă de băi, spălături sau aplicaţii şi comprese.

Tot în uz extern, planta este folosită în caz de lovituri, luxaţii sau tăieturi relativ uşoare. Se spală locul cu apă şi apoi se aplică pastă de rocoină, preparată din pulbere uscată la care se adaugă puţină apă.

Rocoina are unele proprietăţi remarcabile în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării sistemului urinar, fiind un bun diuretic şi antiinflamator urinar. Rocoina poate fi folosită alături de alte plante medicinale, deja consacrate în direcţia aceasta, în tratarea cistitelor, a infecţiilor urinare şi, în general, pentru îmbunătăţirea funcţionalităţii sistemului urinar.

O altă proprietate importantă a plantei este aceea că acţionează benefic ca antiinflamator articular şi ajută astfel la îmbunătăţirea stării articulaţiilor şi implicit la îmbunătăţirea mobilităţii. În acest sens, planta poate fi folosită atât sub formă de pulbere, cât şi sub formă de macerat la rece.

Rocoina mai este indicată în ameliorarea afecţiunilor interne acute, este un foarte bun calmant al durerilor interne şi este utilă ca tonic şi regenerator al tubului digestiv.

Citiți și:

Modalități simple și perfect naturale de a avea un ficat perfect sănătos

Păpădia – un ajutor valoros, aflat la îndemână, pentru menținerea și redobândirea stării de sănătate

 yogaesoteric
7 aprilie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More